Akik Taşı Nedir? Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?


Doğal taşlar ya da yarı değerli taşlar denildiğinde ilk akla gelen taşlardan biri akik taşıdır. Doğada çok farklı renklerde bulunan akik taşı son derece fazla çeşitliliğe sahiptir. Akik taşı, kuvars mineralinin kalsedonla birleşmesi sonucu oluştuğu için kalsedon kuvarsı olarak da bilinir. Akik taşının en çok bilinen renkleri kırmızı, beyaz, kahverengi, gri, mavi ve yeşildir. Farklı renklerde bulunabiliyor olmasından dolayı çok fazla boyalı ya da ısı işlemle rengi canlandırılmış akik taşlarının piyasada satışa sunulması söz konusu olabilmektedir. Yapılması gereken akik taşı satın alırken bilinçli olmak ve güvenilir kaynaklardan satın alım yapmayı tercih etmektir. Huubay güvenilir satıcıların kaliteli ürünlerine en uygun fiyatlarla ulaşma imkanı sunar. Siz de akik taşı ve diğer doğal taş takı satın alımlarınız için Huubay’ı ziyaret edebilirsiniz.


Yeşil akik taşı, opak ya da yarı saydam bir doğal taş türüdür. Damarlı ya da damarsız yapıya sahip olabilen yeşil akik taşını yosunlu akikle karıştırmamaya özen gösterilmelidir. Cilde ve saça iyi gelen yeşil akik taşının özellikle zihinsel ve ruhsal rahatsızlıklarda faydalı olduğu, negatif enerjiyi yok edip pozitif enerjiye dönüştürdüğü bilinir.


Siyah akik taşı, akik taşının en çok dikkat çeken türlerinden biridir. Doğada saydam ve yarı saydam bir şekilde bulunan siyah akik taşı strese iyi gelir. Nazara karşı koruyucu özelliğe sahip siyah akik taşı, üzerinde taşıyan kişini koruyucu etkilere sahiptir.


Yemen taşı olarak da adlandırılan kırmızı akik taşı güzelliğiyle en çok dikkat çeken akik taşı türlerinin başında gelir. Takı yapımında sıklıkla kullanılan kırmızı akik taşı, strese karşı koruma ve kişiyi negatif etkilerden arındırma özelliğiyle öne çıkar.


Yarı değerli bir doğal taş olan mavi akik taşı, opak ve yarı saydam yapısıyla beğeni toplar. Renk yelpazesi mavi tonlarından gri tonlarına doğru gitmekte olup üzerinde genellikle gri çizgiler bulunur. Kişinin öz güven duygusunun artmasına yardımcı olan mavi akik taşı iyimserlik, öz güven ve cesaret taşı olarak bilinir.


doğal taş fiyatları


Akik Taşının Faydaları


Akik taşının pek çok farklı faydaya sahip olduğuna inanılmakta ve buna bağlı olarak kullanımına sıklıkla rastlanmaktadır.


  • Akik taşının, taşıyan kişiyi tehlikeden koruduğu ve uyumsuzlukları sonlandırdığına inanılır.

  • Akik taşı; uykusuzluğa, korkuya, karabasana ve nazara iyi gelir.

  • Metabolizmanın düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

  • Güçlü ve erkeksi bir enerjisi olduğundan cinsel güç açısından faydalıdır.

  • Bedendeki gerginlik hissini azaltır.

  • Vücuttaki fazla ya da olumsuz enerjiyi azaltarak stresi yok eder. 

  • Akik taşı, taşıyan kişinin çevresiyle e insanlarla uyum sağlamasına yardımcı olur.

  • Korkuların yenilmesine ve cesaretin artırılmasına katkıda bulunur.

  • Akıl ve mantık gücünü geliştirdiği gibi, bedeni güçlendirerek lenf sirkülasyonunun rahatlamasını sağlar.

  • Tansiyonu dengeleme, özellikle düşük tansiyonu normal seviyesine getirme özelliği olduğuna inanılır.

  • Dikkat çekici özelliğiyle nazara karşı koruyucudur.

  • Canlılık veren bir enerjiye sahiptir. Taşıyan kişinin kendini kötü ve sıkıntılı hissettiği zamanlardan olayların iyi yönünü de görmesine yardımcı olur. 

  • Taşıyan kişiye keyif, güç ve iyimserlik hislerini sağlar. 

  • Akik taşı dünyevi başarıyı simgelemekte olup negatif enerjilere karşı etkili bir koruyucudur. 

  • Bolluk ve bereket taşı olan akik taşı sevinci ve huzuru temsil eder.

Akik Taşının Özellikleri Nelerdir?


Akik taşı, dünya üzerinde en çok bulunan ve en çok kullanılan doğal taşlardan biri olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda en güçlü taşlardan biri olan akik taşı ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılmış, bunlar sonucunda akik taşının pek çok faydası olduğu kanaatine ulaşılmıştır. Adını Sicilya’daki Achates Nehri’nden alan akik taşı 6.5 ila 7 arasındaki sertlik derecesiyle son derece sert bir taştır.


Kuvars grubunda yer alan akik taşının doğal ışığı geçiren yarı saydam ya da saydam bir yapısı vardır. Doğada farklı renkte ve çeşitlilikte olmasıyla dikkat çeken akik taşının şifalı bir taş olduğu düşüncesi yaygındır. Strese iyi geldiği ve ruhsal açıdan kişiye etkisi olduğu bilinen akik taşı yaydığı güçlü enerjiyle insanları olumlu yönde etkiler. 


Akik taşı “Agat taşı” olarak da bilinmektedir. Serinletici etkisiyle özellikle çöl gibi kurak ve sıcak alanlarda yaşamlarını sürdüren kişilerin susuzluğunu gidermeye yardımcı olur. Akik taşı tükürük bezlerini uyarıp susuzluk hissini geçici de olsa yok ettiğinden, taşın ağza alınıp susuzluğun giderilmeye çalışılması sıcak ve kurak bölgelerde yaygın olarak görülür.

Akik Taşı Nasıl Temizlenir?


Akik taşı, yüksek sertlikteki minerallerden oluşması nedeniyle kuyumculuk sektöründe cilalanarak işlem gören bir doğal taştır. Taş cilalandığı için bir yere çarptığında üzerinde çizikler oluşabilir. Ayrıca katmanlı bir taş olduğundan keskin sıcaklık düşüşünde çatlama yaşanması riski doğabilir. Sıcaklığın yanı sıra içinde barındırdığı enerji de çatlamaya neden olabilir. Bu nedenle diğer yüksek enerjili doğal taşlarda olduğu gibi akik taşında da özenli bir kullanım ve bakım önemlidir. 


Akik taşını temizlemenin en kolay ve tehlikesiz yolu, akik taşını akan suyun altında temizlemektir. Taş temizliğinin profesyonel bir şekilde yapılması tercih ediliyorsa, taş takı şeklindeyken gümüşçü ya da kumuşçuda temizlenmesi gerekir. Diğer yandan unutulmaması gereken konu, doğal taşların yalnızca dış etkenlere bağlı olarak kirlenip tozlanmayacağıdır. Bunun yanı sıra negatif enerjilerin de akik taşını kirletmesi mümkündür. Akik taşının negatif enerjiden arındırılması ve temizlenmesi istenirse akan musluk suyu yeterli gelmeyecektir. Bu durumda artezyen ya da nehir gibi canlı su kullanılmalıdır.


Taşın negatif enerjisinin temizlenmesi için ayın son 3 günü beklenmelidir. Bunun nedeni ayın bu zamanlarında doğal taşların enerji alanlarında biriken bilgiler ayrılır ve gücü zayıflar. Akik taşı canlı suyla birlikte bir cam kaba alınır ve birkaç saat bekletilir. Daha sonra akan suyun altında yıkanır ve negatif enerjilerden arındırılır.


doğal taş


  En Kaliteli Akik Taşı Modelleri Huubay’da


Farklı tonlara ve beraberinde enerjilere ev sahipliği yapıyor olması, akik taşının popüler bir doğal taş seçeneği olmasının nedenidir. Farklı renklerdeki akik taşlarının ayırt edilmesi ise son derece önemlidir. Dünyanın bir çok yerinden çıkarılan akik taşı ham kütle doğal taş, doğal taş takı ve doğal taş tesbih olarak kullanılabilir. Bu aşamada akik taşının ayırt edilmesi ve doğal akik taşının alınması çok önemlidir.


Akik taşının içi ve dışı büyük ölçüde aynı olduğundan, dikkat çekici ölçüde renk farkları taşın sahte olduğunu gösterebilir. Akik taşlarındaki renk geçişleri bir merkezden başlamakla birlikte renkler taşın dışına doğru değişebilir ya da hatları genişleyebilir. Sahte akik taşlarında karışmış renkler ve halkasal olmayan renk geçişleri bulunabilir. Doğal akik taşının içindeki renk geçişi aşamalar halinde olur. Suya damlayan kan damlası gibi koyudan açığa doğru yavaşça gerçekleşir, keskin sınırlı renk geçişleri olmaz.


Siz de doğallığından ve kalitesinden emin olarak akik taşı ve her tür doğal taş takı satın almak istiyorsanız, tek yapmanız gereken Huubay’ı ziyaret etmektir. 7/24 Huubay’ı ziyaret edebilir, dilediğiniz doğal taş takı modellerini inceleyebilir, beğendiğiniz ürünleri doğallığından ve kalitesinden emin olarak güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.