Zodyakın sekizinci burcu olan akrep burcu, su elementinden ve sabit nitelikte bir burçtur. Mars ve Pluton akrep burcunun yönetici gezegenidir. İnatçı bir yapıya sahip olan akrep burçları verdikleri karardan asla geri dönmezler. Etkileyici bir kişisel cazibeleri vardır. Her ne kadar su elementinden olsa da ateşli ve saldırgan bir yapıya sahip olan akrep burcu mensupları, sırları söz konusu olduğunda ketumlukları ile dikkat çekerler. Kıskanç, dikkafalı, kinci ve kuşkucudurlar. Sakin dursalar da içlerinde fırtınalar kopar. Gizemli ve ketumdurlar. Karşılarındaki kişilere yalnızca bilmelerini istedikleri yönlerini gösterirler. 


Akrep burcu mensupları için ya hep ya hiç anlayışı geçerlidir. Keskin çizgilere sahip olan akrep burçları sevgilerini de nefretlerini de uç noktalarda yaşarlar. Hayatlarının belirli dönemlerinde her şeyi yıkıp yeni baştan başlama kapasitesine sahiptirler. Ölümü ve yeniden doğuşu temsil eden akrep burcu için yaşam bir tutkudur. Hayatlarında cinsellik çok önemli bir yere sahiptir. Sezgileri çok güçlü olan akrep burcu mensupları, güven sorunlarını sıklıkla yaşarlar.


Hisleri çok güçlü olduğundan akrep burcu mensuplarını kandırmak zordur. Yüksek egoludurlar. Bilgi sahibi oldukları konularda konuşmayı severler. İsabetleri kararlar verirler ve çok küçük detayları dahi atlamazlar. Ailelerine bağlıdırlar. Yalandan ve ikiyüzlülükten hoşlanmazlar, her zaman için doğru söylemeyi tercih eder ve kendilerine doğru söylenilmesini isterler. 

Akrep Burcu Doğal Taşları Huubay’da!


Akrep burcu doğal taşları burcun olumsuz özelliklerini dengelemeye ve olumlu yönlerini öne çıkarmaya yardımcı olur. Siz de Huubay’ı ziyaret ederek kaliteli ve uygun fiyatlı akrep burcu doğal taşlarını hızlı ve güvenli bir şekilde satın alma ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.


doğal taş fiyatları


Akuamarin Taşı


Latince anlamı “deniz suyu” olan akuamarin taşıyla ilgili efsaneye göre, güzel ve büyüleyici akuamarin taşı gezegene samimi ve gerçek bir aşk sonucu sunulmuştur. Efsanenin anlattığına göre, sevgilisini kaybeden ve bunun derin üzüntüsünü yaşayan genç kadının gözyaşları okyanusun dalgalarına karışarak benzersiz akuamarin taşına dönüşmüştür. 


Akuamarin taşı akrep burcu doğal taşlarından biridir. Sakinleştirici, cesaret ve huzur verici bir etkisi olduğuna inanılır. Stresi ve depresyonu önleyerek kişinin pozitif enerji yaymasına yardımcı olur. Sindirim sistemini güçlendirmesinin yanı sıra üst solunum yolu hastalıklarının tedavi sürecini destekler. Öz güveni artıran akuamarin taşının meditasyon sırasında kullanımı büyük ölçüde fayda sağlar.


Safir Taşı


Mavi renkli safir taşı, su elementi burcu olan akrep burcunun ana taşları arasında yer alır. Akrep burcu mensuplarının sert mizacının yumuşamasına ve ruh hallerinin olumlu etkilenmesine yardımcı olur. Özellikle akrep burcu kadınlarına uygun olan safir taşı; akrep kadınlarının geçmişte yaşadığı stresin etkisinden kurtulmasına, böylece geçmişin yükünden ve rahatsız edici düşüncelerden kurtulmasına yardımcı olur.


Safir taşı böbrekleri ve kalbi güçlendirmesinin yanı sıra, tüm salgı bezlerini harekete geçirme özelliğine sahiptir. Özgürlük hissini artıran safir taşı, aynı zamanda inancı ve sezgileri güçlendirir. Aşkta sadakatin ve bağlılığın artması için kullanılabilir. Sakinlik kazandırır ve konsantrasyonu artırıcı etkisi vardır. Ani öfke patlamalarını önler. 


Turkuaz Taşı


Turkuaz taşı diğer bir deyişle firuze taşı, mavi rengiyle akreplerin beynini uyarır. Bu sayede içgüdülerinin ve sezgisel düşünmenin keskinleşmesini sağlar. Solunumu destekleyen turkuaz taşı, akciğer problemleri ile alerjilerin iyileşmesi sürecini destekler. Kronik astım, öksürük ve bronş ataklarını engelleyerek tedavilerine yardımcı olur. Baş ağrısına, migrene ve denge sorunlarına iyi gelir.


Turkuaz taşı huzur ve rahatlık sağlayarak, ruh ve beden sağlığının iyileşmesini destekler. Yorgunluk, panik atak ve depresyonun ortadan kalkmasında rol oynar. Stresi uzaklaştırma etkisine sahip olduğuna inanılan turkuaz taşı, kişinin üzerindeki ve ortamdaki pozitif enerjinin yayılmasına katkıda bulunur. Ayrıca elektromanyetik dalgalardan korunmaya yardımcı bir etki gösterir.


Hematit Taşı


Siyah, gri ve kırmızı tonlarını taşıyan hematit taşı karanlığa ve gizeme düşkün akrep burcu mensuplarına en uygun doğal taşların başında gelir. Negatif enerjinin atılmasına yardımcı olan hematit taşı kişiyi tartışmalardan koruma etkisine sahiptir. Diğer bir inanışa göre hematit taşı, en iyi aile tılsımıdır. 


Enerji dalgalanmalarını düzenleme etkisi gösteren hematit taşı; stresi, endişeyi ve gerginliği azaltır. Taşıyan kişiyi cesaretlendirir ve güçlendirir. Aşırı heyecan ve endişe gibi duygu durum değişikliklerini azaltır, zihni berraklaştırma özelliğiyle daha net düşünmeye yardımcı olur. Sinir sisteminin düzenlenmesine katkıda bulunur.


Alexandrite Taşı


Güneş ışığında mavi-yeşil renge sahip olan alexandrite taşı, mum ışığı gibi doğal olmayan ışıklarda kırmızı-mor rengini alır. Renk geçişleri daha keskin olan ve kahverengimsi bir renk sergilemeyen alexandritlerin değeri diğerlerine oranla daha yüksektir. Zümrüt gibi beril grubuna ait olan alexandrit taşı, dünya üzerinde renk geçişleri olan nadir taşlardan biri olma özelliğine sahiptir. 


Alexandrit akrep burcunun en önemli taşlarından biri olarak bilinir. Akrep kadınının ve erkeğinin öz güvenini, çekiciliğini, dayanıklılığını ve iç enerjisini en iyi şekilde temsil eder. Sinir sistemindeki gerginlikleri yatıştırma özelliğiyle dikkat çeken alexandrit taşı, ultraviyole ve zararlı ışınlardan koruma sağlayarak adeta bir filtre görevini üstlenir. Yetenekleri artırdığına inanılan alexandrit taşı, kişinin hızlı değişimlere uyum sağlaması sürecini destekler. Hücre yenilenmesine yardımcı olur. Dokunma duyusunu artıran alexandrit taşının diğer bir özelliği, hormonal sistemin düzenlenmesini desteklemesidir.


Akik Taşı


Akrep burçlarının aşırı duygusal dönemlerine yardımcı olan akik taşı, karar verme sürecinde yaşanan zorluklar sırasında kişiye yardımcı olur. Kişiyi ruhsal açıdan korur ve strese karşı direnç sağlar. Kişinin negatif enerjiden kurtulmasını ve bedenin güçlendirilmesini sağlar. Kendini ifade etmekte zorlanan kişilerin rahatlamasını sağlar. Taşıyan kişiyi tehlikelere karşı koruduğuna inanılan akik taşı aynı zamanda ağrıları azaltır.


Kalp rahatsızlıklarını azaltarak metabolizmayı hızlandırır. Kemik ve diş yapısını güçlendirir, mide ve bağırsak sorunlarının giderilmesi sürecini destekler. Taşıyan kişinin olumsuzluklardan korunmasını sağlar. Nazara karşı koruyucu akik taşı, bunun yanı sıra korkaklığa, uykusuzluğa ve karabasanlara iyi gelir. Mutluluk ve iyilik hissi verir, akıl ve mantık gücünün gelişimini destekler.


doğal taş


Jasper Taşı


Akrep burcu mensuplarını kötü niyetli kişilerin olumsuzluklarından koruduğuna inanılan Jasper taşı, kalsedon taşının opak olan şekli olarak tanımlanabilir. İş görüşmelerinde, uzun yola giderken ve yeni kişilerle tanışıldığında takı olarak kullanılması önerilen bir doğal taştır. Jasper taşının kendi içinde, yine kendi ismini taşıyan farklı alt türleri bulunur.


Karaciğer, mesane ve dalağı güçlendiren Jasper taşı aynı zamanda safra kesesini ve sindirim sistemini güçlendirir. Güç ve cesaret taşı olarak bilinmekte olup, kişisel bağımsızlığa sahip olmak için ihtiyaç duyulan cesaret duygusunu destekler. Vücudun kan yapmasına ve bedenin toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Taşıyan kişiye bereket getirdiğine inanılan Jasper taşının erkeklerde, erkeksi özelliklerin artmasını sağladığına inanılır.


Yakut Taşı


Yakut taşı akrep burcu mensuplarının, karakteristik özelliklerinden biri olan şüphecilikle başa çıkmasına yardımcı olur. Bireyin çevresiyle olan iletişimini iyileştirir. Yakut taşı çok eski zamanlardan beri şans taşı olarak bilinmektedir. Mutluluk ve güven vererek, kişinin olumsuz duygulardan arınmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenler, bağışıklık sistemini destekler. Sezgileri güçlendirme özelliğine sahip olduğuna inanılır.