Yaydığı titreşimler sayesinde iyileştirici özelliklere sahip olduğuna inanılan akuamarin taşı, açık mavi ve açık yeşil tonlarındadır. Cesaret taşı olarak da bilinen akuamarin taşı, taşıyan kişinin gölgelerden çıkmasına ve ışığa doğru adım atmasına destek olur. Kişiye korku getiren her tür iletişimde boğaz çakrası ile birlikte çalışan akuamarin taşı, ruhu güçlendirir. Topluluk önünde konuşma ya da aile ve arkadaşlarla ihtiyaçları paylaşma gibi farklı konularda açık fikirli bir iletişim kurma yolunda akuamarin taşı önemli bir destekleyicidir.

Akuamarin Taşının Anlamı


Adını Latince su anlamına gelen “Aqua” ve deniz anlamına gelen “Marina” kelimelerinden alan akuamarin taşı su, deniz ya da okyanuslarla ilişkili bir doğal taştır. Bu nedenle birçok farklı kaynakta akuamarin taşından deniz kızı taşı olarak bahsedilir. Okyanustan taşa döndüğüne inanılan akuamarin taşının, boğulma korkusundan kurtulmak isteyen deniz tüccarları tarafından cepte taşındığına inanılırdır. Yunanlıların inanışına göre ise akuamarin taşı en fırtınalı denizlerde dahi güvenli bir seyahat etme imkanı verirdi.


Yer kabuğunun altında bulunan magma, mineral bakımından zengin bir yapıya sahip olan ve pegmatit olarak adlandırılan taşlarla etkileşime girmektedir. Magmanın yavaş yavaş soğuması, beril formlarının oluşmasına neden olur. Pegmatit damarlarında büyüyen bir beril çeşidi de akuamarin taşıdır.

Gerçek Akuamarin Taşı Nasıl Anlaşılır?


Gerçek bir akuamarin taşı almak için öncelikle taşın rengine dikkat etmek gerekir. Doğal akuamarin taşı çok sert bir yapıya sahip olduğu için kolayca kazınması ya da çizilmesi mümkün değildir. Taşın yüzeyinde çizikler varsa, akuamarin taşının gerçek olmadığını ve büyük olasılıkla cam olduğunu anlayabilirsiniz. 


Gerçek akuamarin taşı deniz suyuna benzer, soluk mavi bir renkte olur. Ayrıca hafif yeşil ya da sarı bir renk tonunun olması da mümkündür. Gerçek akuamarin taşının mükemmel bir berraklığa sahip olması beklenir. Kaliteli akuamarin taşının şeffaf, berrak ve temiz olduğu görülebilir. Üzerinde çıplak gözle görülebilen kalıntılar bulunmaz. Sahte akuamarinler genellikle camdan yapılırlar. Camdan yapılan sahte akuamarin taşları ısı iletkeni olduğu için uzun süre dokunulması halinde ısındıkları görülebilir. Huubay alanının önde gelen satıcılarının buluştuğu güvenilir bir platform olarak gerçek ve kaliteli doğal taşları satın alabileceğiniz yer olarak öne çıkar. Gerçek bir akuamarin taşı satın almak için siz de Huubay’ı ziyaret edebilirsiniz.


doğal taş fiyatları

Akuamarin Taşının Faydaları ve Özellikleri 


Akuamarin taşı renleriyle ve zarif görünümüyle dikkat çeken bir doğal taştır. Sağlam yapısından dolayı mücevheratlarda ve çeşitli eşyalarda kullanımı sıklıkla karşımıza çıkar. Su elementine ait olan akuamarin taşı, ruha sakinlik getiren bir enerjiye sahiptir. Sezgileri kuvvetlendirme özelliğinden dolayı ruhsal çalışmalarda sıklıkla kullanılır. 


Akuamarin taşı, taşıyan kişiyi çevredeki negatif etkilere karşı korur. Bu nedenle sıklıkla tercih edilen bir doğal taştır. Kişiyi yüreklendiren, cesaret veren ve kendine olan inancın artmasına yardımcı olan akuamarin taşı; duyguların doğru bir şekilde yansıtılmasına ve kontrol edilmesine imkan verir. Kişiye huzur, dinginlik ve sakinlik verir. Aynı zamanda 6. hissi kuvvetlendirmeye yardımcı olan bir doğal taş olma özelliğine sahiptir.


Taşıyan kişiye cesaret verdiğine inanılan akuamarin taşı sakinleştirici bir enerjiye sahiptir, bu sayede kişinin stresini azaltır. Sorumluluktan bunalmış olan kişilere hem zihinsel hem psikolojik destek sağlar. Yargıların uzaklaştırılmasında ve hoşgörünün desteklenmesinde akuamarin taşının önemli bir etkisi vardır. 


Akuamarin taşı kişinin algısını netleştirir, zekasını keskinleştirir ve kafa karışıklığını gidermeye yardımcı olur. Kişinin kendini ifade etmesi sürecini destekler. Korkuların yatıştırılmasına ve hassasiyetin artmasına olumlu etkileri olduğu bilinen akuamarin taşı, auraları koruyarak çakraların hizalanmasına katkıda bulunur.


Akuamarin taşının sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olduğuna inanılır. Ayrıca akuamarin taşının solunum yolu hastalıklarına, boğaz ağrısına, astım, bronşit ve tiroid bezi hastalıklarına iyi geldiği düşünülür. Dişlerin ve çene kemiklerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olduğu gibi akuamarin taşının vücutta ortaya çıkan beze ve ur gibi şişliklerin iyileşmesinde etkili olduğuna inanılmaktadır. 


Akuamarin taşı, kullanan kişinin akıl ve mantık gücünü geliştirir. Uğur ve bereket taşı olarak adlandırılan akuamarin taşı, kişinin yaptığı her işte ruhsal doyuma ulaşmasına yardımcı olur. Kişinin utangaçlık, sıkılganlık ve negatiflik duygularını yenmesine yardımcı olarak iyimserlik ve neşe kazandırır. Mantıklı ve düşünceli davranmayı sağlayan akuamarin taşı aynı zamanda strese ve gerginliğe karşı en etkili taşlar arasında yer alır. 


Cesaret, öz güven ve denge sağlayan akuamarin taşı zihin ve beden ilişkisini güçlendirir, sezgileri kuvvetlendirmeye yarar. Tembelliğe iyi gelen akuamarin taşı bunun yanı sıra kişinin kendine gelen güveninin artmasında önemli bir rol oynar. Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkları kişiden uzak tutan akuamarin taşı söz konusu maddelere olan bağımlılığın azalması sürecini destekler. Akuamarin taşı zihinsel ve bedensel rahatlık kazandırır. Sinirli, heyecanlı ve aşırı gergin yapıdaki kişilere huzur verir.


doğal taş


Akuamarin taşının en çok bilinen kullanımı, doğal taşlı takı olarak kullanılmasıdır. Akuamarin taşı boğaz çakrası ile uyumlu bir doğal taş olduğundan özellikle boğaz bölgesine yakın bir kolye olarak kullanılması tercih edilebilir. Akuamarin taşı, bulunduğu odanın bir anda rahatlamasını sağlar. Özellikle uyuma zorluğu çeken kişiler, zihinlerinin kesintiye uğramayacağı derin bir uyku için yatak odasına akuamarin taşı yerleştirebilirler. 


Kişi enerjisinin düşük olduğunu ve hızlı bir şekilde canlanmasını istediği takdirde meditasyon sırasında akuamarin taşını kullanabilir. İletişim düzeyini teşvik etme yeteneğine sahip olan akuamarin taşı, kişinin hayatındaki iş stresini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Akuamarin Taşı Bakımı Nasıl Yapılır?


Akuamarin taşı zarif ve parlak yapısıyla beğeni kazanan doğal taşlardandır. Tüm doğal taşlar gibi akuamarin taşının da belirli aralıklarla temizlenmesi, olumsuz enerjilerden arındırılması gerekir. 


Akuamarin taşını temizlemek için en çok tercih edilen yöntem, suyla temizlemedir. Su ve yumuşak bir bez ya da havlu kullanarak akuamarin taşını temizlemek mümkündür. Taşın üzerinde yer alan lekelerin çıkarılması için suyun içine az miktarda suda çözünen deterjan eklenebilir. Suyla temizleme işlemi bittikten sonra akuamarin taşının üzerinde kalan su, havluyla nazik bir şekilde kurulanmalıdır.


Akuamarin taşını tozlardan ve kirlerden korumanın en etkili yolu, taşın kutusunda ya da özel bir kutuda saklanmasıdır. Akuamarin taşı günlük kullanım için tercih ediliyorsa, taşın üzerine cam bir kaplama yaptırmak ve taşı koruma altına almak söz konusu olabilir.


Akuamarin, kimyasalların etkisine karşı hassas yapısıyla dikkat çeken bir doğal taştır. Bu nedenle akuamarin taşının parfüm, deterjan ve diğer kimyasallardan uzak tutulması dikkat edilmesi gereken bir konudur. Akumarin taşı kimyasallarla temas ettiği takdirde, taş nazikçe temizlenerek kimyasallardan arındırılmalıdır.


Sakinleştirici ve cesaret verici bir taş olan akuamarin taşının enerjisini temizlemek için tercih edilebilecek farklı yöntemler vardır. Bunlar arasında ilk sırada ada çayı dumanıyla tütsülemek ve toprağa gömerek 24 saat süreyle bekletmek gelir. Diğer bir yöntem akuamarin taşını akan suyun altında bekletmek, ardından yumuşak bir bezle nazikçe silmektir. Diğer tüm doğal taşlar için söz konusu olduğu gibi akuamarin taşının enerjisini en yüksek seviyeye çıkartmak için de taşın dolunay ışığında bekletilmesi tercih edilebilir.