Ametist Taşı Nedir? Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?


Ametist taşı, dünyanın en popüler değerli taşlarından biridir ve binlerce yıldır kullanılmaktadır. Taşın sahip olduğuna inanılan iyileştirici özellikler son derece etkileyicidir ve antik Yunan inançlarına kadar uzanır. Aslında, 'ametist' kelimesi, sarhoş etmeyen anlamına gelen ve sağlam, ayık bir zihniyet sürdürme fikrini ima eden Yunanca “amethystos” kelimesinden gelir.


Ametist, jeotlarda ya da içi boş kayalarda uzun ve prizmatik kristaller halinde oluşur. Bu jeotlar, volkanik kayalarda boşluklar olduğunda meydana gelmekte olup kayanın soğumasıyla birlikte mineral doymuş su, gazlar ve volkanik malzeme damıtılarak kristalleşmektedir. Bu kristallerin sertleşmesi ise ametist taşını oluşturur. Ametist taşı genellikle koyu bir mor rengine sahip olmasına karşın, taşın kırmızımsı-mor bir tonu ya da leylak rengine dönüşen çok soluk bir mor tonunun olması mümkündür. 


Doğal ametist taşı en az 2000 yıldır kişisel süsleme amacıyla kullanılmaktadır. Ayırt edici mor rengiyle karakterize ametist taşı, kuvars ailesinin bir üyesidir. Mohs ölçeğinde yedi sertliğe sahip olan ametist taşı son derece dayanıklıdır. Bu sayede her tür mücevher için ametist taşının kullanımı tercih edilebilir. Ayrıca ametist taşı, dayanıklılığı ve sertliği sayesinde çok çeşitli şekillerde kesilebilmektedir. 


Rengi ve yapısı dolayısıyla en çok ilgi gören doğal taşlardan biri olan ametist taşı, kişinin dingin bir ruh haline bürünmesini sağlar. İnsan psikolojisi üzerinde özel bir etkiye sahip olduğu bilinen ametist taşı; solma, kararma ve çatlama gibi sorunlara neden olmadığından pek çok takının ve aksesuarın yapımında kullanılır. Yaydığı enerji insan vücudundaki kan dolaşımını hızlandırmayı sağlar. Görsel açıdan etkileyici görünümüyle kombinleri şık bir şekilde tamamlayan ametist taşı aynı zamanda kişinin bedenen ve zihnen olumsuzluklardan korunmasına yardımcı olur. 


Siz de ametist taşının özelliklerinden faydalanmak ve kombinlerinizi şık takılarla tamamlamak isterseniz Huubay’ı ziyaret etmeyi unutmayın. Doğal ve kaliteli ametist taşı almak için kaliteli satıcıların buluşma noktası Huubay, doğru adres!


doğal taş fiyatları

Ametist Taşı Nedir? Ne İşe Yarar?


Ametist taşının kötü düşüncelerin kontrol edilmesi, şifa bulunması ve yaralanmalardan korunmanın sağlanması gibi pek çok farklı etkisi olduğu bilinir. Ametist taşı negatif sinyalleri elektromanyetik dalgalanmaları uzaklaştırarak, ruhsal açıdan rahatlamaya yardımcı olur. Kuvars ailesine mensup olan ametist taşı rengiyle, dokusuyla ve işlenme şekliyle diğer doğal taşlardan ayrılır. Hatta ametist taşı geçmiş dönemlerde kraliyet ailesinin kullandığı özel bir taş olma özelliğine sahiptir.


Volkanik kayalardaki boşluklarda oluşan ametist taşı silikat bakımından zengindir. Değerli bir süsleme malzemesi olarak takılardan ev aksesuarlarına kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ametist taşı kullanım alanına ve amacına göre farklı anlamlar taşıyabilen bir doğal taştır. Kötü enerjiyi azaltma, dengeleme ve güzelleştirme gibi anlamlara sahip olabilen ametist taşı; yüzük, küpe, kolye ve bileklik gibi takılar halinde kullanıldığında aynı zamanda şık bir görünüm sağlar. Vücuttaki ağrıları azaltmak, üçüncü gözü ve çakraları açmak aynı zamanda yoga sırasında yapılan hareketlerin anlam kazanmasını sağlamak ve spiritüel gelişimi desteklemek için günlük yaşamda ametist taşı kullanılabilir.


Pürüzlü ve sert bir yapısı olan ametist taşı, zihni arındırma ve vücuda pozitif etki sağlama özelliği sayesinde meditasyon sırasında sıklıkla kullanılır.

Ametist Taşının Özellikleri Nelerdir?


Ametist taşının mor rengi içeriğinde bulunan demir madeni nedeniyle menekşe, leylak, eflatun ve lila gibi tonlara sahip olabilir. Taşın renginin çıkarıldığı bölgeye göre değişkenlik göstermesi mümkündür. Yapısında sodyum, alüminyum, kalsiyum, demir, lityum ve magnezyum gibi mineraller bulunan ametist taşı; ülkemizde Dursunbey, Lapseki, Şebinkarahisar, Fatsa, Gölköy ve Şefaatli ilçelerinde çıkarılır.


Pozitif enerji veren, iyileştirici doğal taşlardan biri olan ametist taşı etki bakımından en güçlü doğal taşlardan biridir. Ametist taşı;


  • Negatif enerjiden koruyarak pozitif enerji verir.

  • Negatif enerjinin olumlu enerjiye çevrilmesini sağlar.

  • Huzur ve rahatlık hissi verir.

  • Güçlü ve koruyucu bir taş olarak strese karşı koruma ve sakinleştirici özelliği ile öne çıkar. 

  • Meditasyon yaparken kullanıldığında enerjiyi dengeler.

  • Arındırma özelliği, yanına koyulduğu taşlardaki negatif enerjinin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

  • Zihni temizleyerek odaklanmayı artırır. Dikkat dağınıklığının azaltılmasına katkıda bulunur.

  • Uyku kalitesini artırır. Uyku sırasında kabusu ve karabasanı önler.

  • 6. hissi güçlendirme özelliğine sahiptir.

  • Kişinin öz güveninin artmasını destekler.

  • Hipertansiyonun ve kolesterolün dengelenmesine yardımcı olan bir doğal taştır.

Ametist Taşı Neye İyi Gelir?


Ametist taşı genellikle ruhsal enerji, duygusal denge, iç huzur ve istikrar için kullanılır. Düşünceleri dengeleme özelliğine sahip olması sayesinde ametist taşı kişinin ruh halinin daha iyi olmasına yardımcı olur. Uyku düzeninin iyileştirilmesi, endişenin azaltılması ve konsantrasyonun artırılması için ametist taşı kullanılabilir. Ametist taşı kullanmak aynı zamanda sinir sistemindeki stresi önler ve bireylerin rahatlamasını, buna bağlı olarak depresyonun azalmasını sağlayabilir. 


Ametist taşının cilt için de bazı faydaları söz konusudur. Bunlar arasında ilk sırada cilt kuruluğunun azaltılması ve ödemlerin harekete geçirilmesi sayılabilir. Ametist taşı kozmetik amaçlarla kullanıldığında, cilt iyileşmesini hızlandırmak ve ciltteki ince çizgileri azaltmak söz konusu olabilir.


doğal taş

Kimler Ametist Taşı Kullanabilir?


Ametist taşı pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Takılarda kullanımı son derece sık görülen ametist taşı kolye olarak tercih edildiğinde ruh hali düzenleme etkisi öne çıkar. Konsantrasyon artırmak ve anksiyeteyi giderme amacıyla olduğu gibi meditasyon sırasında ametist taşı kullanımı da tercih edilebilir. Ametist taşını aslında herkes kullanabilir. Enerji seviyesinin dengelenmesini, enerjisinin artmasını ve meditasyon sürecinin dengelenmesini isteyen kişiler tercihlerini ametist taşından yana kullanabilirler. Diğer yandan dengesizliklerin giderilmesi ve pozitif düşüncenin desteklenmesi için ametist taşı doğru bir seçim olabilir. 


Ametist taşının sahip olduğu gücün farkında olan kişiler bu taşı kullanmayı sıklıkla tercih ederler. Diğer yandan özellikle konsantrasyon yeteneğini artırmanın yollarını arayan kişiler ametist taşına yönelirler. Diğer yandan çalışanlar stres seviyelerini azaltmak ve zihinsel sakinliği artırmak için ametist taşından faydalanabilirler. Sosyal etkileşimin artırılması amacıyla da ametist taşı kullanılabilir. 

Kaliteli ve Doğal Ametist Taşı Huubay’da


Ametist, manevi çevrelerde büyük saygı gören bir doğal taştır. Bunun en önemli nedeni ametist taşının kötü düşünceleri kontrol etmesi, bilgeliği desteklemesi ve daha büyük bir anlayış duygusuyla zekayı artırabilmesidir. Ayrıca ametist taşı, zorlu durumlarda entelektüel güçlerinizi uygulamanıza ve çok daha iyi seçimler yapabilmek için net bir şekilde düşünebilmenize yardımcı olur. 


Ayrıca ametist taşının sezgileri güçlendirerek yaratıcılığın ve hayal gücünün harika ve pozitif etkilerine sahip olduğu düşünülür. Taşıyan kişilere yeni fikirleri benimseme ve düşüncelerini eyleme geçirme gücü sağlar.


Ametist taşı çok uzun süre güneşte bırakılırsa ya da herhangi bir UV kaynağına uzun süre boyunca maruz kalırsa, renginin solması gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir. Ayrıca taş çok uzun süre ısıya maruz kaldığında da mor rengi solabilir. Siz de doğal ve kaliteli ametist taşlarına sahip olmak ve bu taşların sağladığı pek çok faydadan yararlanmak istiyorsanız Huubay’ı ziyaret etmeyi unutmayın. Ayrıca her tür kombininizi en şık şekilde tamamlamak ve kendi tarzınızı yansıtmak için de ametist taşını seçebilirsiniz.