Arkası Düz Piercing Nasıl Çıkarılır? Nasıl Takılır?


Piercing vücut süsleme amacıyla kullanılan en popüler takılardan biridir. Genellikle dudak, burun, kaş ve dil gibi bölgelerde kullanılan piercing takısının pek çok farklı türü vardır. Bu nedenle piercing kullanan kişilerin yanıtını en çok aradığı sorulardan biri “Arkası düz piercing nasıl çıkarılır?” olmaktadır. Çünkü piercing takıp çıkarma konusunda titiz davranılması gereken takılardan biridir. Tercih edilen piercing takısı hangi tür ve delim bölgesi vücudun hangi bölgesi olursa olsun dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, piercing çıkarma ve takma sırasında nazik olunması ve gerekli hijyen standartlarının sağlanması olmalıdır.


Arkası Düz Piercing Çıkarılışı


Arkası düz piercing çıkarmadan önce eller iyice yıkanmalı ve steril bir ortamda bulunulmalıdır. Eğer piercing delim bölgesi enfeksiyon oluşumuna meyilliyse, eldiven takılması ihmal edilmemelidir.


Arkası düz piercinglerin arka kısmında bir top ya da vida bulunur. Topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için iğne ya da pens kullanılması tercih edilebilir. Bu tür durumlarda iğne ya da pens hafifçe döndürülür, aynı zamanda topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için nazikçe baskı uygulanır.


Topun çıktığından ya da vidanın gevşediğinden emin olunduktan sonra cilt hafifçe tutulur ve arkası düz piercing dikkatlice geri çekilir. Bu aşamada cildin tahriş olmadığından emin olmak gerekir.


Arkası Düz Piercing Takılışı


Arkası düz piercing takmadan önce de eller iyice yıkanmalı ve steril ortamlarda işlem yapmaya özen gösterilmelidir. Yeni bir piercing takılacağı zaman kullanılacak piercingin steril olduğundan emin olunmalı ya da piercing iyice temizlenmelidir.


İlk kez piercing kullanılacaksa öncelikle alanında uzman ve deneyimli bir profesyonel bulunmalı, istenilen bölgede piercing delim işlemi yapılmalıdır. Arkası düz piercing takılmadan önce ilk olarak top ya da vida çıkarılır. Daha sonra piercingin düz tarafı deliğe dikkatlice yerleştirilir ve cildin içinden geçirilir. Ciltte herhangi bir tahriş oluşmasını önlemek için piercing takım işlemi nazikçe gerçekleştirilmelidir.


Arkası düz piercing piercing deliğine yerleştirildikten sonra arkasında bulunan top ya da vida dikkatlice sıkılır. Topun ya da vidanın sıkıştırılması için iğne ya da pens kullanılması tercih edilebilir. Bu aşamada gereğinden fazla sıkıştırmamak ve piercingin cildi sıkıştırmadığından emin olmak çok önemlidir.


Arkası düz piercingler de diğer tüm piercingler gibi temizlik ve bakım işlemlerine ihtiyaç duyar. Piercing takılmadan önce hijyen koşullarına uygun bir şekilde temizlenmesi çok önemlidir. Ancak bu sayede enfeksiyon riski azaltılabilmektedir. 


Arkası düz ya da diğer modellerde piercingler takılıp çıkarılırken ya da kullanım sırasında herhangi bir şişlik, ağrı, enfeksiyon ya da tahriş fark edilirse mutlaka bir sağlık uzmanıyla temasa geçilmelidir. Herhangi bir enfeksiyon durumunda gerekli önlemler vakit geçirmeksizin alınmazsa daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınması riski gündeme gelebilir.