Kristal bir kuvars türü olan aventurin taşı genellikle mavimsi yeşil, yeşil, turuncu ve kahverengi renklerinde olur. Doğal bir taş olan aventurin taşı; takı tasarımından mücevher yapımına doğal ev eşyası imalatından hediyelik eşyalara kadar pek çok farklı alanda kullanılır. İsmini İtalyanca “Aventura” kelimesinden alan aventurin taşı bazı kaynaklarda yıldız taşı olarak geçer. Şansı temsil eden aventurin taşı ikizler, koç, boğa, başak ve yengeç burçlarının taşı olarak anılır. Vücut çakraları içerisinde ise kalp çakrasıyla uyumludur.


Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan aventurin taşı doğadaki en göz alıcı ve şans getiren taşlardan biri olma özelliğine sahiptir. Hem dekoratif hem spiritüel amaçlarla kullanılan aventurin taşının en yaygın olanı ise yeşil aventurin taşıdır. Yeşil tonlarda taşın doğal güzelliğinin vurgulanmasının yanı sıra aventurin taşı içindeki parlak minik mineral taneciklerinden dolayı doğal olarak parıldar. Aventuresans olarak adlandırılan bu parıltı, taşın görsel cazibesini artıran önemli bir etkendir.

Aventurin Taşı Özellikleri ve Faydaları


  • Aventurin taşı bolluk, şans ve refah taşı olarak bilinir.

  • Liderlik özelliklerini ve kararlılığı güçlendirir.

  • Empatiyi ve merhameti teşvik eder.

  • Kişinin ruh halinin dengelenmesine yardımcı olur, algıyı uyarır ve yaratıcılığın gelişmesini sağlar.

  • Çeşitli alternatiflerin ve olasılıkların görülmesine yardımcı olur.

  • Öfkeyi yatıştırarak sakinlik duygusunu destekler.

  • Eril ve dişil enerjiyi dengeleme özelliğine sahip olan aventurin taşı aynı zamanda kalbi farklı seviyelerde dengeleyerek yenilenmesini teşvik edebilir.


    doğal taş fiyatları

Mavi Aventurin Taşı Özellikleri ve Faydaları 


  • Üçüncü göz çakrası ve boğaz çakrası ile uyumludur.

  • Sorumluluk alma sürecinde destekleyicidir.

  • Birtakım bağımlılıkların üstesinden gelmeye katkıda bulunur.

  • Eski ve durgun enerjiyi temizleyen mavi aventurin taşı, kişinin kendisine karşı dürüst olmasını teşvik etme özelliğine sahiptir.

  • Taşıyan kişinin iletişim yeteneklerini güçlendirmeyi sağlar.

Sarı Aventurin Taşı Özellikleri ve Faydaları


  • Solar pleksus çakrası ile uyumludur.

  • Karar verme sürecine yardımcı olan sarı aventurin taşı, güç ve kontrolle ilgili sorunların üstesinden gelmeye katkıda bulunur.

  • Refah ve bolluk getirmesinin yanı sıra kişinin yaratıcılığını artırır.

  • Taşıyan kişinin içinden geldiği gibi davranmasını destekleyen bir doğal taştır.

Yeşil Aventurin Taşı Özellikleri ve Faydaları


  • Kalp çakrası ile uyumludur.

  • Yeşil aventurin taşı şans ve refah getiren bir doğal taştır.

  • Olumsuz duygu ve düşüncelerin çözülmesini destekleyen yeşil aventurin taşı, negatif enerjinin ve kirli dalgaların etkisiz hale gelmesine yardımcı olur. 

  • Çok yönlü iyi bir şifacı olan yeşil aventurin taşı, kalbin tüm seviyelerde arındırılmasını sağlar.

Aventurin Taşı Neye İyi Gelir?


Kuvars ailesinden bir taş olan aventurin taşının pek çok faydası vardır. Aventurin taşının en önemli faydaları; duygusal dengelemeyi, zihin açıklığını ve fiziksel sağlığı desteklemesi olarak sıralanabilir. Aynı zamanda aventurin taşı, stresin azaltılması ve ruh halinin dengelenmesi amacıyla da kullanılabilir. Zihni sakinleştirmeye ve odaklanmaya yardımcı olan aventurin taşı özellikle yoga, meditasyon ve çeşitli spiritüel uygulamalarda kullanılır.


Aventurin taşının fiziksel sağlık açısından da pek çok faydası vardır. Aventurin taşı kan dolaşımını artırarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkıda bulunur. Cilt sağlığını destekler. Sivilce, egzama ve diğer cilt problemlerinin hafiflemesini sağlar.  Böbrekler ve idrar yolları üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Doğal bir iyileştirme taşı olması nedeniyle aventurin taşı pek çok kişi tarafından kullanımı tercih edilen bir doğal taştır.

Aventurin Taşı Nasıl Kullanılır?


Enerji ve canlılık seviyesini artırdığına inanılan aventurin taşı, kullanımı sıklıkla tercih edilen popüler bir kristaldir. Bu nedenle günlük yaşamında daha pozitif ve canlı bir enerji elde etmek isteyen pek çok kişi aventurin taşı kullanımını tercih eder. Aventurin taşının özelliklerinden optimum fayda sağlamak için taşın doğru bir şekilde kullanılması önemlidir. Aksi takdirde enerji dengesinin bozulması ve olumsuz sonuçlar ortaya çıkması söz konusu olabilir. 


Aventurin taşının kalp şifası ve sakinleştirici etkilerinden faydalanabilmek için taş doğrudan cilt üzerine yerleştirilebilir ya da kolye, bilezik ve küpe gibi takılarla kullanılabilir. Aventurin taşı ve diğer doğal taş takıları Huubay’ın zengin ürün çeşitliliği içerisinde bulabilir, doğal taşların faydalarından yararlanabilir, doğal ve kaliteli taşlara en ekonomik fiyatlarla ulaşabilirsiniz.


Aventurin taşının enerjisinden faydalanmak için meditasyon ve yoga sırasında kullanımı da tercih edilebilir. Aventurin taşı, meditasyon sırasında tutulur ya da vücudun farklı bölgelerine yerleştirilirse, negatif enerjinin uzaklaştırılması ve canlılık seviyesinin yükselmesi söz konusu olabilir. Siz de aventurin taşı ile yapılmış kolye, küpe, bilezik ve yüzük gibi takıları satın almak, aventurin taşının özelliklerinden faydalanmak için Huubay’ı ziyaret edebilirsiniz.


Kendinizi aventurin taşının pozitif enerjisiyle sarmak ve bolluğu çekmek için Huubay’dan satın aldığınız takılarla bu taşı vücudunuzda taşıyabilirsiniz. Aventurin kolye takarak taşın yüksek titreşimlerine bağlı kalabilirsiniz. Kalp çakranızı temiz tutup zihninize berraklık getirmek için aventurin taşını reiki ve enerji çalışmalarında kullanabilirsiniz. Aventurin taşı ile evlerinize ve iş yerlerinize şansı davet edebilir, salonunuzdaki sehpalara ya da çalışma alanlarınıza aventurin taşını bir dekorasyon objesi olarak yerleştirebilirsiniz. Şansın yanı sıra yaratıcılığı da destekleyecek olan aventurin taşını çantanızda ya da cüzdanınızda saklamayı da tercih edebilirsiniz.


doğal taş

Aventurin Taşı Hangi Çakralarla Uyumludur?


Aventurin taşının farklı renkleri vardır. Bu doğrultuda yeşil aventurin taşı kalp çakrası, sarı aventurin taşı solar pleksus çakrası, mavi aventurin taşı ise boğaz çakrası ve üçüncü göz çakrası ile bağlantılıdır.


Yeşil aventurin taşı, kalp çakrasıyla bağlantılıdır. Kalbi temizleyerek şefkat, güven ve öz bakım konularında kişiyi destekler. Kalp çakrası zayıf ya da düşük olduğunda kişi kendini kıskanç, stresli ve endişeli hissedebilir. Özellikle ilişkilerinde sık sık sorun yaşayan ya da sevdiklerinden koptuğuna dair düşünceleri olan kişilerin kalp çakrasının zayıf olması söz konusu olabilir. 


Sarı aventurin taşının uyumlu olduğu çakra ise solar pleksus çakrasıdır. Güven, güç ve saygı merkezi olan solar pleksus çakrası kişinin liderlik özelliklerini ortaya çıkarma özelliğine sahiptir. Bu güçlerden faydalanmak ve hayatın iplerini ele almak için, aventurin taşı meditasyon sırasında karın bölgesine yerleştirilebilir.


Mavi aventurin taşı ise boğaz çakrası ve üçüncü göz çakrası ile uyumludur. Boğaz çakrası, iletişim merkezi olarak bilinir. Sesin özgün, gerçek ve kalpten gelmesini sağlamak için mavi aventurin taşı kullanılabilir.

Aventurin Taşı Nasıl Arındırılır?


Doğal taşların en önemli özelliği, çevrelerindeki diğer tüm enerjilerle etkileşim halinde olmalarıdır. Bu nedenle satın alındıklarında mutlaka temizlenmeleri ve enerjilerinden arındırılmaları gerekir. Daha sonra ise düzenli aralıklarla enerjilerinin yenilenmesi gerekir. Bu sayede taşların doğası korunabilir. 


Aventurin taşı son derece sert bir taş olmakla birlikte yalnızca ılık su, doğal bir sabun ve yumuşak bir bez kullanılarak temizlenebilir. Taş nazik hareketlerle ovularak fiziksel kirlerden arındırılır. Daha sonra akan suyun altında kısa bir süre tutulur. Böyle hem durulanması hem sudaki mineraller sayesinde taşın enerjisinin temizlenmesi sağlanır.


Aventurin doğayı çok seven bir taş olduğu için bir bahçeye koyarak enerjisini yenilemek mümkündür. Toprağın, çiçeklerin ve diğer bitkilerin yani doğanın enerjisi aventurin taşını şarj eder ve yeniden kullanılır hale getirebilir.