24 Ağustos - 23 Eylül tarihleri arasında doğanlar, başak burcu mensuplarıdır. Başak burcu 6. burçtur. Başak burcunun ilk döngüsü yaz mevsiminin son günlerinde başlar ve bu ara dönem “Başak mevsimi” olarak isimlendirilir. Merkür başak burcunun yönetici gezegenidir. Burcun elementi ise topraktır. 


Başak burcu özellikleri arasında ilk sırada mükemmeliyetçilik gelir. Başak burçları her şeye eleştirel bir bakış açıcıyla yaklaşır, her zaman en iyiyi hedeflerler. Analitik zekaları ile kendilerini ve başkalarını eleştirir, ancak başkalarının kendisini eleştirmesine tahammül edemezler. 


Kıvrak zekalı ve araştırmacı ruhlu başak burcu mensupları için detaylar çok önemlidir. Bazen gereksiz ayrıntılara odaklanır, parçalarda kaybolur ve bütünü göremezler. Duygularını dışa vurmakta zorlanırlar, özgürlüklerine düşkün oldukları için bağlanmaktan korkarlar. Arkadaşlık bağları güçlü olan başak burcu mensupları kibar, güvenilir ve mütevazi kişilerdir.

Başak Burcuyla Uyumlu Doğal Taşlar Hangileri?


Başak burcu, sakral çakrayla uyumluluğa sahiptir. Sakral çakra sorunsuz bir şekilde çalıştığında başak burçları hayattan keyif alır ve suçluluk duygusu hissetmezler. Çakraları aktifleştirmek, dengelemek ve iyileştirmek için başak burcu ile uyumlu taşlar kullanma ihtiyacı duyulur. 


Alt karın bölgesini ve bağırsakları temsil eden başak burcu, vücudun bu kısımlarında meydana gelen sağlık problemlerine daha yatkın bir yapıdadır. Başak burcuyla uyumlu doğal taşlar kullanmanın olası rahatsızlıklardan korunmaya yardımcı olduğuna inanılır. Her doğal taşın belirli burçları daha çok desteklediğine inanıldığı gibi başak burcuyla uyumlu doğal taşların da başak burcunun güçlü yönlerini geliştirmeye ve potansiyelini ortaya çıkarmaya yardımcı olduğu düşünülür.


doğal taş fiyatları


Obsidyen


Obsidyen yüksek enerjiye sahip ve koruyucu özellikler taşıdığı rivayet edilen bir doğal taştır. Başak burcu mensuplarının, zihinlerini temizlemek ve auralarında biriken kötü enerjilerden kurtulmak için obsidyen taşı kullanması önerilir. Obsidyen taşının, başak burcu mensuplarının bedensel ve zihinsel derin bir arınma sürecine girmesini sağladığına inanılır. Başak burçları bilinçaltındaki korkuları, zayıflıkları ve gölge benlikleri serbest bırakmak için obsidyen taşını kullanabilirler. Obsidyen taş kişinin çevresel faktörlerin olumsuz etkilerinden korunmasını sağlar, başak burcu mensuplarını değişimleri açık bir hale getirerek cesaret verir.


Yeşim Taşı


Harika bir çalışma taşı olarak kabul edilen yeşim taşı, çalışkanlığıyla öne çıkan başak burçları için çok önemli bir doğal taştır. Ayrıntılara daha fazla dikkat etmeyi sağlar ve başak burçlarının temel özelliklerini destekler. Mali durumu iyileştirir, şans getirir. Eleştirel bakış açısını keskinleştirmesinin yanı sıra geleceği daha iyi planlama imkanı verir. Başak burçlarının mutluluklarının sorumluluğunu almasına yardımcı olur.


Yosunlu Akik Taşı


Yosunlu akik taşı, başak burçlarının günlük yaşamlarındaki stresi azaltmaya yardımcı olur. Bastırılmış duyguların açığa çıkmasına yardımcı olur. Gerginliği gidermeyi sağlayan yosunlu akik taşı, adeta başak burcu mensuplarının duygusal yanlarının kilidini açar ve kabuklarından sıyrılmalarını sağlar. İnsanlara daha kolay açılırlar, duygularıyla erkenden ve etkili bir şekilde başa çıkabilirler. Kalp çakrasını en çok etkileyen taş olan yosunlu akik taşı, kafa karışıklıklarını önler. Yatıştırıcı enerjisiyle bilinen yosunlu akik taşı, cesaret verir.


Ametist


Başak burçları üzerinde en etkili taşlardan biri olan ametist, sakinleştirici bir enerji akışı sağlar. Stres seviyesini sıfıra indirmeye yardımcı olarak başak burçlarının kendi kendilerine sırtlandığı yükü hafifletme imkanı sunar. Vücut özerinde çok büyük bir sakinleştirici etkisi vardır. Huzurlu bir ruh hali verir. Maneviyat ve zihin arasında bağlantı sağlar, dikkati pekiştirir ve analitik yönleri belirginleştirir. Aşırı fedakarlığı önler. Olanı kabul etmeye imkan tanıyan ve ilişkileri geliştiren ametist taşı aynı zamanda sevginin simgesidir. Yaşanmış gereksiz olumsuzlukları geçmişte bırakmaya yardımcı olur.


Kırmızı Jasper


Başak burçları için en önemli doğal taşlardan bir diğeri kırmızı jasper taşıdır. Kırmızı jasper özellikle kök çakrayı uyarır. Başak burçlarının elementleriyle yeniden bağlantı kurmasına imkan verir. Gözden çıkan elementlerin yeniden bağlantı kurmasını destekleyen kırmızı Jasper taşı dikkati güçlendirir. Anın tadını çıkarma imkanı verir. Hızlı ve tempolu bir ortamda sorunların çözülmesine yardımcı olan kırmızı jasper taşı, organizasyon becerisini öne çıkarır. Tembelliği azaltarak planlama yapma ve daha iyi hazırlanma sürecini destekler. 


Amazonit


Amazonit, başak burçlarının enerjisini dengeleme noktasında çok önemli bir doğal taştır. Elementi toprak olup başak burcu mensupları ile son derece uyumludur. Amazonit taşı başak burçlarının duygusal durumlarını dengeler ve takıntılarını bırakmalarına yardımcı olur. Mükemmel ve kusursuz olmayan durumları kabullenme imkanı verir. Korkuyu ve endişeleri azaltan amazonit taşı, ruhsal kaygıları önleyerek zihnin sakinleşmesine yardımcı olur. Diğer insanların bakış açılarını daha iyi anlama ve daha kolay kabullenme imkanı verir.


Aventurin


Aventurin sakinliğin, dengenin ve sabrın taşıdır. Başak burçları için en önemli taşlardan biri olarak iç huzur verir ve dengede kalmaya yardımcı olur. Aynı zamanda aventurin taşı sakinlik, neşe ve sabır kaynağı olarak bilinir. İstikrar enerjisi sağlamasının yanı sıra hayatı kontrol edebilme imkanı verir. Başak burçlarının öz güvenini, ilhamını ve yaratıcılığını destekler. Problem çözme becerisini güçlendirerek stres seviyesini minimize eder.


Sitrin


Başak burcu mensuplarının mantığını ve zekasını doğru yönde kullanmasına imkan veren sitrin taşı altın sarısı parlaklığıyla göz doldurur. Hızlı düşünmeyi destekleyen sitrin taşı, negatif titreşimin birikmediği ve pozitif enerjiyle dolmaya yardımcı olan bir doğal taştır. Bu özelliği nedeniyle neşe ve iyimserlik taşı olarak da adlandırılır. 


Sitrin taşı başak burçlarının kendi bedenlerine daha fazla güvenmesine yardımcı olarak, tatmin olmuşluk hissinin güçlenmesini sağlar. Motivasyonu artırır, sınırsız potansiyelin ortaya çıkmasını, öz disiplini ve hırsı destekler. 


Karnelyan


Karnelyan taşı aynı zamanda kırmızı akik olarak da bilinir. Başak burçlarının geleneksel temsilcisi olarak kabul edilen karnelyan taşı tutkulu enerjinin çok daha doğru yönlere harcanmasına yardımcı olur. Odaklanmayı ve tam motivasyonu destekleyerek; canlılık, yaratıcılık, hırs ve başarı sağlar.


doğal taş


Aura Kuvars


Aura kuvars, başak burcu kadınlarının ve erkeklerinin kendini iyileştirmesini destekleyen ve hayatı kolaylaştıran doğal taşlardan biridir. Çok fazla efor sarfedecek kendini yormayı önleyen aura kuvars taşının pek çok farklı özelliği vardır. Konsantrasyonu artırarak hafızayı güçlendiren aura kuvars taşı, vücudu negatif enerjilerden arındırmaya yardımcı olur. Her duruma olumlu bir açıdan bakmayı, problemlerin yanıtlarını daha hızlı bulmayı sağladığı gibi enerjiyi de yükseltir.


Lal


Granat adıyla da bilinen lal taşı, gençleştirici ve dengeleyici bir enerjiye sahiptir. Başak burcu mensuplarının hayatlarını olumsuz yönde etkileyen özellikleri hafifletme etkisine sahiptir. Dinginlik ve pozitiflik kazandırır. Dayanıklılığı ve yaratıcılığı artıran lal taşı, istenmeden maruz kalınan olaylara karşı reddetme yetisini güçlendirme özelliğine sahiptir. Cesaret verir, sağlıklı ve güvende hissetmeye aynı zamanda anın tadını çıkarmaya yardımcı olur.


Jasper


Kadınların ve erkeklerin hayatlarını daha enerjik bir şekilde geçirebilmesine yardımcı olan jasper taşı, yüksek enerjili ve frekanslı bir doğal taştır. Başak burçlarının yaptıkları her işte profesyonelleşmesine katkı sağlar. Her işte uzmanlığı destekleyerek başarıya ulaşmayı kolaylaştırır. Topraklayıcı bir enerjiye sahiptir. Rotadan çıkmadan ve doğru yoldan sapmadan hedefe ulaşma konusunda taşıyan başak burcu mensuplarını destekleyen bir doğal taş olarak bilinir.