Zodyağın ikinci burcu olan boğa burcu, dişil enerjili bir burçtur. Yönetici gezegeni Venüs olan boğa burcu sabit burçlardandır. 21 Nisan - 20 Mayıs aralığında doğan boğa burcu mensuplarının boğaz ağrısı, farenjit ve anjin gibi hastalıklara yakalanma riski yüksek olduğundan bu bölgelerde meydana gelebilecek zaafiyetlere ve sağlık sorunlarına karşı dikkatli olmaları önemlidir.


Boğa burçları dayanıklı, kararlı ve programlı kişilerdir. Evliliklerinde de kariyerlerinde de güvende olmak onlar için çok önemlidir. Güven arayışları maddiyata olan bağlarının temel nedenidir. Paranın iyi bir yaşama erişmek için bir araç olduğunu kabul ederler. Boğa burcu mensupları tutarlı ve mükemmeli yakalamak isteyen kişilerdir. Uzun vadeli maddi planlar yapar, bu planlara uygun davranır ve genellikle planlarını gerçekleştirirler.


Çalışkan ve istikrarlı yapılarıyla tanınan boğa burçlarında gelip geçici heveslere rastlanmaz. Sağlamcı boğalar risk almayı sevmezler. Bu nedenle önlerine çıkan fırsatları değerlendirme konusunda çok başarılı değillerdir. Denedikleri ve güvendikleri işlerle yetinebilir, sürprizleri pek sevmezler. Günlük rutinlerinin bozulması boğa burçlarının keyfini kaçıran bir durumdur. Her ne kadar boğa burcu mensupları sabırlı olsa da bağımsızlığını, istikrarını ve huzurunu bozacak durumlarda sinirlenme olasılıkları yüksektir.


Boğalar için aşkta güven çok önemlidir. Seçici ve kolay beğenmeyen yapılarıyla sahiplenilmek ve kollanmak isterler. Tensel duyumları gelişmiştir. Evde zaman geçirmeyi, ev ortamının konforunu ve rahatını severler. Sevdiklerine kol kanat geren sahiplenici bir yapıları vardır. Sadakatsizliği affetmeleri söz konusu değildir. Sakin ve dingin yapılarıyla güven verirler.

Boğa Burcu Doğal Taşları


Pek çok olumlu ve olumsuz özelliği bulunan boğa burcu mensuplarının hayatına etki eden pek çok doğal taş vardır. Boğa burcu doğal taşları, boğaların yaşamını kolaylaştırmaya yardımcı olurlar. Huubay’ı ziyaret ederek siz de gerçek ve kaliteli boğa burcu doğal taşlarını en uygun fiyatlarla satın alma avantajından faydalanabilirsiniz.

doğal taş fiyatları

Gül Kuvars


Boğa burçları için en önemli doğal taşlardan biri gül kuvars taşıdır. Duygusal iyileşmeye yardımcı olan gül kuvars taşının zihne ve kalbe iyi geldiğine inanılır. Kalbe iç huzur sağlayan gül kuvars taşı, aynı zamanda aşk hayatı için faydalıdır. Zihni açan doğal taşlardan biri olarak boğa burçları tarafından sıklıkla kullanılır.

Ametist


Ametist, boğa burcu için doğum taşı olarak bilinir. Karar verme noktasında boğa burcu mensuplarına sağladığı faydalarla bilinen bir doğal taştır. Ametist fiziksel açıdan faydalı olabilen ve iyileştirici özelliğiyle öne çıkan doğal taşlar arasında yer alır.


Ametist taşı boğa burçlarının karar vermesini engelleyen stresi ve endişeyi azaltır. Uykusuzluğun giderilmesine yardımcı olur. Sakin ve toparlanmış bir his sağlar. Şifa taşı olarak bilinen ametist taşının beyin ve omurilik üzerinde iyileştirici etkisi olduğu düşünülür.

Yeşim


Yeşim taşı boğa burcu mensupları için koruyucu bir taş özelliğine sahiptir. İçsel sıkıntıları ve endişeleri gidermeye yardımcı olur. Zihni berraklaştırdığı gibi karar vermeye yardımcı olan yeşim taşı, boğa burçlarına ciddi kararlar alma sürecinde yol göstericidir. Zihnin dingin tutulmasına katkıda bulunmasının yanı sıra ametist taşı ruhu ve bedeni iyileştirerek, enerjiyi tazelemeyi sağlar. Sıkıntıları ve endişeleri hafifletme gücü olduğuna inanılır. 

Akik


Akik taşı aynı zamanda ölümsüz taş ya da Yemen taşı olarak da bilinir. Kişiyi ruhen korur ve boğa burcu doğal taşları arasında ilk sıralarda gelir. Genellikle kolyelerde ve bilekliklerde akik taşının kullanımı tercih edilir. Stresi en az seviyeye indirmeye yardımcı olan akik taşı, çok düşünen ve karar vermekte zorlanan boğa burçlarına yol gösteren bir doğal taştır. Baş ve boyun bölgesinde oluşabilecek ağrılara karşı koruma etkisi vardır.

Kan Taşı


Boğa burcu için en iyi kristallerden biri kan taşı olup huzurlu bir uyku ve yaşam sağlaması nedeniyle boğa burcu mensupları tarafından sıklıkla kullanılır. Zihni sakinleştiren kan taşı bedeni sakinleştirir, kişinin uykuya dalmasını kolaylaştırır. Depresyonun üstesinden gelmeye yardımcı olduğu düşünülen kan taşı öfkeyi ve stresi kontrol altına aldığı gibi kişinin enerjisini de yükseltir.

Mavi Akik


Yenilik ve farklılık karşısında korktuğu bilinen boğa burçlarına en çok önerilen doğal taşlar arasında ilk sıralarda mavi akik gelir. Mavi akik taşı boğa burcu mensuplarını yeniliklere açık hale getirir, kendi içlerine sıkışıp kalmalarını önler. Ayrıca kendi doğrularına ve kurallarına bağlı kalmalarını önler. Akik taşı aynı zamanda boğaların yeni girişimlerde bulunmasını destekler. Akıllarındaki fikirleri gerçekleştirmelerine katkıda bulunur. Erteleme davranışlarını azaltarak, yeni fikirlere ve gelişmelere açık hale gelmelerine yardımcı olur.

İnci


Güzelliği sembolize eden doğal taşlardan biri olan inci, en çok tercih edilen boğa burcu doğal taşları arasında yer alır. Huzur, güç ve çalışma azmi veren inci aynı zamanda sadakatin, inancın ve masumiyetin temsilcisi olarak kabul edilir. Şans ve refah getiren doğal taşlar arasında yer alan inci, zarafetin sembollerinden biridir. Ağrılara iyi geldiğine, fiziksel ve zihinsel sıkıntıları azaltmaya yardımcı olduğuna inanılır.

Zümrüt


Yeşil rengi ve parlaklığı ile dikkat çeken zümrüt, duygulara yön veren bir doğal taştır. Boğa burcu mensuplarının yaşamlarındaki sıkıntıları azaltmaya yardımcı olduğuna inanılan zümrüt, mitolojik özellikleriyle öne çıkar. Dünyanın en değerli dört taşından biri olan zümrüt sadakatin ve aşkın simgesi olarak kabul edilir.


Bolluğu ve bereketi simgeleyen zümrüt taşının, taşıyan kişiye huzur ve mutluluk getirdiğine inanılır. İnsani ilişkileri güçlendirici etkiye sahip olduğu düşünülen zümrüt ayrıca taşıyan kişiye yaşama sevgisi aşılar. Olumlu düşünceleri harekete geçirici etkisi vardır.


doğal taş

Turkuaz


Firuze taşı olarak da bilinen turkuaz taşı, dostluğun ve arkadaşlığın simgelerindendir. Boğa burcu mensupları için en önemli doğal taşlardan biridir. Yeşile çalan mavi rengiyle beğeni toplayan turkuaz taşı, boğa burçlarının hayatında önemli etkiye sahiptir. Nazara karşı koruyucu bir görev üstlendiği düşünülen turkuaz taşı aynı zamanda arkadaşlık ilişkilerini güçlendirmeye yardımcı olur. Kişinin genç ve zinde kalmasına, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur. 

Dumanlı Kuvars


Dumanlı kuvars, kuvars ailesinin en göz alıcı taşlarından biridir. Boğa burçları için en önemli doğal taşlar arasında yer alır. Şeffaf yapılı, kahverengi ve siyah tonlarına yakındır. Dumanlı kuvars taşının en önemli özelliklerinden biri endişeyi ve paniği azaltıyor olmasıdır. Boğa burcu mensuplarının hayatı üzerinde, kaygı gibi olumsuz duyguların yarattığı etkileri azaltır. Olumsuz duyguları nötralize ettiğine inanılan dumanlı kuvars taşı, taşıyan kişinin güven duygusunun artmasına yardımcı olur. Yeniliklere açık ve cesaretli bir yapı sağladığı gibi güven problemlerinin azaltılmasına katkıda bulunur.

Azurit


Meditasyon sırasında sıklıkla kullanılan azurit taşı boğa burçlarının sakinleşmesi ve dinginleşmesi noktasında kritik bir rol üstlenir. Sezgileri kuvvetlendirmeye yardımcı olan önemli taşlardandır. Çakra enerjilerini tazeler. Azurit taşı duygularıyla hareket eden boğa burcu için yol gösterici doğal taşlar arasında yer alır. Güvensizlik ve korku dolayısıyla yaşanması olası olumsuzlukları minimize eder.

Ay Taşı


Boğa burcu mensuplarının ay ile ilişkili olduğuna inanıldığından, ay taşı en önemli boğa burcu taşları arasında yer alır. Olumsuz titreşimleri önler. Sakinleştirici ve serinletici bir etki sağlar. Pozitif enerjiyi teşvik etme özelliği bulunan ay taşı, kişinin dengeli kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda ruhsal büyümeyi destekler.