Piercing denilince akla ilk gelenlerden biri burun piercingleridir. Diğer piercing modellerine göre aksesuar çeşitliliği fazla olan burun piercinglerin burnun farklı bölgelerine takılabilirler. Takıldığı bölgeye göre burun piercing isimleri farklılık gösterebilir. Siz de burun piercing modellerinin sağladığı güzel görünümün farkındaysanız, farklı burun piercing çeşitlerine Huubay’da ulaşabilirsiniz.

Burun Piercing Nedir?


Yüzün odak noktası burundur ve burun piercingi doğru seçildiği takdirde, kişinin hoş bir görünüme sahip olmasını sağlayabilir. Elbette seçilen burun piercinginin kaliteli bir materyalden üretilmesi ve alanında uzman bir profesyonel tarafından, hijyenik bir ortamda takılması olmazsa olmazdır. 


Artık güzelliği tamamlayan unsurlardan biri olarak kabul edilen burun piercingi, halka ya da hızma ile uygulanır. Burnun üzerinde ya da çevresinde bulunan yumuşak dokulara yerleştirilen burun piercingi, cildi rahatsız etmeyecek ve paslanmaz özellikte materyallerden üretilmiş olmalıdır.


Burun bölgesindeki yumuşak doku yoğunluğu, burun piercinginin sık tercih edilmesinin nedenlerinden biridir. Bu dokular üzerinde kanama ya da tahriş olmadan piercing delim işlem yapılması söz konusu olduğundan ilk kez burun piercingi taktıracak kişilerin tercihi genellikle burundur. Burun piercinginin burun ucuna, kanatlarına ya da kıkırdak kısmına yerleştirilmesi mümkündür.


Burun piercingi genellikle burnun dışını çevreleyen yumuşak kıkırdak delinerek takılır. Bunun yanı sıra burnun farklı bölgelerine piercing delimi yapılması da mümkündür. Ancak seçilen yer her ne olursa olsun burun piercingi son derece görünür bir takıdır. Bu nedenle takılacağı yer titizlikle seçilmelidir.

Burun Piercing Çeşitleri


Septum ve burun deliği piercingleri ilk akla gelen burun piercingleri olmakla birlikte birçok farklı burun piercingi vardır.

Septril Piercing


En karmaşık ve zor piercing türlerinden biri olan septril piercing, doğru bir şekilde uygulandığında ve doğru takı tercih edildiğinde mükemmel bir görünüm elde etmek mümkündür. Septumun merkezinin altı delinerek takılan septril piercingde genellikle sade ve minimal aksesuarların kullanılması tercih edilir.

Burun Deliği Piercingi


En yaygın burun piercingi çeşitlerinden biri olan burun deliği piercingini uygulamak son derece kolaydır. Aksesuar çeşitliliği fazladır. Nostril piercing olarak da bilinen bu piercing türünde piercing takısı, burun deliklerinin yan kısımlarındaki cilt duvarlarına yerleştirilmekte olup burun kanatları bölgesi nostril olarak adlandırılmaktadır. Piercing de ismini uygulamanın yapıldığı bölgeden almaktadır.


Nostril piercing uygulamak kolay olduğu gibi diğer burun piercing türlerine göre daha acısızdır.

Nasallang Piercing


Nasallang piercing hem burun deliklerine hem septumu kapsayacak şekilde delinmektedir. Diğer burun piercing türlerine göre, sert kıkırdak delimi söz konusu olduğundan daha acı verici bir burun piercingidir.

Gergedan Piercing


En farklı görünüme sahip burun piercing türlerinden biridir. Septumun ortasından burnun uç kısmının üstüne doğru uzanan burun piercingi türü ismini gergedan boynuzuna olan benzerliğinden almıştır.  Burnun ucundaki kıkırdaklar dolayısıyla hasara neden olması riski bulunduğundan delimi uzmanlık gerektiren bir piercing türüdür.

Austin Bar Piericingi


Nasallang piercing modeline benzemekle birlikte tercih edilme sıklığı daha az olan Austin Bar piercingi, burnun tam ucundan geçer. Burun uç kısmından geçirilen takı, burun kanatlarının üzerinde hoş bir görünüm ve havalı bir tarz elde etmeyi sağlar. Özellikle küçük ve yumuşak uçlu burunlarda güzel bir görünüm elde etmek için idealdir.

Köprü Piercing


En dikkat çekici piercing modellerinden biridir. Erl olarak da adlandırılan köprü piercing, burnun köprü kısmıyla gözler arasında uygulanır. Konumu dolayısıyla enfeksiyon gelişmesi ve vücut tarafından reddedilme riski diğer piercing türlerine göre yüksektir. Bu yüzden delim sonrası bakım ve temizlik işlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. 

Septum Piercing


Kadınların da erkeklerin de en çok tercih ettiği burun piercingi, septum piercingdir. Burnun ortası delinerek takılan septum piercing havalı bir görünüm için idealdir. Burun deliklerinin ortasında yer alan bölümde, kıkırdağın hemen altındaki yumuşak dokuya yerleştirilen septum piercing deliminde genellikle at nalı şeklinde özel bir iğne kullanılır. Bu iğnenin özelliği kıkırdağa ya da kemiğe zarar vermeden deriyi kolayca delmesidir. 


Takının yerleştirildiği bölge kıkırdağın hemen altında olduğu ve burada sinir uçları fazla olduğu için nostril piercinge göre daha acı verici bir delim olabilir. Delim işlemi genellikle kısa süre içinde tamamlansa da hapşırma dürtüsünün tetiklenmesi söz konusu olabilir. Bunun nedeni, iğnenin burun deliklerinin içinden geçerek kaşıntıya ve hapşuruğa neden olabilmesidir. 

Burun Piercing Acıtır mı?


Tarzını piercing ile tamamlamak isteyen kişilerin bir miktar acıyı göze alması gerekir. Burun yumuşak yapıya sahip olsa da sinir uçları yoğundur. Piercing delim işlemi yapılırken sinir uçları uyarıldığı için bir miktar ağrı hissedilmesi olağan bir durumdur. Hissedilen acı dayanılmaz bir acı olmasa da burun piercing taktıran herkesin hissettiği acı farklıdır.


İlk birkaç saniye içinde delim işlemi yapılmakta olup acı miktarı daha fazla olabilir. Daha sonra vücut bu can yanması hissine alışır ve hissizlik geliştirir. Burun piercingi delimi sırasında antibakteriyel solüsyonların kullanılması ağrının azalmasına yardımcı olabilir.