Conch Piercing Bakımı Nasıl Yapılır ve Temizlenir?


Conch piercing sık kullanılan kulak piercing türleri arasında yer alır. Kulak kepçesinin içindeki kabuk şeklindeki bölgeye uygulanan conch piercing özgün bir tarz elde etmenin garantili yollarından biridir. Tercihe göre iç conch piercing ve dış conch piercing uygulaması yapılabilir. İç conch piercing kulak kepçesinin iç kısmında yer alan daha derin bir bölgeye uygulanırken, dış conch piercing kulak kepçesinin üzerindeki, daha kolay fark edilir bir bölgeye yapılır.


Adım Adım Conch Piercing Bakımı


  • Conch piercing bakımı yapılmadan önce eller temiz bir antibakteriyel sabunla iyice yıkanarak olası bir enfeksiyon riskini azaltmak gerekir.

  • Conch piercing delim bölgesinin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi için deniz tuzu solüsyonundan faydalanılabilir. Bunun için bir fincan ılık suyun içerisine 1/4 çay kaşığı deniz tuzu eklemek ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırmak gerekir. Elde edilen solüsyon ve bir parça temiz pamuk yardımıyla piercing bölgesi silinerek temizlenir.

  • Deniz tuzu solüsyonu kullanılarak conch piercing bakımı ve temizliği yapılmak istenmediği durumlarda hafif bir antibakteriyel sabun kullanılması tercih edilebilir. Sabun hafifçe köpürtüldükten sonra piercing bölgesine hafifçe ovularak uygulanır. Daha sonra iyice durulanıp kurulanır. 

  • Her conch piercing bakımı ve temizliği işleminden sonra piercing delim bölgesi temiz ve yumuşak bir pamuklu havluyla hafifçe kurulanır. Fazla nemi gidermek, conch piercing enfeksiyonu oluşması riskini azaltan önemli bir etkendir.


Conch piercing bakımı ve temizliği yapılırken ayrıca kurulama işlemi sırasında çok hızlı ya da sert davranmaktan kaçınmalıdır. Kıkırdak hassas bir bölge olduğundan yanlış hareketler yapmak enfeksiyon gelişmesi başta olmak üzere çeşitli sorunlara neden olabilir ve iyileşme süreci uzayabilir. Conch piercing takılırken, üzerine bastırılıp çekilirlen dikkatli davranılmalıdır. Mümkün olduğunca conch piercinge dokunmamaya özen göstermeli, tüm takılar gibi conch piercing temizlemek için çıkarılırken de eller iyice yıkanmalıdır. Conch piercing tam olarak iyileşmesi için yaklaşık birkaç aylık bir süreye ihtiyaç duyulur. Bu süre boyunca conch piercing delim bölgesinin korunması ve olası bir enfeksiyon gelişmesi riskini azaltmak için dikkatli olunması çok önemlidir.