Conch Piercing Zararları Var mı? Yaptırmalı mıyım?


Bir tür kulak piercingi olan conch piercing, kulak kepçesinin içerisinde bulunan kabuk şeklindeki bölgeye yapılır. Piercing ile tarzını vurgulamak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği  modellerden biri olan conch piercing son yıllarda giderek artan popülaritesiyle dikkat çekmektedir. Conch piercing, iç conch ve dış conch olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilir. Dış conch piercing kulak kepçesinin üzerinde bulunan ve fark edilmesi daha kolay olan bir bölgeye uygulanır. İç conch piercing ise kulak kepçesinin iç kısmında bulunan, daha derin bir bölgeye uygulanır. Hangisinin tercih edileceği genellikle tarzlara ve beğenilere göre kişi özelinde değişebilir.


Conch Piercing Zararları Neler?


Conch piercing, piercing takılan diğer bölgelere göre en az tercih edilen piercing türlerinden biridir. Conch piercing delim işlemi diğer pek çok piercing türüne göre çok daha fazla acıya neden olur ve iyileşme süresi daha uzundur. Ancak estetik açıdan sağladığı hoş görünüm nedeniyle çoğu kişi bu acıyı ve uzun iyileşme süresini göze alır. 


Conch piercing delimi sırasında kıkırdak delimi yapıldığı için bazı zararlı durumlarla karşılaşılabilir. Bunların başında conch piercing iyileşme süresinin uzun olması gelir. Tam iyileşme için uzun bir süre gerektiğinden kıyafet giyip çıkarırken ya da kulak temizliği sırasında piercingin darbe alması riski vardır. 


Diğer tüm piercing türlerinde olduğu gibi conch piercingde de enfeksiyon kapma riski bulunur. Kulak kıkırdağı enfeksiyon kaptığında kızarıklıklarla kendini belli eden mikrop üremeleri olabilir. Conch piercing zararları arasında kıkırdak deliminden sonra kulakta kanama olması da sayılabilir.


Conch piercing iltihaplanması yaşandığında farklı tedaviler uygulanarak iyileşmenin sağlanması uzun bir zaman alabilir. Ayrıca kulak içi piercing yani conch piercing takıldıktan sonra kulak yapısında bozulma görülmesi olası bir durumdur. Bu aşamada, kalıcı olabilecek kulak içi büyük ve kabarık yaralar oluşmaması noktasında dikkatli olmak gerekir. 


Conch piercing deliminden sonra ağrı, kızarıklık, şişlik ve enfeksiyon riski gibi sorunlar yaşanması söz konusu olabileceğinden piercing delim işleminden sonra hijyen ve bakım talimatlarına eksiksiz bir şekilde uymak gerekir. Çünkü piercing sonrası bakım ve temizlik sürecinin doğru ve düzenli bir şekilde yapılması sağlıklıdır iyileşme sürecinin olmazsa olmazıdır. 


Conch Piercing Bakımı


Conch piercing bakımı süreci yalnızca düzenli olarak solüsyonla bakım yapılması ve piercing delim bölgesinin temizlenmesi olarak düşünülmemelidir. Ayrıca sağlıklı bir iyileşme için bölgenin olası darbelerden korunması başta olmak üzere çeşitli noktalara dikkat edilmelidir. Şapka, bant ve bere gibi kulak bölgesine temas etmesi olası aksesuarların kullanımından conch piercing deliminden sonra kaçınılmalıdır. 


Conch piercing deliminden sonraki erken dönemde bölgede uyuşma ve kaşıntı gibi durumlar meydana gelebilir. Ancak, mümkün olduğunca bölgeye temastan kaçınılması gereklidir. Mutlaka temas edileceği durumlarda ise öncelikle eller iyice yıkanmalıdır.