Takılar ve aksesuarlar günümüzde pek çok kadın ve erkek için günlük hayatın vazgeçilmez parçalarındandır. Doğal taşlardan üretilen takılar hem kombinleri şık bir şekilde tamamladığı hem estetik bir görünüme sahip olduğu için son zamanlarda giderek artan bir popülariteye sahiptir. Özellikle de sağlık açısından pek çok olumlu faydası olduğu düşünülen doğal taşlar kolye, küpe, bileklik ve tesbih yapımında kullanılırlar. Bunların başında ise damla kehribar gelir. 


Damla kehribar, amber taşı olarak bilinen ve yüzyıllardır çeşitli şekillerde kullanılan doğal taşlardan biridir. Damla kehribar taşı, bebeklerden ve çocuklardan yetişkinlere kadar son derece geniş bir kitle tarafından kullanılmaktadır.


Damla kehribar, daha çok ovuşturunca aktif hale gelen bir doğal taştır. Kehribar taşının enerjisinden faydalanmanın en etkili yollarından biri, damla kehribar taşını kolye olarak kullanmaktır. Bu sayede pozitif ve canlandırıcı titreşimleri atmosfere salınabilir. Sürtünmeye bağlı olarak damla kehribar taşının doğal enerjisi, taşıyan kişinin zihnini sakinleştirmeye ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda damla kehribar taşı, zihni ve bedeni doğuştan sahip olduğu kendi kendini iyileştirme durumuna dengelemeyi sağlar.


doğal taş fiyatları

Damla Kehribar Taşı Özellikleri


Damla kehribar taşı, Antik Roma döneminden günümüze kadar son derece geniş kullanım alanına sahip olarak karşımıza çıkan popüler bir doğal taştır. Kehribar taşının genel olarak 2 farklı türü vardır. Bunlardan biri sıkma olarak anılan doğal taş iken, diğeri çoğunlukla takılarda kullanılan damla kehribardır. Genellikle bataklık, toprak ya da denizlerden çıkarılır ve işlenir.


Damla kehribar taşının yapısı incelendiğinde, yaklaşık 25 ila 30 milyon yıllık bir geçmişi olduğu belirlenebilir. Taşın oluşumunda kozalaklı çam ağaçlarının reçinesi etkili olmakla birlikte, üzerine çeşitli yaprak, böcek ve kalıntıların yapışmasıyla son halini aldığı bilinir. 


Türkiye’de fosilleşmiş olarak henüz kehribar taşı çıkarılmamasına karşın, Bayburt ilimizde henüz fosilleşmemiş kehribar kalıntılarına rastlandığı bilinir. Damla kehribar taşı ateşle yakılmaya çalışıldığında is çıkarır, ayrıca çok hafif miktarda çam kokusuna rastlanır. Güneş ışığına bağlı olarak damla kehribar taşının renginde değişim meydana gelebilir. 


Damla kehribar taşı yalnızca ülkemizde değil, pek çok farklı ülkede popüler olan doğal taşlardan biridir. Sarımtırak renk grubundan kırmızıya doğru uzanan renk skalasına sahiptir. Damla kehribar taşı popüler bir doğal taş olduğu için doğal olmayan taşlarla karıştırılması ve gerçek olmayan taşların satın alınması söz konusu olabilir. Siz de damla kehribar taşı satın almak istiyorsanız, mutlaka güvenilir satıcıları tercih etmelisiniz. Güvenilir satıcıların en kaliteli ürünleri sizlerle buluşturduğu bir platform olan Huubay, tüm doğal taş fiyatları alışverişlerinizde başvurabileceğiniz ilk adrestir. 

Damla Kehribar Taşı Faydaları


Damla kehribar taşı yüzük, bileklik, broş, kolye ve tesbih başta olmak üzere çeşitli takı ve aksesuarların üretiminde kullanılabilir. Günlük hayat çoğunlukla kişilerin yüksek stres ve gerginlik seviyesine sahip olmasına neden olur. Damla kehribar taşı gerginlik ve yorgunluk nedeniyle artan stres seviyesinin azalmasına yardımcı olur.


Bebeklerde sıklıkla karşılaşılan sarılık hastalığının iyileşmesi sürecini destekler. Enerji düşüklüğü yaşayan ve ortamdaki negatif enerjiyi üzerine çeken kişilerin, damla kehribar taşından üretilen takıları kullanması önerilir.


Bebeklerin diş çıkarma döneminde ağrı, sızı, salya akması ve yüksek ateş gibi durumlar yaşanabilir. Damla kehribar bileklik ya da kolye kullanmak, bebeklerin diş çıkarma dönemindeki konforunun artmasını sağlayabilir. 


Damla kehribar taşının ağrı giderici özelliği sayesinde baş ağrısına, diş ağrısına, bel ağrısına ve daha pek çok ağrı türüne iyi geldiğine inanılır. Ayrıca damla kehribar taşının bağışıklık sistemini güçlendirdiği, hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları engellediği düşünülür.


doğal taş
 

Damla Kehribar Taşının Orjinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?


Damla kehribar taşının orijinal olup olmadığını anlamak için farklı yöntemler kullanılabilir. Bunların ilki koku testidir. Gerçek damla kehribar taşının ayırt edici bir kokusu vardır ve bu kokunun sahte taş üretiminde elde edilmesi pek olası değildir. Gerçek kehribar taşı ısıtıldığında, çam ağacı reçinelerinin kendine özgü kokusunu yayarlar.


Doğal damla kehribar taşını, çam ağacı reçinelerinin kokusunu bırakana dek ovalayarak ısıtmak, taşın orijinalliğini tespit etmeye yardımcı olabilir. Damla kehribar taşı cilalandığı durumlarda, gerekli sıcaklığa gelmesini sağlayacak şekilde ısıtmak daha zor olabilir. Bu tür durumlarda en iyi sonucu almak için damla kehribar taşını avuç içinde ovmak gerekir.


Damla kehribar taşının doğal olup olmadığını anlamanın diğer bir yolu ise, taşın yüzeyine birkaç damla alkol damlatmaktır. Sıvı madde bal altın rengini alır ya da yüzey yapışkan hale gelirse, taşın doğal damla kehribar olmadığı anlaşılabilir. Çünkü gerçek damla kehribar taşı zarar görmez ve alkol altında çözünmez.


Tuzlu su testi de damla kehribar taşının orijinalliğini test etmek için uygulanabilecek diğer bir yöntemdir. Bunun için yapılması gereken, iki bardak ılık suyla çeyrek bardak tuzu bir kap içinde karıştırmaktır. Tuz tamamen eriyene kadar karıştırılır ve tuz eriyince taş solüsyonun içine koyulur. Taş suyun yüzeyine çıktığı takdirde, doğal damla kehribar taşı olduğu anlaşılır.