Dil Piercing Şişmesi Nasıl Geçer? Nasıl İyileşir?


Dilin ön tarafına ya da yanlarına takılan piercing türü olan dil piercingi takısı genellikle bar ya da halka şeklindedir. Özgün bir tarz oluşturmanın ya da modaya uyum sağlamanın hoş bir yolu olan dil piercing bu özelliğiyle bir takıdan çok daha fazlası olarak kabul edilir. 


Dil piercing delimi uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından, steril ortamlarda yapılmalıdır. Delim işleminden sonraki bakım süreci de kusursuz bir şekilde uygulanmalıdır. Dil piercingi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli faktörler bulunur. Bu faktörlere dikkat edilmesi halinde hem dil piercing delim işlemi doğru bir şekilde yapılmakta hem olası bir enfeksiyon gelişmesi riski azaltılmaktadır. 


Diğer yandan dil piercing yaptırmak bazı riskleri beraberinde getirir. Bunlar arasında en sık görülenler şişme, kanama, ağrı, enfeksiyon, konuşma ve yutkunma zorluğu, diş ve diş etlerine zarar verme şeklinde sıralanabilir. Bazı kişilerde ise alerjik reaksiyonlar ya da piercingin vücut tarafından reddedilmesi gibi istenmeyen komplikasyonlarla karşı karşıya kalınabilir. Bu yüzden dil piercingi yaptırmadan önce çeşitli riskleri ve olası sonuçları değerlendirmek, bu doğrultuda deneyimli profesyonellere başvurmak gerekir.


Dil Piercing Şişmesi Nasıl Tedavi Edilir?


Dil piercing şişmesi, piercing deliminden sonra sık karşılaşılan durumlardan biridir. Piercing delim bölgesinde oluşan şişliği azaltmanın etkili yollarından biri, bölgeye buz kompresi uygulamaktır. Temiz bir buz paketini ya da buz parçalarını temiz bir beze ya da havluya sarıp nazikçe dil piercing delim bölgesine bastırmak gerekir. Böylece şişliği azaltmak ve ağrıyı hafifletmek mümkün olabilir. 


İyileşme sürecinin hızlandırılması ve şişkinliğin azaltılması için her gün birkaç kez tuzlu suyla çalkalama yapılabilir. Bunun için bir bardak suya bir çay kaşığı tuz eklenir ve iyice karıştırılır. Karışım ağza alınıp 30 saniye kadar çalkalanır. Böylece piercing dil piercing şişmesi azaltıldığı gibi enfeksiyon gelişmesi riskini önlemek de mümkün olabilir.


Dil piercing şişmesi varken sert ve tahrişe neden olabilecek yiyecekler beslenme programına dahil edilmemelidir. Püre halinde ya da kolay çiğnenebilecek yiyecekleri tercih etmek önemlidir.