Binlerce yıldır insanlar tarafından kullanılan doğal taşlar gerek güzellikleri gerek güçleri ve etkileri nedeniyle beğenilerin odak noktasında olmuşlardır. Doğal taşların koruyucu, iyileştirici ve enerji verici özellikleri vardır. Farklı renkleri ve titreşimleri ile dikkat çeken doğal taşların enerjisi, insan bedenine doğrudan etki eder. Doğal taşları ister takılarınızda ister yaşam alanlarınıdaki dekorlarda ister meditasyon sırasında kullanın; hayatınıza ne kadar hızlı ve olumlu etki ettiğine inanamayacaksınız. Güvenilir satıcıların buluşma noktası Huubay’ı ziyaret ederek siz de sezgilerinizin size rehberlik etmesine izin verin ve birbirinden özel doğal taşları ekonomik fiyatlarla satın alma ayrıcalığına erişin.


Doğal taşlar, yeryüzünde doğal süreçler sonucu mineral ya da mineral karışımlarından meydana gelen katı malzemelerdir. Jeolojik süreçlere bağlı olarak mineraller binlerce yıl boyunca kristalleşir, tortul tabakalar sıkışır ve yer kabuğu hareketleri gibi etkenlere bağlı olarak farklı renk, yapı ve özelliklerde doğal taşlar oluşur. Doğal taşlar dekoratif amaçlarla sıklıkla kullanılırlar. İç dekorasyon, heykelcilik ve takı yapımı gibi alanlarda da doğal taş kullanımı yaygın bir şekilde karşımıza çıkar.

Hangi Doğal Taş Ne işe Yarar?


Mücevher ya da diğer süs eşyaları olarak kullanılma amacıyla kesilip cilalanan ya da farklı şekillerde işlenebilen mineral, taş ya da organik maddeler doğal taş olarak adlandırılır. Doğal taşların farklı türleri ve her birinin kendine özgü faydaları ve özellikleri vardır.


Akik Taşının Özellikleri ve Faydaları


Akik taşı bedenin, zihnin ve ruhun yeniden dengelenmesi ve uyumlu hale getirilmesi amacıyla kullanılabilir. Negatif enerjiyi ortadan kaldırır, aurayı temizler ve stabilize eder. Zihinsel işlevi geliştiren akik taşı; konsantrasyonun, algının ve analitik yeteneklerin gelişmesine yardımcı olur. Zihinsel işlevi geliştiren akik taşı; algının, konsantrasyonun ve analitik yeteneklerin gelişmesine katkıda bulunur. 


Kuvars ailesinden bir mineral olan akik taşının; lacivert akik, taşı, yeşil akik taşı, kahverengi akik taşı, pembe akik taşı, mavi akik taşı ve mor akik taşı gibi farklı türleri vardır.


doğal taş fiyatları


Kaplan Gözü Taşının Özellikleri ve Faydaları


Parlak sarı ve kahverengi tonlarındaki renkleriyle beğenileri üzerinde toplayan kaplan gözü taşı, bir koruma taşı olarak bilinir. Zihni odaklayarak, zihinsel berraklığı destekler. Korkuları ve endişeleri gidermeye yardımcı olur. Ying-Yang’ı dengeler, duygusal enerjiyi güçlendirir. Ruh halindeki değişimlerini bir dengeye sokmasının yanı sıra; solar pleksus çakra ve sakral çakrayı dengelemeye katkı sağlar.


Labradorit Taşının Özellikleri ve Faydaları


Aslan, akrep ve yay burçlarıyla uyumlu olduğu bilinen labradorit taşı donuk ve koyu renkli bir mineral olarak tanımlanabilir. Ancak yanardöner bir yapısı vardır. Dönüşüm taşı olarak bilinen labradorit taşı; değişim yoluyla güç ve azim verir. Sezgiyi güçlendirme etkisine sahip olduğu bilinen labradorit taşı psişik yeteneklerin teşvik edilmesi için kullanılabilir. Korkuları ve güvensizlikleri ortadan kaldırır. İllüzyonların ardındaki gerçeklerin ortaya çıkması için labradorit taşı kullanılabilir.  Kişinin benliğe olan inancıyla evrene olan güveni güçlendiren labradorit taşı; hayal gücünü harekete geçirme özelliğine sahiptir. Zihinsel keskinliği uyararak, kaygıyı ve stresi azaltır.


Obsidyen Taşının Özellikleri ve Faydaları


Yay ve akrep burçlarıyla uyumlu doğal taş olan obsidyen taşı; çok güçlü bir koruyucu taş olma özelliğine sahiptir. Volkanik bir cam türüdür. Lavların ani bir şekilde soğuyup sertleşmesi yoluyla oluşur. Obsidyen taşının kişinin iç dünyasını yansıttığı düşünülür ve bu nedenle ayna taşı olarak da adlandırılır.


Obsidyen taşının yaşamın içinde karşılaşılması olası her tür olumsuzluğa karşı bir kalkan oluşturduğuna inanılır. Psişik saldırıları önler, çevreden gelebilecek negatif enerjileri emerek zihinsel stresi ve gerginliği giderir. Zihin açıklığı ve bilinmeyenin keşfedilmesini sağlar. Kafa karışıklığını gidererek duygusal blokajların çözülmesine yardımcı olur. 


Pembe Kuvars Taşının Özellikleri ve Faydaları


Boğa ve terazi burçlarıyla uyumlu bir doğal taş olan pembe kuvars taşı; çakra çalışmaları sırasında, enerji dengeleme seanslarında ve meditasyon esnasında kullanılabilir. İkili ilişkilerde sorun yaşamak isteyen kişiler pembe kuvars taşını yanlarında taşıyabilirler. Pembe kuvars taşı koşulsuz sevgiyi çeker ve destekler. Genellikle sevgiyi ve şefkati çekmek için kullanılır. Bu sayede her tür ilişkinin derinleştirilmesine yardımcı olur. 


Sitrin Taşının Özellikleri ve Faydaları


İkizler, koç, aslan ve terazi burçları ile uyumlu bir doğal taş olan sitrin taşı, kuvars mineralinin sarı ve kahverengimsi kırmızı bir türüdür. Ametistten sonra en yaygın şekilde kullanılan, popüler bir taş olma özelliğine sahiptir. Yaşamın her seviyesine enerji veren sitrin taşı çakraları temizleyerek sezgilerin açılmasına yardımcı olur. Sitrin taşı bu nedenle bolluk taşı ya da para taşı olarak da bilinir. Refahı, zenginliği ve başarıyı çeken sitrin taşı aynı zamanda öz saygının ve kendine güvenin artmasına katkıda bulunur. 


Sitrin taşı aynı zamanda zekayı güçlendirir, beyni uyarır ve motivasyonu teşvik eder. Duygusal yönden bir dengeleme sağlayan sitrin taşı yaratıcılığı destekler ve kişiyi, kendisini ifade etme konusunda teşvik eder.


Turkuaz Taşının Özellikleri ve Faydaları


Turkuaz taşı diğer bir deyişle firuze taşı yay, akrep, kova ve balık burçlarıyla uyumludur. Dış etkenlere ve nazara karşı koruma sağlayan turkuaz taşı ortamdaki negatif enerjiyi dağıtır. Mumsu ve opak bir yapısı vardır. Mavi rengin üzerinde siyah damarlı yapısı beğeni toplar.


Turkuaz taşı çakraları ve ruh hali değişimlerini dengeler, kişilerin iç huzurunun artmasına yardımcı olur. Depresyona ve yorgunluğa iyi gelir. Panik atak üzerinde önleyici bir güce sahip olduğu bilinir. Yaratıcı problem çözmeye yardımcı olarak, kişilerin kendini gerçekleştirme sürecini teşvik eder. Romantik aşkı uyaran turkuaz taşının fiziksel sağlığı koruduğuna da inanılır.


doğal taş
 

Yeşim Taşının Özellikleri ve Faydaları


İkizler, boğa, koç ve terazi burçlarıyla uyumlu olduğu bilinen yeşim taşı; antik çağlardan bu yana hediyelik eşya ve takı yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. İyileştirici özelliklere sahip olduğu için yüz masaj aleti ve gua sha taşı olarak kullanımı da tercih edilir. 


Huzurun ve saflığın sembolü olan yeşim taşı, huzur içinde toplanan bilgeliği ifade etme özelliğine sahiptir. Kullanan kişileri zarardan koruyan ve uyum yeteneklerini artıran yeşim taşı koruyucu bir taştır. Olumsuz düşünceleri serbest bırakır ve zihnin rahatlamasını sağlar. Aynı zamanda “rüya taşı” olan yeşim taşı; rüyaların hatırlanmasına yardımcı olur. Bolluk ve bereket getirir. 


Akuamarin Taşının Özellikleri ve Faydaları


Cesaret taşı olarak da adlandırılan akuamarin taşı; olumsuz enerjiyi ve stresi azaltır, zihnin sakinleşmesine yardımcı olur. Kafa karışıklığını giderir, algıyı netleştirir ve zekayı keskinleştirir. Hassasiyeti artıran ve korkuyu yatıştıran akuamarin taşı sayesinde kişiler kendilerini rahatça ifade edebilirler. Sezgiyi keskinleştiren akuamarin taşının hamilelik döneminde anneyi ve babayı desteklediğine inanılır.


Güneş Taşının Özellikleri ve Faydaları


Güzel talih ve şansla ilişkilendirilen güneş taşı sezgiyi yükseltir. Çakraları temizler, canlılık oluşturacak şekilde enerji verir. Sezgiyi yükseltir, stresi ve korkuyu azaltır. Özgünlüğe ve bağımsızlığa teşvik eden güneş taşı, özellikle başkalarına “Hayır” demekte zorlananlara yardımcı olan bir doğal taştır. Öz güveni artırarak, iyi düşünceyi teşvik etme özelliğiyle öne çıkar.