Dudak Piercing İsimleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Geçmişten günümüze popülerliğini yitirmeyen piercing, kadın ve erkeklerin kendi özgün tarzlarını yansıtmak için sıklıkla tercih ettiği bir takıdır. En yaygın piercing modellerinden biri ise dudak piercingidir. 

Yüz bölgesine uygulandığından sonra derece dikkat çekici bir takı olan dudak piercingi, dudak çevresindeki herhangi bir bölgeye takılabilmektedir. Dudağın içinden geçen modelleri de bulunan dudak piercinginin model çeşitliliği çok fazladır. Bunun doğal bir sonucu olarak son derece farklı beğenilere ve geniş bir kitleye hitap eden dudak piercing isimleri kullanıldıkları bölgeye göre farklılık göstermektedir.

Tekli Dudak Piercing Çeşitleri

Dudağın alt, üst ya da yan kısmına takılabilen tekli dudak piercinglerin son derece estetik bir görünüm elde edilmesini sağlar. Dikkat çekici bir tarz oluşturmanın garantili yollarından biri olarak kabul edilen tekli dudak piercingleri iki tane takıldığında başka bir model ortaya çıkmaktadır.

Medusa

 Medusa piercing alternatif tarzlara ilgisi olanların tercih ettiği bir dudak üstü piercing türüdür. Filtrum piercing olarak da adlandırılan Medusa piercing, burun septumunun altına ve dudağın üst kısmına takılır.

Dudak üstü bölgede çok sayıda sinir ucu bulunduğundan delim işlemi titizlikle gerçekleştirilmelidir. Delim işlemi sırasında hafif bir ağrı hissedilmesi olasıdır. Alerjik reaksiyonu tetikleme riski düşük olan titanyum piercing kullanımı başlangıç aşamasında tercih edilmelidir.

 Madonna

 En bilinen dudak kenarı piercing türlerindendir. Dudağın sağ üst kısmına takılan piercing Madonna piercing olarak adlandırılır.

Monroe

Dudağın sol tarafına takılan Monroe piercing deliminin mutlaka iğneyle yapılması gerekir. Tabancayla delme sakıncalı olabileceğinden tercih edilmemelidir. Uygulama sonrası bölgede şişlik gelişmesi riski olduğundan delimin ardından bar kısmı uzun olan bir piercing kullanımı tercih edilmelidir.

Ashley

 Dikey labret modelini anımsatan bir dudak piercingidir. Dikey labret alt dudağa uygulanır ve piercingin iki ucu yüzeyde görünür. Ashley piercingde ise piercing yalnızca dudağın üstünde tek nir noktada görünmektedir. Piercingin iç bölümü ise dudağın iç kısmında bulunur ve bu sayede takı sabitlenir.

Ashley piercing delim işlemi diğer piercing türlerine göre biraz daha karmaşıktır. Delim işlemi mutlaka kişinin anatomik yapısına uygun olarak yapılmalıdır. Bu aşamada dudak ve diş yapısı göz önünde bulundurulmalıdır.

Labret

Popüler bir dudak altı piercingi olan labret, alt dudağın aşağısında ve çenenin üzerinde kalan çukura uygulanmaktadır. Aynı zamanda farklı bölgelere uygulanan modelleri de vardır. Labret piercingin alt dudağın sağ ve sol kısımlarına takılması da mümkündür. Dudağın alt ve iç kısmından geçen türü ise dikey labret olarak adlandırılmaktadır. 

Çift ve Dörtlü Dudak Piercing Türleri 

Estetik bir görünüm ve dikkat çekici bir tarz elde etmek için en iyi seçenekler olan piercing modelleri içerisinde dudak piercingleri özel bir yere sahiptir. Dudak piercingleri boyut, model ve tasarım farklılıkları sayesinde farklı tarzlarda ve beğenilere hitap etmeyi başarırlar. İddialı bir tarza sahip ve klasik trendler arasından sıyrılmak isteyen kişiler çiftli ve dörtlü dudak piercinglerini sıklıkla tercih ederler.

Snake Bites

Snake bites yani yılan ısırığı, alt dudağın dış uçlarına konumlandırılan bir ikili piercing modeli olarak tanımlanabilir. Bu ismi almasının nedeni, görünüşünün bir yılan ısırığına benzemesidir. Delim işlemi genellikle dudağa yakın bir noktadan yapılır. Böylece farklı piercingler takma imkanı elde edilebilir. Düz barlı piercingler sık tercih edilmekle birlikte dudağın içerisinden geçirilerek halka piercing takılması da tercih edilebilir. 

Angel Bites

Üst dudağın hem sağ hem sol tarafına takılan melek ısırığı Madonna ve Monroe piercinglerini bir araya getiren bir modeldir.

Cyber Bites

Sıra dışı piercing modelleri arasında yer alan cyber vites, iki farklı takı türünün kombinasyonu olarak tanımlanabilir. Diğer bir deyişle dudağın üst kısmında bulunan Medusa ile labret piercinglerin birleşimidir.

Dahlia

Dikkat çekici ikili modellerden biri olan Dahlia piercing, iki farklı piercing modelinin birleşimidir. Dudak çizgisinin bittiği sağ ve sol noktalara uygulayan Dahlia piercing ile gülüşünüze belirginlik kazandırabilirsiniz.

Jestrum

Dikey Medusa olarak da bilinen Jestrum piercing modelinde Medusa’dan farklı olarak piercingin her iki ucu da görünür. Jestrum piercingin bir ucu filtrumda ve diğeri üst dudağın altında bulunur.

Shark Bites

Dörtlü piercing modellerinden biri olan Shark Bites, alt dudağın sağ ve sol kısımlarına ikişer piercingin takıldığı bir dudak piercingidir. Genellikle düz barlı piercinglerin kullanıldığı bu modelde, delinen kısmın dudağa yakın olması halinde halka piercing kullanımı tercih edilebilir.

Spider Bites 

İkili piercing modelleri arasında yer alan Spider Bites, dudağın her iki tarafında bulunabilir. İsteğe göre dudağın sağ ya da sol tarafına takılması mümkündür. Delim işlemi dudağa yakın bir şekilde yapıldığı durumlarda halka şeklindeki piercinglerin kullanımı tercih edilebilir.

Canine Bites

En sevilen dörtlü piercing modellerinden biri olan canine bites, angel bites ve shark bites piercing modellerini birleştiren bir dudak piercingidir. Köpek dişlerinin bulunduğu noktalara takıldığı için bu isimle anılan canine bites modelinde hem bar kısmı düz hem halka şeklindeki piercingler kullanılabilir.