Göz alıcı canlı renkleriyle gökkuşağına benzeyen florit taşının renkleri çeşitlilik gösterir. Florit taşı genellikle yeşil ve mor ağırlıklı fakat sarı, pembe, menekşe, kırmızı, mavi ve beyaz renklerde olur. Camsı saydam yapısıyla olağanüstü bir güzelliği olan florit taşının ismi içerisindeki florit elementinden gelir.


Çok sert bir yapısı olmayan florit taşının kalp, taç ve alın çakralarıyla uyumlu olduğu bilinir. Çok geniş fiziksel ve kimyasal koşulların bulunduğu çok değişik jeolojik ortamlarda yataklanan florit taşı kolay çizilebilir ve kırılabilir. Magmatik, metamorfik ve sedimanter kayaçlar içinde hidrotermal damar, dolgu ve metazori yataklar şeklinde oluşmakta olup; florit yataklarının işlenmesi ilk olarak yatay şekilde başlamakta ve daha sonra dikeyleşmektedir.

Florit Taşı Faydaları


Uyum ve denge taşı olarak bilinen flortit taşı hem mücevher hem iyileştirici ve şifalandırıcı bir taş olma özelliğine sahiptir. Pek çok kişi evinde ya da ofisinde, negatif enerjinin yok edilmesi amacıyla florit taşının gücünden faydalanmaktadır. Bu sayede pozitif enerjiyi artırmak, kendini bu taşın sağlayabileceği fiziksel ve ruhsal faydalara açık hale getirmek mümkün olabilir.


doğal taş fiyatları
 


  • Florit taşı kişinin vücudundaki enerjiyi dengeleyerek sakinlik kazandırır.

  • Aurayı temizleme ve bulunduğu ortamı kötü enerjilerden arındırma özelliği vardır. 

  • Taşıyan kişinin zihnindeki karmaşık düşüncelerin düzenlenmesine yardımcı olur.

  • Motivasyonu ve konsantrasyonu artırır, kişinin hedeflerine daha kolay ulaşmasını sağlar.

  • Sezgileri güçlendiren florit taşı, kişiyi pozitif düşünmeye teşvik eder. 

  • Florit taşı boyun bölgesine yakın olarak kullanıldığında dikkati artırmaya ve yetersizlik hissini yok etmeye yardımcı olur. Bu özelliği dolayısıyla yapmaktan çekinilen ve yetersiz kalındığı düşünülen süreçlerde fayda sağlayabilir. 

  • Bağırsak sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

  • Boğaz ağrısına iyi geldiği gibi öksürük için şifalı olduğu düşünülür.

  • Kabızlık, şişkinlik ve mide ağrısı gibi sorunların tedavi sürecini destekler. 

  • Kemik erimesi olan kişilerin florit taşını kullanması önerilir.

  • Gut hastalığının iyileşme sürecini desteklediğine inanılır. 

  • Sakinleştirme etkisiyle içsel farkındalık kazanma sürecini destekler.

  • Üretkenliği teşvik ettiğine inanılan florit taşı, “Dahi taşı” olarak da adlandırılır.

  • İletişim gücünü artıran florit taşı kişiye huzur sağlar.

  • Kişilerin başarıya ulaşması sürecini destekler.

  • Analitik güçleri artırır.

  • Sezgileri güçlendirir.

  • Algıların açılmasını sağlamasının yanı sıra odaklanmayı kuvvetlendirir.

  • Florit taşının yatıştıran ve huzur veren bir enerjisi vardır.

  • Karar vermekte zorlanan ve düşünceleri karmaşık olan kişilerin fayda sağlayabileceği taşlardan biridir. 

  • Fiziksel ve ruhsal sağlığı destekleyen florit taşı, taşıyan kişinin öz güvenini artırır. Yetersizlik hissini giderir.

  • Kişilerin kendilerini daha iyi ve net bir şekilde ifade etmesine yardımcı olur.

Florit Taşı Özellikleri


Antik Yunan döneminde süs eşyası olarak son derece sık bir şekilde kullanılan florit taşı, mor ötesi ışık altında bakıldığında renk değiştirir. Dünya genelinde 9000’den fazla bölgede bulunduğu bilinen florit taşının farklı renkleri vardır. Nadir bulunan doğal taşlardan biri olan florit taşı en az ayda bir kez temizlenmelidir. 


Florit taşı taç çakrası, alın çakrası ve kök çakra ile uyumlu bir doğal taştır. Florit taşı özellikle sabah saatlerinde çakralar üzerinde yoğun bir etkiye sahiptir. Kişinin baş ucunda durduğunda kötü enerjileri absorbe ederek daha mutlu ve huzurlu olmaya yardımcı olur. Diğer yandan florit taşının çakralarla uyumunu yakalamak için gerçek olması gerekir. Huubay kaliteli doğal taşların ve güvenilir satıcıların buluştuğu bir platform olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Siz de gerçek florit taşı ve diğer doğal taşları satın almak için Huubay’ı ziyaret edebilirsiniz.


Aynı zamanda kova burcuyla özdeşleştirilen bir doğal taş olma özelliğine sahiptir. Takı ve süs eşyası yapımında sıklıkla kullanılan florit taşının kullanıldığı başlıca sektörler arasında; alüminyum, seramik, demir çelik sanayii, mobilyacılık ve çimento işleri sıralanabilir.


doğal taş

Florit Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?


Flori taşının gerçeğiyle sahtesini birbirinden ayırmak için kullanılabilecek 3 farklı yöntem vardır. Sahte taşlar, sıradan taşların dışının boyanması yoluyla elde edilir. Bu nedenle florit taşının gerçekliğini kontrol etmek için uygulanabilecek ilk yöntem, florit taşını kırmak ve iç dış renklerinin aynı olup olmadığına bakmaktır.


Bunun yanı sıra florit taşı belirli bir süre ısıya maruz bırakılarak gerçek olup olmadığı anlaşılabilir. Bu süreçte taşı çok uzun süre ısıya maruz bırakmamaya özen gösterilmelidir. Isıtma işlemini kısa süreli olarak yapmak taşın görünüşüne zarar vermemekle birlikte, florit taşının uzun süre ısıya maruz kalması gerçek taşın renginde sararmaya neden olabilir.


Diğer bir yöntem ise florit taşını güneş ışığına tutmaktır. Gerçek florit taşı güneş ışığına tutulduğunda mor renkte yansımalar ortaya çıktığı görülebilmektedir.


Doğal taşların sertlik derecesine bağlı olarak akan suda yıkanması ya da tuzlu su içinde bekletilmesi söz konusu olabilir. Bu yöntem her taş için geçerli olmasa da, florit taşının akan suyun altında yıkanması mümkündür. Florit taşı aksesuarlar tuza maruz kaldığında kararması söz konusu olabileceğinden, su veya tuzla temizlemek yerine tütsüleme yoluyla temizlemek tercih edilebilir.