Göbek piercing, çok uzun zamandır popülerliğini kaybetmeyen takılar arasında ilk sıralarda gelir. Pratik bir şekilde uygulanması ve pek çok piercing kullanım bölgesine göre daha az acıması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Diğer tüm piercing türlerinde olduğu gibi göbek piercingi alanında uzman kişiler tarafından tamamen steril ortamlarda uygulanmalıdır. Delim işleminden sonra göbek piercing bakımı konusunda gereken özen gösterilmelidir. 


Ayrıca ciltle doğrudan temas eden bir takı olarak sağlıklı ve konforlu kullanım imkanının sağlanması için kaliteli materyallerden üretilen piercingler tercih edilmelidir. Kaliteli üreticilerin sağlık açısından zararı olmayan materyaller kullanarak ürettiği piercing modellerini Huubay’da inceleyebilir, en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.


Göbek Piercing Nedir?


Çok eski zamanlardan beri kadınların ve erkeklerin daha hoş bir görünüme sahip olmak aynı zamanda kendi tarzlarını yansıtmak için kullandığı takılardan biri piercingdir. Piercing, göbek deliği de dahil olmak üzere vücudun pek çok farklı bölgesine takılabilir.


Göbek piercingi, göbek bölgesi çevresinde uygulanır. Genellikle göbek deliğinin hemen üzerine uygulama yapılsa da temelde göbek çevresine yapılan uygulamaların tümü göbek piercing olarak tanımlanır. Göbek piercingi basit bir işlem gibi görünüyor olsa da uzman bir profesyonel tarafından yapılmalıdır. Göbek piercingi çok düşük ya da çok yüksek konumlandırılıp yerleştirildiği takdirde bazı sorunlarla karşılaşılması riski vardır.

Göbek Piercingi Nasıl Takılır?


Güvenilir bir piercing stüdyosu seçtikten sonra kişinin göbek yapısı incelenir. Bu inceleme sonucunda göbek piercingi takılıp takılmayacağı konusunda karar verilir. Göbeğin dışa doğru kavisli bir yapısının olması piercing deliminde soruna neden olabilir. Bu tür durumlarda göbek çevresindeki deri yerine göbeğin kendisine bağlı olacak şekilde göbek piercingi takılabilir.


Göbek piercingi uygulaması sırasında genellikle yukarıdan ve dikey bir şekilde delim yapılır. Göbek deliği üzerinde yer alan küçük boyutlu deri parçası yukarıdan aşağıya doğru delinir, bu sırada göbek deliğine dokunulması söz konusu olmaz. Göbek deliğinin altından delinen piercing modellerinin uygulanma sıklığı daha azdır. 


Bunun yanı sıra göbeğin sağından ya da solundan geçen yatay göbek piercingi modelleri de kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta, yatay piercinglerin dikey piercinglere göre daha zor iyileşmesi ve çeşitli enfeksiyonlar oluşması riskinin bulunmasıdır. Bu yüzden göbek piercingi yaptırılmadan önce tüm olasılıkları değerlendirmek, uygulamayı güvenilir bir yerde yaptırmak ve kaliteli piercing modellerini seçmek önemlidir.


Göbek piercing deliminden önce uygulamayı yapacak kişi ellerini yıkamalı ve tek kullanımlık eldivenler giymelidir. Göbek bölgesi açıldıktan sonra yüzey mikroplarının yok edilmesi için antiseptik solüsyonla temizlenir ve gerekli sterilizasyon işlemi tamamlanır.


Delim işleminin yapılacağı bölge işaretlenir ve pensle tutturulur. Bir sonraki adım delim işleminin yapılmasıdır. Piercingin takılacağı bölgedeki deri, ucunda küçük plastik bir hortum olan bir iğne kullanılarak delinir. Takı böylece deliğe yerleştirilmiş olur. Hortumun çıkarılmasıyla göbek piercing delim işlemi tamamlanır.

Göbek Piercing Bakımı


Delim işleminden sonra göbek piercing bakımı süreciyle ilgili olarak kişiye detaylı bir bilgilendirme yapılır. Delim işlemini yapan profesyonelin bakım süreci ile ilgili talimatlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmek sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanabilmesi için çok önemlidir.


Göbek piercing deliminden sonra uygulama bölgesinde kızarıklık, şişme ve hafif kanama görülebilir. Doğal olan bu etkiler zaman içerisinde ortadan kalkar. Piercing takıldıktan sonraki birkaç gün boyunca göbek deliği çevresinde akıntı olması da normal bir durum olarak kabul edilir. Ancak tahriş, şişme, kızarıklık ve akıntı gibi durumların azalıp azalmadığı her gün kontrol edilmeli, iyileşme gerçekleşmiyor ya da daha kötü bir durum ortaya çıkıyorsa mutlaka işlemin yapıldığı yere ya da bir doktora danışılmalıdır.


Göbek piercing bakımı temelde diğer piercing delim işlemlerinden sonra uygulanan standart bakım uygulamaları ile aynıdır. Ancak diğer piercing türlerine göre daha farklı bir lokasyonda bulunduğu için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Sıcak, delim bölgesini olumsuz bir şekilde etkileyebileceği için doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamaya özen gösterilmelidir. 


İyileşme sürecinde zararlı bakteri oluşmasına neden olabilecek her tür alandan özellikle durgun sulardan ve havuzlardan uzak durulmalıdır. Plaj kumları yabancı partikül oluşturarak cilt enfeksiyonu oluşmasına yol açabilir. Tüm bu etkenlerden dolayı iyileşme tamamlanana kadar suya girilmemelidir. 


Göbek piercing bakımı ve temizliği sırasında, delim bölgesine ve takıya dokunulmamalıdır. Ayrıca bu bölgenin aşırı temizlenmemesi gerekir. Aksi takdirde çok fazla temizliğe bağlı olarak cilt tahriş olabilir ve iyileşme süresi uzayabilir. Bölgenin iyileşmek için oksijene de ihtiyacı olduğundan dar giysiler giyilmemelidir. Dar kıyafetlerin neden olacağı sürtünme iyileşme sürecini geciktiren bir faktör haline gelebilir.


Göbek piercing kullanmak isteyen kişiler; cilt sağlığını koruyacak ve hijyen güvenliğini sağlayacak kaliteli piercing modellerini tercih etmelidir. Ucuz, kalitesiz ve sağlık açısından zararlı olabilecek materyallerden üretilen piercingler göbek bölgesinde şişme, kanama gibi sorunlara ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Yüksek kalite standartlarında üretim yapan üreticilerin buluşma noktası Huubay’ın zengin ürün çeşitliliği içerisinden hem şık hem güvenli piercing modellerini seçmek mümkündür.


Göbek deliği piercing bakımı uygulamaları kapsamında günlük tuzlu su banyosu yapılabilir. Piercing deliklerinin çevresi de göbek deliği de her gün tuzlu su ya da yumuşak bir sabunla temizlenebilir. Piercing enfekte olduysa göbek deliğinin üzerine 10 dakika boyunca tuzlu su kompresi yapılabilir. Kızarıklık, şişme, yeşil ya da kanlı akıntının enfeksiyon belirtisi olduğu unutulmamalıdır. Enfeksiyonun uzun sürmesi ya da iyileşme göstermemesi durumunda vakit geçirmeksizin doktora başvurulmalıdır.

Göbek piercinglerinin kullanıldığı konum, piercing delim bölgesinin temiz tutulmasını zorlaştıran bir etken olabilir. Ancak göbek piercing bakımı sonrası, piercing bölümü mutlaka tuzlu solüsyon ile temizlenmelidir. 


Göbek piercing aksesuarları yine kullanıldığı bölge dolayısıyla kıyafetlere kolayca takılabilir. Farkında olmaksızın ani bir hareket yapmak göbel piercinginin göbek deliğinden çıkmasına, bölgenin tahriş olmasına ve yara oluşmasına neden olabilir. Sonuç olarak iyileşme süresi uzayabilir ve uzun vadede olumsuz etkilere neden olabilecek ciddi komplikasyonlar oluşabilir.


Bu tür istenmeyen durumlar yaşanmaması için göbek piercinginin bulunduğu alana baskı yapmayacak, takılma gibi sorunlara neden olmayacak bol kıyafetler tercih edilmelidir. İyileşme sürecinde olası bir takılmayı önlemek için piercingli alanın büyük ve hijyenik bir bandajla kapatılması söz konusu olabilir.

Göbek Piercingi Acıtır mı?

Göbek piercingi takılırken oluşan acı genellikle kulak memesine takılan piercinglerin neden olduğu acıyla kıyaslanır. İğnenin bulunduğu delici kısım, deriye çok hızlı bir şekilde girdiği için acı yalnızca birkaç saniyeliğine hissedilir. Göbek bölgesi hassas bir yapıya sahip olduğundan iyileşme süreci bazı piercing türlerine göre daha uzun sürebilir.


Göbek piercing deliminden sonra erken dönemde kaşıntı ve hassasiyet gelişmesi normaldir. Bunların yanı sıra bir rahatsızlık ya da gerginlik hissedilmesi veya enfeksiyon belirtisi görülmesi durumunda tıbbi yardım alınması ihtiyacı göz ardı edilmemelidir.


Göbek piercing bakımı sırasında ve sonrasında hafif bir acı hissedilmesi mümkündür. Delim işleminden sonra bakım uygulamaları ne kadar doğru ve düzenli yapılırsa iyileşme süreci de o kadar hızlı olacaktır.