Göbek Piercing Ne Zaman Değiştirilir? Tavsiyeler


Vücudun göbek bölgesine yapılan bir beden süslemesi türü olan göbek piercing sağladığı hoş görünüm nedeniyle popüler bir aksesuardır. Göbek piercing delimi yeni yapıldığında iyileşme süresi en önemli konudur. Göbek piercing iyileşme süresi boyunca piercing bakımı dikkatli bir şekilde yapılmalı ve olası bir enfeksiyon riskine karşı piercing delim bölgesi korunmalıdır. 


Göbek piercing deliminden sonraki iyileşme süresi genellikle 6 ila 12 ay arasında tamamlanmakta olup bu süre, kişi özelinde çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İyileşme süresi boyunca piercinge mümkün olduğunca dokunulmamalı ve tam iyileşme sağlanana kadar göbek piercing değiştirilmemelidir. Göbek piercing temizliği ve bakımı için günlük olarak tuzlu su çözeltisi ya da antiseptik solüsyon kullanılmalıdır. Atılacak en doğru adım göbek piercing değişimi konusunda profesyonel bir piercing sanatçısından destek almaktır. Profesyonel tarafından piercing iyileşme sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığı değerlendirilebilir ve değişim için doğru zaman hakkında bilgi alınabilir.


Göbek Piercingini Yanlış Zamanda Değiştirmek İyileşme Süresini Uzatabilir


“Göbek piercing ne zaman değiştirilir?” göbek piercingi taktıran kişilerin yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biridir. Diğer yandan göbek piercing değişimi için en uygun zaman genellikle piercing iyileşme sürecinin tamamlandığı zamandır. İyileşme süresi kişi özelinde farklılık gösterebildiği için göbek piercing değişim zamanıyla ilgili olarak profesyonel piercing sanatçısının tavsiyesine uyulmalıdır.


Göbek piercing değişimi yapılacağı durumlarda doğru zamanın seçilmesi kadar dikkat edilmesi gereken başka konular da vardır. Bunlardan ilki kullanılacak takının kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasıdır. Kaliteli ve sağlık açısından zararı olmayan malzemelerden üretilen göbek piercing takılarını tercih etmek önemlidir. Nikel içermeyen paslanmaz çelik, altın ve titanyum gibi malzemelerden üretilmiş göbek piercing takılarının kullanımı doğru bir seçim olabilir. 


Göbek piercing takısı değiştirilmeden önce eller iyice yıkanmalı ve değişim işleri hijyen standartlarını karşılayan bir ortamda yapılmalıdır. Aynı zamanda takılacak olan yeni takı temizlenmeli ve sterilize edilmelidir. Yeni takılacak olan göbek piercingi doğru boyutta olacak şekilde seçilmelidir. Çok küçük ya da çok küçük boyutlu bir göbek piercinginin tercih edilmesi bölgede rahatsızlık hissi oluşmasına ve göbek piercing iyileşme süresinin uzamasına neden olabilir.


Göbek piercing delim işlemi sırasında nazik davranmaya ve zorlanmaya neden olacak hareketlerden kaçınmaya özen gösterilmelidir. Zorlanma oluşması ya da piercingin rahatsızlık hissine neden olması durumunda profesyonel bir piercing uzmanından yardım alınmalıdır. 


Göbek piercing değişiminin yapılması gereken süreç kişiden kişiye farklılık gösterebileceği için göbek piercinginin ne zaman değiştirileceği konusunda standart bir zamandan bahsetmek doğru değildir. Piercing delim bölgesinin iyileştiğinden ve hazır olduğundan emin olmak için profesyonel bir piercing uzmanına başvurulması gerekir. Bu sayede doğru zamanda piercing değişimi yapılacak, piercing delim bölgesinde hasar ya da iyileşme süresini uzatacak bir sorun oluşması riski ortadan kaldırılacaktır.