Göbek Piercing İltihabına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?


Göbek deliği bölgesinin alt ya da üst kısımlarına veya çevresine yapılabilen göbek piercingi için göbek deliğinin çevresindeki herhangi bir kısma ya da aynı anda birkaç bölgeye takılabilir demek doğrudur. Göbek piercing delimi sırasında piercing iğnesi ya da intraket kullanılabilir. Diğer yandan enfeksiyona ve doku zedelenmesine neden olabileceğinden delim tabancası kullanımından kaçınılmalıdır. 


Ayrıca göbek piercing delimi mutlaka alanında uzman ve deneyimli bir piercing sanatçısı olmalıdır. Uygulama öncesi ellerini yıkayarak tek kullanımlık eldivenlerini takmalıdır. Daha sonra delim yapılacak bölgenin antiseptik temizleyiciyle sterilize edilmesi ve uygulamaya hazır hale getirilmesi gerekir. Piercing takılacak bölgede kıl varsa tek kullanımlık tıraş bıçağıyla kıllar alınıp göbek piercingi takılarak nokta işaretlendikten sonra delim yapılır.


Göbek piercinginin ne kadar sürede iyileşeceği pek çok farklı etkene bağlı olarak kişi özelinde değişebilir. İyileşme süresini etkileyen faktörler arasında piercingin takıldığı bölgedeki dokunun özelliği ve kalınlığı ile uygulama sonrası bakım sürecinin eksiksiz uygulanıp uygulanmadığı gibi etkenler sayılabilir. Ayrıca göbek piercingi delim bölgesi iyileşme süresi boyunca olası dış etkenlerden korunmalıdır.


Göbek Piercing İltihabı Neden Olur?


Göbek piercing delim işleminin uzman olmayan kişiler tarafından steril olmayan ortamlarda yapılması bölgede enfeksiyon ve iltihap oluşmasına neden olabilir. Ayrıca delim işleminden sonra göbek piercing bakımı ve temizliği konusunda gereken özeni göstermemek de göbek piercing iltihabına neden olabilir. Peki göbek piercing iltihabına ne iyi gelir?


Göbek piercing deliminden sonra enfeksiyon ve iltihap oluşması durumunda bölgede kızarıklık ve şişlik görülür. Bu durumda vakit geçirmeden doktora başvurmak ve reçete ettiği ilaçları kullanmak hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanmasını sağlayabilir. Bunun yanı sıra göbek piercing iltihabı olduğunda doğal ve bitkisel tedavi yöntemlerinden de faydalanılabilir. 


Göbek Piercing İltihabı İçin Tuzlu Su Çözeltisi


Göbek piercing iltihabı olduğunda en çok kullanılan yöntemlerden biri tuzlu su çözeltisidir. Bunun için ılık suya tuz eklenerek bir tuzlu su çözeltisi hazırlanır. Etkilenen bölgeye tuzlu su çözeltisi uygulandıktan sonra kuruması için beklenir. Daha sonra antibakteriyel krem sürülerek uygulama tamamlanır. Günde bir ya da iki kez yapılması önerilir.


Göbek Piercing Enfeksiyonu İçin Sıcak Kompres


Göbek piercing enfeksiyonunun neden olduğu ağrıların ve şişliğin azaltılması için sıcak kompres yapılabilir. Bunun için sıcak suya temiz bir bez daldırılır ve suyu iyice sıkılır. Göbekte bir süre tutulduktan sonra enfeksiyonlu bölge nazikçe kurulanır. 


Göbek Piercingi Şişkinliği İçin Soğuk Kompres

 

Göbek piercinginden kaynaklanan şişliği ve ağrıyı giderme amacıyla soğuk kompres yapılabilir. Bunun için temiz bir bezin içine birkaç parça buz koyulabilir ya da soğuk kompres torbası kullanılabilir. Daha sonra göbek bölgesine uygulama yapılır. Bu aşamada buzları doğrudan cilde uygulamamaya özen gösterilmelidir.


Çay Ağacı Yağı


Antiseptik özellikleri nedeniyle çay ağacı yağı göbek piercingi enfeksiyonu ile mücadele etmeye yardımcı olur. Bunun için öncelikle birkaç damla çay ağacı yağıyla zeytinyağını ya da Hindistan cevizi yağını karıştırmak gerekir. Hazırlanan karışım ve temiz bir parça pamuk kullanılarak göbek deliğine yaklaşık 10 dakika nazikçe masaj yapılır. Günde iki kez yapılan bu işlemden sonra göbek temiz bir peçeteyle temizlenir.


Lavanta Yağı


Göbek piercingi kaynaklı sorunların tedavisi amacıyla tercih edilebilecek en etkili doğal tedavi yöntemlerinden biri lavanta yağı kullanmaktır. Etkilenen bölge nazikçe temizlenip az miktarda lavanta yağı uygulanır. Lavanta yağı düzenli olarak kullanıldığında göbek piercingi enfeksiyonu ve göbek piercinginden kaynaklanan diğer sorunları azaltma etkisine sahiptir.