Geçmişten günümüze süs eşyası ve takı olarak kullanımına sıklıkla rastlanan havlit taşı aynı zamanda huzur ve sakinlik taşı olarak da bilinir. Çok eski dönemlerden beri havlit taşının vücutta kalsiyum dengesini sağladığına, dişler ve kemikler üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunduğuna inanılırdı. Ayrıca havlit taşının, taşıyan kişinin içindeki engelleri aşmasına, öfkeyi ve kızgınlığı önlemeye, sanatsal duyarlılığı ortaya çıkardığına yardımcı olduğu düşünülürdür.


Beyaz ve opak bir yapıya sahip olan havlit taşının nadir olmakla birlikte kristal formunda görülebildiği bilinir. Yumuşak ve gözenekli bir taş olması nedeniyle çabuk kırılması ve çizilmesi olasıdır. Strese iyi gelme etkisi olduğundan havlit taşı yaygın bir şekilde kullanılır. Orijinalinde beyaz üzerine siyah damarlı bir görünüme sahip olan ve mermeri andıran havlit taşı, piyasada boyama işleminden geçirilerek turkuaz taşı olarak da satılabildiğinden havlit taşı ve diğer doğal taşların satın alınması sırasında kaliteli ve güvenilir satıcılar tercih edilmelidir. Huubay alanının önde gelen, güvenilir isimlerinin buluştuğu bir platform olarak sizlere gerçek ve kaliteli doğal taşlara uygun fiyatlarla ulaşma imkanı sunar.

Havlit Taşının Faydaları Nelerdir?


Görünüm itibarıyla gri ya da beyaz renkli bir doğal taş olan havlit taşının rahatlatıcı etkisi sayesinde ruhsal ve fiziki pek çok soruna iyi geldiğine inanılır. Estetik açıdan güzel görünmesinin yanı sıra manevi olarak sağladığı faydalardan dolayı da en çok ilgi gören doğal taşların başında gelir.


doğal taş fiyatları
 


Havlit taşı fiziken bor ve kalsiyumla karışan çözeltinin herhangi bir oyuğun içinde buharlaşmasıyla oluşur. Havlit taşının kalsiyum borattan oluşan karnabahar benzeri yığınlara sahip olduğunu söylemek mümkündür. Kemik benzeri bir parlaklığı yansıtması nedeniyle dikkat çekicidir. İlk olarak 19. yüzyılın ortalarında Kanada’da bulunan havlit taşı ülkemizde ise İç Anadolu bölgesinde çıkarılır. 


Havlit taşının en çok bilinen faydalarından biri kas ve eklem ağrılarını gidermesidir. Taşıyan kişinin üzerindeki negatif enerjiyi dağıtır ve pozitif enerjiye çevirir. Kişinin öz güveninin artmasını ve kendisini çok daha rahat bir şekilde ifade edebilmesini sağlar. Havlit taşının diğer bir özelliği kişiyi kem gözden ve nazardan korumasıdır. Kan dolaşımını düzenleyerek, kalp ve tansiyon hastalıklarına karşı koruma sağlayan havlit taşı aynı zamanda kırık ve çıkışın neden olduğu ağrıların giderilmesine yardımcı olur.


Havlit taşı, taşıyan kişinin gerginliğini ve stresini alarak uyku kalitesini artırır. Hafızayı güçlendirir, sınav döneminde öğrencilerin performansının artmasına yardımcı olur. Kronik olarak migren ve bağ ağrısı yaşayan kişilerin ağrılarının geçmesine katkıda bulunur. Sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını destekler, kabızlık sorununu giderir. 


Güçlü bir sakinleştirici özelliği bulunduğu için kişiyi etkisi altına almış olan endişenin ve stresin azaltılmasını sağlar. Öfke ve saldırganlık tutumunu ortadan kaldırır. Taşıyan kişinin duygusal korkularını yenmesine, cesaret kazanmasına yardım eder. Uykuya dalmadan önce yastığın altına havlit taşı koymanın, kabus ve kötü rüya görmeyi engellediğine inanılır. Huzuru yansıtması dolayısıyla meditasyon sırasında kullanılması önerilir. Ayrıca havlit taşı kişiye ilham verir, el becerilerini güçlendirir ve kişinin yaratıcılığının ortaya çıkması sürecini destekler. 

Havlit Taşının Özellikleri


Havlit taşı kişinin farkındalığını artıran, enerji akışını üst noktaya taşıyan, ruhsal yolculuklarla bağlantı kuran ve kaygıyı gideren bir doğal taştır. Taç çakra ve üçüncü göz çakrası için faydalı olan havlit taşı, kişinin daha yüksek bir ruhsal aleme bağlanmasına katkıda bulunur. Farkındalığın artmasına yardımcı olarak zihni farklı bir bilinç düzeyine açma sürecini destekler. Havlit taşı bir kez daha yüksek bir seviyeye uyumlandığında, zihni daha yüksek bilgelik ve daha faydalı enerjiler için hazırlar.


Havlit taşı tutarlılıktan ve karar verme yeteneğinden yoksun olabilen ikizler burcu mensupları ile ilişkilendirilen bir doğal taştır. Zihnin aşırı aktifliğinin kontrol altına alınması yoluyla da ikizler burçlarını destekler.

doğal taş
 

Havlit Taşı Nasıl Temizlenir?


Diğer tüm doğal taşlar gibi havlit taşının da temiz tutulması çok önemlidir. Havlit taşı, taşıyan kişinin vücudundan ve çevreden tüm olumsuz titreşimleri çektiği için büyük miktarda negatif enerjiyi üzerinde barındırır. Havli taşı düzenli olarak kullanılıyor ya da takılıyorsa üzerinde biriken negatif enerjilerden arındırılması için temizlenmesi büyük bir gerekliliktir.


Havlit taşının temizliği hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. Pirinç, havlit taşını temizleme özelliği taşır. Bunun için cam bir kaseye pirinç alınır, üzerine havli taşı koyulur ve 24 saat bekletilir. Bu işlemde kullanılan pirinç daha sonra atılmalıdır. 


Havlit taşını temizlemek için ay ışığının iyileştirici, sakinleştirici ve şefkatli gücünden faydalanılabilir. Bunun için yapılması gereken havlit taşını pencere kenarına ya da ay ışığının doğrudan taşın üzerine geleceği bir bahçeye bırakmaktır. Bu işlemden sonra havlit taşı her gün kullanılmaya devam edilebilir. 


Gerçek havlit taşının doğal gri çizgili modüllere sahip beyaz bir taş görünümü bulunur. Havli taşının kullanıldığı takılar da temiz görünümlü olur ve üzerlerinde herhangi bir bölünme olmaz.