Sarmal piercing olarak da bilinen helix piercing, kulak piercingi denildiğinde genellikle ilk akla gelendir. Helix piercingi kulağın üst kıkırdağında yer alır. Bununla birlikte pek çok kişi helix piercingini, kulak kepçesi ya da kabuklu kıkırdak piercinglerin başta olmak üzere farklı kulak piercingleri ile karıştırır.


Üst kıkırdak, piercing delimi için geniş bir alan sunar. Bu nedenle helix piercing delimi yapılmadan önce hangi bölgenin tercih edileceği konusunda karar vermek önemlidir. Kulak yapısı genel olarak helix piercingin nerede konumlandırılabileceği konusunda yol gösterici olabilse de göz önünde bulundurulması gereken temel unsur, kişisel tercihtir.


Kulak piercing delimi sonrası genellikle hızlı bir iyileşme süreci yaşansa da bunun için temel koşul, doğru bir  helix piercing bakımı uygulamaktır. Kıkırdağın iyileşme süreci, yumuşak yapılı ciltten daha farklıdır. Bu yüzden olası bir komplikasyonun önlenmesi için helix piercing bakımı eksiksiz bir şekilde uygulanmalıdır. 


Kulak kıkırdağı delimi deneyimli profesyoneller tarafından yapılmadığı takdirde kıkırdak delim işlemi hasara neden olabilir. Bunun sonucunda kulak kıkırdağında kalıcı hasar ve şekil bozuklukları ile karşı karşıya kalınabilir. Dikkat edilmesi gereken diğer nokta, helix piercing takısı olarak kalitesi ürünlerin tercih edilmesidir. Sağlık açısından hiçbir zararı olmayan ve cildi tahriş etmeyecek materyallerden üretilen piercing takıları kullanılmalıdır. Kaliteli ve deneyimli üreticilerin buluşma noktası Huubay’ın zengin ürün çeşitliliği içerisinden beğenilerinize uygun, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşabilirsiniz.

Helix Piercing İyileşme Süreci Nasıl Olur?


Kıkırdak piercinglerin iyileşme süreci diğer bölgelerdeki piercing delim bölgelerinin iyileşme süresinden farklı olabilir. Ortalama 3 ila 6 aylık bir iyileşme söz konusu olmakla birlikte kişisel farklılıklar iyileşme süresini etkileyebilir. Ayrıca delim işleminin kulak sarmalının hangi bölümüne yapıldığı da iyileşme süresini etkileyen faktörler arasında sıralanabilir. Bu nedenle ne kadar süre helix piercing bakımı yapılacağı ve takılan piercingin ne kadar süre sonra değiştirileceği kişi özelinde değişiklik gösterebilir.


Helix piercing deliminden sonraki iyileşme süresinde birtakım komplikasyonlar yaşanması riski vardır. Bu nedenle kıkırdak hasarı ya da yara izi kalması gibi istenmeyen durumlardan kaçınmak için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.

Helix Piercing Delim Bölgesini Düzenli Olarak Temizleyin


Helix piercing delim işleminden sonra bölgeye her gün 2-3 kez tuz banyosu uygulanmalıdır. Temizlik işlemi sırasında, delim bölgesindeki takılar çok fazla hareket ettirilmemelidir. Takıların hareket ettirilmesi halinde delim bölgesinin çevresindeki cilt zarar görebilir ve düzensiz izler ortaya çıkabilir. Temizlik aşamasında tuzlu suya batırılan bir parça pamuk 3 ila 5 dakika boyunca hareketsiz bir şekilde tutulmalıdır. Bu işlem tamamlanınca bölge nazikçe kurulanmalı, bölgenin ıslak ya da nemli kalmamasına özen gösterilmelidir.


Piercinginizi Mutlaka Kuru Tutun


Delim bölgesi ne olursa olsun her yeni piercing iyileşme süresi boyunca kuru tutulmalıdır. Bu durum, özellikle kıkırdak piercinglerinde önem kazanır. Bunun nedeni, bakterilerin neme doğru çekilmesidir. Piercing bakım yapıldıktan sonra ya da farklı bir nedenle sıvıya maruz kaldıktan sonra tamamen kurutulmazsa piercing delim bölgesinin enfekte olması gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir. 


Kıkırdak enfeksiyonu oluştuğunda düzelmesi zor olan kıkırdak çıkıntısı gelişmesi riski vardır. Bazı kıkırdak yumruları kendiliğinden kaybolabilse de pek çoğunun cerrahi prosedürle çıkarılmasına ihtiyaç duyulur. Buna bağlı olarak genellikle farklı tipte yara izleriyle karşı karşıya kalınabilir. 


Piercinginizi Hareket Ettirmemeye Özen Gösterin


Kıkırdak hasarı genellikle vücudun farklı bölgelerinde meydana gelmesi olası cilt hasarından daha belirgin bir görünüme neden olur. Pek çok piercing delim bölgesi, çok fazla hareket ettirmekten kaynaklanan cilt travmasını tolere edebilmekle birlikte kıkırdak piercinginde durum bu şekilde gelişmeyebilir. 


Bu nedenle, yeni takılmış ya da henüz iyileşme süreci tamamlanmamış helix piercingleri hareket ettirilmemelidir. Takının üzerine yatarak uyumamak, iyileşme sürecinde takıya temas edebilecek ya da takının hareket etmesine neden olabilecek şapka gibi aksesuarlardan uzak durmak önemlidir.


Yastık Kılıflarınızı Sık Sık Değiştirin


Yastıklarda son derece fazla miktarda bakteri ve ölü deri bulunur. Bu nedenle helix piercing delim bölgesinin iyileşmesi sürecinde temiz yastıklar kullanılmalıdır. Yastık kılıfının her gece değiştirilmesi iyileşme sürecini olumlu yönde etkileyen faktörlerden biridir.


Helix Piercing Acıtır mı?


Kıkırdak piercingleri ile ilgili genel kanı delim işlemi sırasında oluşan ağrının, ağrı skalasına göre düşük olduğudur. Helix piercing delim işlemi sırasında ne kadar acı ya da ağrı hissedileceği, delim işleminin tam olarak hangi bölgeye yapılacağına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte, helix piercing deliminin yapıldığı bölgede bulunan kıkırdak çok ince bir yapıya sahiptir. Bu nedenle delim işlemi hızlı bir şekilde yapılır, hissedilen acı çok şiddetli ya da çok uzun süreli olmaz.


Helix piercing delim işlemini takip eden birkaç gün boyunca hafif zonklama hissedilmesi, şişlik ve hafif kanama yaşanması mümkündür. Bu durumlar normal olmakla birlikte yoğun ya da uzun süreli olarak görülmesi durumunda sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır.