Helix Piercing Ne Zaman Değiştirilir? Tavsiyeler


Kulağın dış kısmında bulunan kıkırdak bölgesine uygulanan piercing, helix piercing olarak adlandırılır. Son yıllarda giderek artan bir popülerliğe sahip olan helix piercing çok sayıda kadın ve erkek tarafından kişisel tarzın bir parçası haline getirilmiştir. Farklı modellerde helix piercing takıları olduğu için helix piercing yaptıran kişilerin gündemindeki sorular arasında, “Helix piercing ne zaman değiştirilir?” ilk sırada gelir.


Helix piercing değiştirilmesi için öncelikle helix piercing delim bölgesinin iyileşmesi gerekir. Helix piercing iyileşme süresi ise çeşitli etkenlere bağlı olarak kişi özelinde değişebilir. Bununla birlikte helix piercing iyileşme süresi genellikle 3 ila 9 aydır. Kişinin bağışıklık sistemi, yaşam tarzı alışkanlıkları, piercing bakımının düzenli olarak yapılıp yapılmadığı gibi etkenler helix piercing iyileşme süresi üzerinde etkilidir. Helix piercing iyileşme süresi boyunca piercing bölgesi düzenli olarak temizlenmeli, piercing delim işlemini yapan profesyonelin önerilerine uyulmalıdır.


Helix Piercing Değişimi İyileşme Tamamlanmadan Yapılmamalıdır


Helix piercing değişimi yapmak için acele edilmesi iyileşme sürecini olumsuz yönde etkileyen bir faktör haline gelebilir. Ayrıca enfeksiyon gelişimi riskini artırabilir. Bu tür istenmeyen durumları önlemek için piercing delim bölgesi tamamen iyileşmeden önce helix piercing takısı değiştirilmemelidir. İyileşme süreci boyunca şişlik, kızarıklık, akıntı ya da hassasiyet gibi belirtiler görülmesi halinde helix piercinginin değiştirilmesi için çok daha uzun süre boyunca beklenmesi gerekebilir. Bu tür belirtiler tamamen ortadan kalkana kadar hem doğru bir piercing bakımı uygulanmalı hem mevcut piercing takısı kullanılmaya özen gösterilmelidir. 


Helix piercing değişimi yapılmaya karar verildiğinde bu işlem dikkatli bir şekilde ve hijyenik olarak yapılmalıdır. Öncelikle eller temizlenmeli, tek kullanımlık ve hijyenik eldivenler takılmalıdır. Yeni takı sterilize edilmelidir. Takının değiştirilmesi sırasında herhangi bir zorlamadan ya da aşırı baskıdan kaçınılmalıdır. Aksi takdirde kıkırdağa zarar verilmesi ve enfeksiyon riskinin artması riski doğar. 


Helix piercing değişiminden sonra bölgenin yeni piercing takısına uyum sağlaması ve iyileşmesi için belirli bir süre geçmelidir. Yeni piercing takısı da düzenli olarak temizlenmeli ve gerekli bakım uygulamaları yapılmalıdır. Herhangi bir enfeksiyon belirtisi fark edilmesi halinde bir sağlık uzmanına başvurulmalıdır.