Helix Piercing İltihabı Nasıl Geçer? Nasıl Anlaşılır?


Kıkırdak piercingi denilince akla ilk gelen piercing türü olan helix piercing kulağın dış kıkırdak dokusuna takılır. “Helix piercing iltihabı nasıl geçer?” sorusuna verilecek yanıt helix piercing taktıran kişilerin en çok merak ettiği konulardandır. Çünkü helix piercing deliminden sonra iltihap gelişmesi en sık karşılaşılan sorunlardandır. Diğer yandan helix piercing delimi uzman piercing sanatçıları tarafından steril ortamlarda yapılmasına karşın çeşitli etkenlere bağlı olarak helix piercingi iltihabı oluşabilir. Bunun en önemli nedeni ise helix piercing deliminden sonra gerekli bakım ve temizlik uygulamalarının yapılmamasıdır.


Helix Piercing İltihabı Tedavisi Nasıl Olmalı?


Helix piercing iltihabı genellikle piercing delim alanında bulunan ve enfeksiyona neden olan bir bakteri ya da mantardan kaynaklanır. Helix piercing iltihabı delim bölgesinde ağrı, kızarıklık, şişme, sıcaklık artışı ve zaman zaman akıntı gibi belirtilerle karakterizedir. Helix piercing delim bölgesinde bir iltihaplanma olduysa dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, piercing bölgesini temiz ve steril bir şekilde tutmaktır.


Helix piercing deliminden sonra iltihaplanan bölgeyi temizlemek için gazlı bez ya da pamuklu çubuk kullanılması önerilir. Ilık tuzlu su veya okyanus suyu solüsyonu kullanarak yapılan düzenli helix piercing temizliği sayesinde bölgedeki bakterileri öldürmek mümkün olur. 


Helix piercing bakımı sırasında antibiyotikli merhem ya da antibiyotik içeren bir krem kullanılması gerekir. Krem temiz bir pamuklu çubukla bölgeye nazikçe uygulanır. İltihaplı bölgeye mümkün olduğunca temas etmemek gerekse de, temas gerektiren durumlardan önce mutlaka eller iyice yıkanmalıdır. Helix piercing iltihabının bulunduğu bölge darbelerden korunmalı ve bölgede tahrişe neden olabilecek durumlardan kaçınmalıdır.


Alınan önlemlere, düzenli bakım ve temizlik uygulamalarına karşın helix piercing iltihabı geçmez ya da şiddetlenirse mutlaka sağlık kurumuna başvurulmalıdır. Özellikle helix piercing iltihabının çok şiddetli olduğu durumlarda oral yolla antibiyotik kullanımı gibi çeşitli tedaviler uygulanması gündeme gelebilir.


Helix Piercing İyileşme Süresi Ne Kadar?


Her tür piercingin iyileşme süresi; kişi özelinde bağışıklık sistemine, kulak yapısına ve delim işleminin nasıl yapıldığına göre değişiklik gösterebilir. Aynı durum helix piercing iyileşme süresi için de geçerlidir. Helix piercing iyileşme süresi genellikle 6 ila 12 ay arasında tamamlanır. İyileşme süresi boyunca helix piercing bölgesine dokunmamak ve hijyen kurallarına uymak çok önemlidir. Enfeksiyon gelişmesi riskini azaltmak için sağlık açısından zararı olmayan materyallerden üretilen takıları tercih etmek, doğru bakım ve temizleme yöntemlerini uygulamak dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Helix piercing iyileşme süresi boyunca ortaya çıkan ağrı, kızarıklık, şişlik ya da akıntı gibi semptomlarla ilgili olarak dikkatli olunmalı; piercing deliminin neden olabileceği yan etkilerin azalmaması ve giderek şiddetlenmesi durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır. Bu sayede sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanabilir.