Helix Piercing İyileşme Süresi - Ne Zaman İyileşir?


Kulağın dış kıkırdak dokusuna takılan helis piercing modellerinin uygulanması sırasında özel bir alet kullanılır. Bölgede delim yapıldıktan sonra düz bar ya da halka piercing takılan helix piercing iyileşme süresi ortalama 2 ila 6 ay arasında değişir. Helix piercing iyileşme süresi uygulanacak bakım ile doğrudan ilintilidir. Bu nedenle helix piercing deliminden sonra gerekli bakım düzenli ve eksiksiz bir şekilde uygulanmalıdır. Doğru ve etkili bir bakımla birlikte hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması mümkündür. 


Helix piercing deliminden sonra en az 24 saat suyla temastan kaçınılmalıdır. Delim bölgesinin erken dönemde suyla temas etmesi ve bakımın aksatılması durumunda enfeksiyon gelişmesi riski olduğu unutulmamalıdır. Bunu önlemek için helix piercing delim bölgesinin bakımı günlük olarak uygulanmalıdır. 


Helix piercing takıldıktan sonra kulaktan hemen çıkarılmamalıdır. İyileşme süreci tamamlanmadan helix piercingin çıkarılması deliğin kapanmasına neden olabilir. Piercing delim bölgesi iyileşmeden bölgeye elle temas edilmemelidir. Böylece bölgenin mikrop kapması riski ortadan kaldırılabilir.


Helix Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?


Sık kullanılan vücut aksesuarlarından biri olan helix piercing deliminden sonraki bakım sürecine mutlaka dikkat edilmelidir. Piercing bakımı sırasında karşı karşıya kalınan her bir detay helix piercing iyileşme süresi üzerinde doğrudan etkilidir. Helix piercing delim bölgesinin bakımını doğru bir şekilde yapmak sağlık açısından önemlidir. 


Helix piercing deliminden sonraki erken dönemde piercing takısını günde birkaç kez hafifçe ileri geri oynatmak alanın kapanmasını önleyen bir faktör haline gelebilir. Bu süreçte tuzlu su solüsyonu ya da özel antibakteriyel solüsyonlarla bakım yapmak, günlük bakım kremini uygulamak önemlidir. Piercing delimini yapan profesyonel uygun gördüğü takdirde antibakteriyel kremlerin kullanılması söz konusu olabilir.


Helix piercing delim bölgesinde zorlanmaya ve tahrişe neden olabilecek kıyafetleri giyip çıkarmaktan kaçınılmalıdır. Tam iyileşme olmadan helix piercing çıkarılmamalı, helix piercing delim bölgesi iyileşene kadar bakım düzenli olarak uygulanmalı, piercinge elle temastan kaçınılmalı ve belirtilen süre boyunca havuza ya da denize girilmemelidir. Herhangi bir enfeksiyon gelişimi, şiddetli ağrı, şişlik, kızarıklık ya da olağan dışı herhangi bir durum fark edilirse vakit geçirmeksizin doktora başvurulmalıdır.