Helix Piercing Zararlı mı? Acıyor mu?


Kulak kepçesinin üst kısmında yer alan kıkırdak bölgeye uygulanan bir aksesuar olan helix piercing delimi genellikle küçük bir halka ya da iğneyle gerçekleştirilir. Son zamanların popüler vücut süsleme yöntemlerinden biri olan helix piercing hem erkekler hem kadınlar tarafından tercih edilir.


Bu popülerlik beraberinde “Helix piercing zararlı mı?” sorusunu da getirir. Helix piercing tüm piercing türlerinde olduğu gibi bazı olası riskleri beraberinde getirmekle birlikte alanında uzman ve deneyimli piercing sanatçıları tarafından doğru tekniklerle, kaliteli materyallerle ve hijyenik ortamlarda uygulanması bu riskleri minimize eder. Diğer yandan helix piercing bakımı konusunda da gerekli özeni göstermek ihmal edilmemesi gereken konuların başında gelir.


Helix Piercing Zararları Nelerdir?


Helix piercing kulağın kıkırdak bölgesine uygulanır ve bu bölgede enfeksiyon gelişmesi riski diğer bölgelere göre daha yüksektir. Piercing uygulaması yapılan bölgenin hijyeninin sağlanmaması ya da delim işlemi sırasında hijyen standartlarına uyulmaması piercing deliminden sonra enfeksiyon gelişimini tetikleyebilir. Ayrıca helix piercing bakımı düzenli ve doğru bir şekilde yapılmadığında da enfeksiyon oluşması riski vardır. Kızarıklık, ağrı, şişlik ve irin oluşumu gibi enfeksiyon belirtilerinin görülmesi durumunda doktora başvurmak gerekir.


Helix piercing kıkırdakta açılan deliğe takıldığı için iyileşme süreci diğer piercinglere göre daha uzun olabildiği gibi yara izi oluşması riski vardır. Bu izler genellikle hafif olsa ve zaman içinde belirginliğini yitirse de, bazı durumlarda kalıcı olabilir. Yara izinin önlenmesi için delimi işlemi hijyenik ortamlarda, steril ekipmanlar kullanılarak ve profesyoneller tarafından yapılmalıdır. 


Helix piercing takısının erken dönemde değiştirilmeye çalışılması iyileşme sürecini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu aynı zamanda enfeksiyon riskini artıran bir etken halini alabilir. Bu nedenle iyileşme süreci tamamlanmadan helix piercing takısı çıkarılmamalı ya da değiştirilmemelidir.


Acı eşiği her birey özelinde değişiklik gösteren bir durum olduğundan helix piercingin acıtıp acıtmayacağı sorusuna verilecek yanıt farklı farklı olabilir. Kıkırdak bölgesinde yapılan bir uygulama olduğundan diğer bölgelerdeki piercing türlerine göre helix piercing delimi biraz daha acı verici olabilir. Ancak hissedilen acı genellikle çok şiddetli değildir ve iyileşme süreciyle birlikte kademeli olarak azalır.