İndustrial Piercing Bakımı Nasıl Yapılır ve Temizlenir?


Genellikle kulağın üst bölgesinde bulunan çift delinmiş piercing türü industrial piercing olarak isimlendirilir. Estetik açıdan hoş bir görünüme sahip olan industrial piercing deliminden sonra doğru bir bakım ve temizlik uygulandığında enfeksiyon riski azaltılmakta, sağlıklı bir iyileşme süreci tetiklenmektedir. İndustrial piercing bakımı ile ilgili merak ettiklerinizi sizler için blog yazımızda bir araya getirdik.


Industrial piercing takıldıktan sonra en önemli adım iyileşme sürecidir. Piercing delimini yapan profesyonelden industrial piercing bakımı ile ilgili detaylı bir talimat alınmalı, bu talimatlar eksiksiz bir şekilde yerine getirilmelidir. İndustrial piercing iyileşme süreci ortalama 6 ila 12 ay arasında sürer. İndustrial piercing deliminden sonra özellikle erken dönemde bakım sürecine özen göstermek ve piercing bölgesini olası bir enfeksiyon riskine karşı korumak çok önemlidir.


Industrial piercing ve diğer piercing türlerinin bakımı ve temizliği yapılmadan önce ilk olarak ellerin hijyeni sağlanmalıdır. Bu sayede piercing bölgesine mikropların taşınması riski azaltılabilir. Bunun için piercing bakımından önce mutlaka eller antibakteriyel sabun ya da el dezenfektanıyla temizlenmelidir. 


İndustrial Piercing Bakımını İhmal Etmeyin


Piercingin temizlenmesi için özel bir piercing solüsyonu ya da tuzlu su çözeltisi kullanılabilir. Her ikisi de piercing bölgesinin temizlenmesini ve enfeksiyon riskinin azaltılmasını sağlar. Bu aşamada kullanılacak çözeltiye ya da solüsyona temiz bir parça pamuk ya da pamuklu çubuk batırılır. Daha sonra piercing bölgesi nazikçe temizlenir. Temizlik işlemi sırasında nazik davranmak ve sert hareketlerden kaçınmak gerekir. Aksi takdirde cilt tahriş olabilir ve iyileşme süreci gecikebilir. 


Piercing bölgesi temizlendikten sonra bölge iyice kurulanmalıdır. Piercing takısı ve bölgesi ıslak ya da nemli kaldığında bakteri üremesi ya da enfeksiyon gelişmesi riski azaltılabilir. İndustrial piercing takısı da düzenli olarak temizlenmelidir. Bu takılardaki birikintiler ve mikroplar uzak tutulur, böylece enfeksiyon riski azaltılır. Piercing takılarının takılması ve çıkarılması sırasında eller mutlaka temiz olmalıdır. Takılar sıcak su ve antibakteriyel sabun kullanılarak temizlenmeli, iyice durulanmalı ve takmadan önce kurutulmalıdır.


Industrial piercing kıyafetlerle temas ettiği takdirde sürtünme ve baskı nedeniyle iyileşme süreci olumsuz şekilde etkilenebilir. İndustrial piercing deliminden sonra erken dönemde piercing bölgesinin korunması için yumuşak ve rahat kıyafetler tercih edilmelidir.