Yunanca “iaspis” ve Latince “jaspidem” kelimelerinden gelen bir ada sahip olan jasper taşının kelime anlamı benekli taştır. Tarih öncesi çağlarda alet yapımında sıklıkla kullanılan jasper taşı, orta çağ boyunca şehit taşı olarak anılmıştır. Jasper taşı dünya üzerinde yaygın bir şekilde bulunan doğal taşlardandır. Buna bağlı olarak tarih boyunca pek çok farklı medeniyette zihinsel, fiziksel ve ruhsal bir şifalandırıcı olarak kabul edilmiştir.


Jasper taşının kök çakrayla yakından bağlantısı olduğuna inanılır. Güçlü bir şifa ve istikrar taşı olarak bilinen jasper taşı, taşıyan kişinin huzur seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Jasper taşı nedir? Özellikleri ve faydaları nelerdir? Nasıl kullanılabilir ve çok daha fazlasını yazımızda bulabilirsiniz. Doğal ve kaliteli jasper taşına ise Huubay’ın zengin ürün çeşitliliği içerisinden. Ulaşabilirsiniz.

Jasper Taşı Modelleri Huubay’da


Jasper taşı, gezegenimizdeki hayatın parlak ve mucizevi renklerini yansıtan doğal taşlardan biridir. İnsanların dünyaya bağlayan ve en fırtınalı havalarda dahi sabit tutan bir enerji merkezi olarak bilinen kök çakra ile doğrudan bağlantılıdır. Binlerce yıldır dünya yüzeyinde gelişmekte olan manzaraların doğal bir şekilde yansımasıyla ilişkilendirilen bir doğal taş olma özelliğine sahiptir. Koyu kahverengi tonlarındaki çeşitleriyle jasper taşı doğanın içsel bilgeliğini ve milyonlarca yıl içinde oluşmuş evrimleşme ve uyum sağlama yeteneğini açıkça gözler önüne sermektedir. Rahatlık, güç, güven ve şifa sağlayan bir doğal taş olduğuna inanılan jasper taşı istikrar ve topraklama taşı olarak bilinir.


doğal taş fiyatları
 

Jasper Taşının Özellikleri


Jasper taşı aslında kuvars çeşidi olan bir tür kalsedon taşı olup kırmızı, turuncu, sarı, yeşil ve kahverengi olarak görülebilir. Akrep, başak ve aslan burçlarının taşı olarak bilinen jasper taşı 6.5 ila 7 sertlik derecesine sahiptir. Jasper taşının çekiciliği, ilginç renk desenlerinden ve oluşumlarından kaynaklanır. Düz bir renge sahip olmasına karşın genellikle halkalı, benekli ya da çizgili olurlar. Diğer yandan her bir jasper taşı benzersiz bir renge ya da desene sahiptir.


Yüce besleyici olarak bilinen jasper taşı, kişileri stresli zamanlarında destekler. Taşıyan kişinin huzura ve bütünlüğe erişmesine yardımcı olur. Negatif enerjiyi emer ve kişiye koruma sağlar. Yin ve Yang’ı dengelemesinin yanı sıra radyasyon da dahil olmak kaydıyla elektromanyetik alanı ve çevre kirliliğini temizleme özelliğine sahiptir. Kişinin kendisine karşı dürüst olmasını sağlayan teşvik edici bir doğal taştır. Sorunları çözme aşamasında cesaret verir. Hızlı düşünmeyi destekler. Hayal dünyasını harekete geçirerek fikirlerin harekete dönüşmesine katkıda bulunur. Uzun süreli hastalıklarda destekleyici özelliğe sahip olduğuna inanılan jasper taşı vücuda, enerji kazandırır.

Jasper Taşının Faydaları


Jasper taşı toprak anayla yakından bağlantılı bir doğal taş olarak duygusal ve fiziksel sağlık noktasında dengeleyici özellikleriyle öne çıkar. Her tür tehdide karşı koruma sağlayan, koruyucu özellikleri yüksek bir doğal taştır. Kan dolaşım sistemini güçlü ve vücudu sürekli olarak bir detoks durumunda tutan jasper taşı, cinsel sorunların iyileştirilmesine katkıda bulunur. Cinsel ilgiyi ve partnerle uyumu teşvik ettiğine inanılır. 


Dayanıklılık taşı olarak da adlandırılan jasper taşı aynı zamanda zihinsel ve duygusal boyutta iyileştirici etkilere de sahiptir. Stresli zamanlarda yapılan işe odaklanmaya ve gücü korumaya yardımcı olur. Ayrıca meditasyon pratiğinin bir parçası olarak jasper taşı kullanılması sık görülen bir durumdur. Kaotik zamanlarda ilahi şifa sürecinin bir parçası olarak kullanımı tercih edilebilecek jasper taşı, ruhu yenileyerek canlandırır. Yaratıcılığı ve öz güveni destekler. Tüm bunların yanı sıra duygusal istikrar kazanmaya yardımcı olur. 


Temel çakralara bağlı olan jasper taşı güçlü koruyucu özellikleriyle dikkat çeker. Sakral çakradan kalp çakraya kadar kişinin tüm enerji noktalarındaki durgun enerjiyi sallar ve yaşam gücünü harekete geçirmeyi başarır. Cesaret ya da güç gerektiren durumlarla yüzleşme sürecini daha kolay bir hale getirir. Zorluklarla karşılaşıldığında kolaylıkla tercih edilebilecek taşlardan biridir.


doğal taş
 

Jasper Taşı Nasıl Kullanılır?


Jasper taşı meditasyon sırasında elde tutulabilir, Feng Shui’de kullanılabilir, bileklik ve kolye gibi takılar halinde kişinin üzerinde taşınabilir. Jasper taşının tercihe göre farklı şekillerde kullanılması pozitif değişimi kişinin yaşamına davet etmeye yardımcı olur.


Jasper taşının bileklik ya da kolye olarak kullanılması; kişinin hayatına tutarlı bir güç, şifa ve tutkuyu getirmesine yardımcı olur. Bileklik olarak kullanıldığı durumlarda taşın güçlü titreşimleri kişinin cildine akar ve kişi kendi gücüyle ilgili önemli bir farkındalığa erişir. 


Jasper taşı düzenli olarak kullanılsa da kullanılmasa da üzerinde negatif enerji biriktirebilir. Kendini temizleme özelliğine sahip bir doğal taş olmadığı için farklı yöntemlerle temizlenmesine ihtiyaç duyulur. Jasper taşını temizlemek için; akan suyun altında yıkama, tütsü yakıp dumanıyla temizleme, toprağa gömme ve diğer taşlarla temizleme gibi farklı yöntemlere başvurulabilir. Jasper taşı, kendisinden daha yüksek sertlik değerine sahip doğal taşlarla yan yana koyulup bir süre bekletildiğinde, üzerinde biriken negatif enerjiden temizlenmesi mümkün olur.