Doğal taşlar denilince ilk akla gelen ve en çok bilinenlerden biri akik taşıdır. Akik taşı sıklıkla aksesuar üretiminde kullanılır. Pek çok farklı rengi olan akik taşının, en beğenilenleri arasında ilk sıralarda kahverengi akik taşı gelir. Kahverengi akik taşı, ülkemizde nadir bulunan doğal taşlardandır. Medikal ve ruhsal açıdan bazı faydaları olduğu bilinen kahverengi akik taşı, taşıyan kişinin bünyesi üzerinde olumlu etkiler sağlar. Bu doğrultuda kahverengi akik taşının; taşıyan kişiye şans getirdiğine, ruhsal açıdan daha dingin ve sakin olmasını sağladığına inanılır. 

Kahverengi Akik Taşı Özellikleri


Kahverengi akik taşı, kişinin kendini kötü ve olumsuz duygular içinde hissettiğinde kullanabileceği doğal taşlar arasında yer alır. Kişiye canlılık veren ve bünyesine enerji yükleyen bir doğal taş olarak kullanımı sıklıkla tercih edilir. Kahverengi akik taşının gülümsemeyi artırıcı bir etkisi olduğuna inanılır. Aynı zamanda kahverengi akik taşının kişiye iyilik verdiği, rahatlattığı ve kasları gevşettiği düşünülür. Çalışma azmi veren kahverengi akik taşı, taşıyan kişinin bulunduğu ortama daha iyi uyum sağlamasına yardımcı olur. Ayrıca kişinin yaşadığı her anın tadını çıkarmasına katkıda bulunur.


doğal taş fiyatları
 

Kahverengi Akik Taşı Faydaları Nelerdir?


Süs eşyası yapımında sıklıkla kullanılan kahverengi akik taşı, çoğunlukla tespih yapımında kullanılır. Kahverengi akik taşının nazara karşı koruma, uyku problemlerini giderme, tansiyonu dengeleme ve sinirleri yatıştırma gibi bazı faydaları olduğuna inanılır. Bunların yanı sıra kahverengi akik taşının, kalp ve damar rahatsızlıklarını giderdiği düşünülür. Aynı zamanda kahverengi akik taşı, taşıyan kişiye şans getirme ve daha hoşgörülü olmayı sağlama gibi etkilere sahiptir. 


Kahverengi akik taşı, taşıyan kişiye öz güven sağlar ve stresi azaltma etkisi vardır. Cilt sorunlarına karşı etkili olduğu düşünülen kahverengi akik taşı, diş ağrıları başta olmak üzere genel olarak ağrıları giderici özelliğe sahiptir. Kişinin sosyal yaşamı üzerinde olumlu etkileri olan bir doğal taştır.


Tüm bunların yanı sıra kahverengi akik taşı, taşıyan kişideki potansiyel siniri ve stresi önler. Olumsuz ve negatif enerjinin bünyeye zarar vermesini önleyerek, kişinin daha sakin ve anlaşılabilir bir ruh haline bürünmesine yardımcı olur. Stresi önleyerek kalp ve cilt sağlığı üzerinde olumlu fayda sağlar. Stres kaynaklı ağrıların oluşmasını da önler. 

Gerçek Kahverengi Akik Taşı Nasıl Anlaşılır?


Diğer doğal taşlar gibi kahverengi akik taşı satın alırken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Çünkü, sahip oldukları güzel ve estetik görünüme ek olarak satın alınan taşın gerçek olup olmadığına da özen gösterilmelidir. Özellikle süs eşyası olarak kullanılan taşların çoğu sahte olabildiğinden, güvenilir satıcılardan kaliteli ve gerçek doğal taşlar alınması gereklidir. 


Kahverengi akik taşı, diğer akik taşlarına göre son derece belirgin bir renge sahiptir. Bu nedenle renk kontrolü yaparak gerçek akik taşını ayırt etmek mümkün olabilir. Bu aşamada yapılması gereken kahverengi akik taşını ele almak ve iç kısmına bakmaktır. Çünkü taşın dış kısmı boyanmış olsa dahi, iç kısmının orijinalliğini koruması söz konusu olacaktır. Ayrıca kahverengi akik taşını kırarak gerçek olup olmadığı anlaşılabilir. Diğer bir yöntem ise kahverengi akik taşını bir miktar ateşte ısıtmaktır. Taşın çevresi boyandıysa, ısıya maruz kaldığında ısı kendini bırakır. Ancak bu yöntem kullanıldığında, taşa uygulanan ısı miktarını dikkat edilmelidir. Aksi takdirde, yani fazla ısıya maruz kalması halinde kahverengi akik taşının zarar görmesi riski vardır.


doğal taş

Kahverengi Akik Taşı Nasıl Temizlenir?


Doğal taşların kirlenmesi yalnızca dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkmaz. Aynı zamanda maruz kaldıkları negatif enerjiler de doğal taşların kirlenmesine neden olabilir. Doğal taşlar enerji alıp verme özelliğine sahip olduğundan bu durum önemlidir. Bulundukları ortamdan yüksek enerji alan ve bünyesine toplayan doğal taşlar, kullanıldıkları süre boyunca belirli aralıklarla temizlenmeli ve arındırılmalıdır. Bu sayede doğal taşın verimli bir şekilde kullanılması mümkün olur.


Kahverengi akik taşının enerjisini temizlemek için ayın son 3 gününün tercih edilmesi önerilir. Kahverengi akik taşını iki farklı yöntemle temizleyebilirsiniz. Bunlardan ilki kahverengi akik taşını akan suyun altında yıkamak ve iyice durulamak, bir saat sonra ise iyice kurulamaktır. Diğer bir yöntem ise kahverengi akik taşını güneşin altında bir saat boyunca bekletmek ve sonra temizlemektir.

Akik Taşının Diğer Renkleri Nelerdir?


Doğada farklı renkleriyle karşımıza çıkan akik taşının iki yüzden fazla türü vardır. Her renk akik taşının farklı özellikleri olduğu bilinir. Yeşil akik taşı; cilde, saçlara, kemiklere, dişlere, karaciğere ve uykusuzluğa iyi gelen bir doğal taştır. Akıl ve mantık gücünü geliştirici etkisi olduğuna inanılır.


Kırmızı akik taşı, kişiye mutluluk verirken; mavi akik taşının nazardan koruduğuna, heyecanı bastırdığına ve hitabet gücünü artırdığına inanılır. Metabolizmayı hızlandıran siyah akik taşı aynı zamanda nazara karşı koruyucudur. 


Pembe akik taşı; depresyon, stres, baş ağrısı ve cilt sorunlarına karşı etkili bir doğal taştır. Sarı akik taşı ise kişinin olumsuzluklara ve kötülüklere karşı korunmasına yardımcı olur.