Kullanıcılarına sağladıkları şifa dolayısıyla doğal taşlar, günümüzde alternatif tıpta kullanılan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Arıtıcı taş olarak da bilinen kan taşı, koyu yeşil rengindedir. Jasper ve kalsedon taşlarının birleşimi sonucu oluşan kan taşının ana rengi yeşil olsa da, üzerinde kırmızı lekeler bulunur. Ayrıca sarı, koyu kahverengi ve sıcak gri gibi farklı renk lekeleri olan kan taşları da bulunur. Güneşe fazla maruz kalması halinde kan taşı sarı rengini alır. Opak bir taş olan kan taşının üzerindeki lekelerin nedeni demir oksittir. 

Kan Taşı Özellikleri


Kriptokristal bir kuvars taşı olan kan taşı, kalsedon ailesinin üyelerindendir. Koyu orman yeşili rengine sahip olanlar en değerli kan taşı çeşitleridir. Son derece kolay bulunabilen bu doğal taşın sertlik değeri 6.5 ila 7 arasında değişir.


Kan taşı altıgen şeklindedir. Bilgelik, cesaret, öfke kontrolü sağlama, bağışıklık sistemini ve kan dolaşımını iyileştirme, güveni ve refahı artırma gibi özellikleriyle öne çıkar. Eski medeniyetlerde kan taşının kehanet taşı olduğuna inanılır ve bu nedenle kötülükleri uzak tutmak için sıklıkla kan taşı kullanılırmış. Arındırıcı özellikleri dolayısıyla kan taşı, toplum tarafından şifa taşı olarak da bilinir. 


Ruhsal ve bedensel bir şifa kaynağı olan kan taşı, dünya genelinde kolay bulunan doğal taşlardandır. Avustralya başta olmak üzere Güney Amerika, Hindistan, Rusya, Çin, Brezilya ve Çek Cumhuriyeti gibi çeşitli ülkelerde kan taşı çıkarılır.


doğal taş fiyatları
 

Kan Taşı Faydaları


Kan taşı doğada çokça bulunduğundan, fiyatı diğer taşlara oranla daha ekonomiktir. Estetik görünümlüdür ve işlenmesi kolaydır. Opak bir yapıya sahip olduğu için ışığı geçirmez. Kan taşının hem ruhsal hem de zihinsel ve fiziksel faydaları vardır. 


  • Odaklanma sorunu yaşayan kişilerin, yanlarında kan taşı taşıdıklarında daha kolay konsantre oldukları bilinir.

  • Kan taşının içinde yer alan mineraller, hafızanın güçlenmesini sağlayabilir.

  • Günlük hayatta, kanın temizlenmesini sağlamak için kullanılabilir.

  • Vücutta biriken elektriği artırarak kişinin sakinleşmesini sağlar.

  • Yakınında kan taşı olduğu zaman kişiler daha sakin ve pozitif bir ruh haline sahip olurlar.

  • Kan taşının saldırı, zorbalık ve fiziksel yaralanma gibi çeşitli fiziksel tehditlere karşı güvenlik sağladığı düşünülür. 

  • Yeni bir ortama uyum sağlama sürecini destekler.

  • Fiziksel ve zihinsel yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. 

  • Taşıyan kişinin bedenini ve zihnini güçlendiren bir titreşim yaydığı düşünülür.

  • Kan basıncını düzenlediği, kan akışını ve dolaşımını uyardığı görüşü hakimdir.

  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

  • Kan taşının detoksifiye ettiğine inanılır. Kemik iliği, karaciğer, dalak ve böbrek fonksiyonlarını destekleme özelliğine sahiptir.

  • Taşıyan kişiye ayağa kalkma ve olaylarla yüzleşme gücü verir.

  • Motivasyonun, yaratıcılığın ve pozitifliğin artmasını destekler.

  • Kişinin bitkin hissettiği zamanlarda yeniden canlı hissetmesine yardımcı olabilir.

  • Sinirlerin yıprandığı ve öz kontrolün önem kazandığı durumlarda faydalı bir sakinleştirici görevini üstlenir.

Kan Taşı Nasıl Temizlenir?


Kan taşının belirli bir ruhsal ya da fiziksel sağlığı iyileştirme amacıyla kullanıldığı durumlarda, birkaç günlük aralıklarla temizlenmesi gerekliliği göz ardı edilmemelidir. Kan taşını temizlemenin en kolay ve etkili yolu, ılık suyun altında tutmaktır. Bu süreçte mümkün olduğunca doğal su kullanılmalıdır. Yağmur suyu her zaman için en iyisi olsa da, musluk suyunun tercih edilmesi de mümkündür. Kan taşı belirli bir süre suyun altında tutulduktan sonra güneşte kurumasını beklemek faydalıdır. 


Kan taşı, genel olumlu etkilerinden faydalanmak üzere kullanılıyorsa, her 2 haftada bir temizlenmesi önerilir. Daha derinlemesine bir temizlik için toprak banyosu tercih edilebilir. Bunun için toprağa bir delik açılır. Kan taşı bu deliğe gömülür, 1-2 gün toprağın içinde bekletilir ve daha sonra akan suyun altında yıkanarak temizlenir.


doğal taş
 

Kan Taşı Nasıl Kullanılır?


Kan taşı; motivasyonu artırma, negatif enerjiyi temizleme ve enerjiyi dengeleme gibi özelikleriyle öne çıkan doğal taşlardandır. Günlük yaşama entegre etmek, kan taşının olumlu özelliklerinden optimum seviyede faydalanmayı sağlar. Genellikle estetik görünümlü takılarda kan taşı kullanımı sıklıkla görülür. Kolye, bilezik, küpe ve yüzük gibi takılarda kan taşı kullanıldığında son derece estetik bir görünüm elde edilebileceği gibi taşın enerjisini takıda hissetme imkanı da ele edilebilir.


Kan taşının pozitif enerjisinden faydalanmak için taşın gün boyu cepte ya da çantada taşınması tercih edilebilir. Böylece taşıyan kişi, negatif enerjiyi absorbe eder ve pozitif enerjiyi kendisine çeker. Meditasyon sırasında kan taşını elde tutmak, zihinsel dengenin artmasına ve enerjinin odaklanmasına yardımcı olabilir. Kan taşını yoga matının yanına yerleştirilmesi meditasyon ve yoga süreçlerini destekleyen önemli bir unsur olarak öne çıkabilir.


Aynı zamanda kan taşı hem evlerde hem iş yerlerinde dekoratif amaçlarla kullanıma uygun bir doğal taştır. Özellikle evlerin ve iş yerlerinin giriş kısımlarında, oturma odalarında ve çalışma odalarında kan taşını bulundurmak ortamdaki enerjinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca kan taşı, bulundurulduğu ortamda bulunan negatif enerjiyi emerek ortamın enerjisinin temizlenmesini destekler.