Kaş Piercing Bakımı Nasıl Yapılır ve Temizlenir?


Yüzünde hoş bir aksesuara yer vererek tarz sahibi görünümünü desteklemek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği piercing türlerinden biri kaş piercingidir. Kaş piercingi gözün üst kısmındaki kaşın herhangi bir yerine takılabilir. Model çeşitliliğine sahip olması nedeniyle kaş piercinglerin farklı tarzlara ve beğenilere sahip kişilerin kendine uygun seçim yapmasına imkan verir. Kaş piercingi genellikle kaşın alt ve üst kısmının delinmesi yoluyla takılan iki uçlu bir piercing türü olup çoğunlukla delim işlemi yan kısma doğru olur. 


Kaş Piercing Bakımı Nasıl Olmalı?


Yüz bölgesine yapılan tüm piercingler gibi kaş piercinginin de kıyafetlere ya da ele takılma riski vardır. Kaş piercing bakımı sırasında bu tür kazaları önlemek önemlidir. Kaş piercinginin zarar görebileceği hareketlerden kaçınmak özellikle piercinge aşılana kadar dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Kaş piercing bakımı kapsamında delim bölgesine her gün iki kez pansuman yapılmalıdır. 


Kaş piercing bakımına başlanmadan önce eller antibakteriyel sabunla yıkanmalıdır. Piercing takısına mümkün olduğunca dokunmamaya ve uyurken kaş piercingi olmayan tarafa yatmaya özen gösterilmelidir. Piercing takısı kirlenir ya da lekelenirse mutlaka vakit geçirmeden temizlenmelidir.


Bunun yanı sıra kaş piercingiyle temas etmesi olası kıyafet, havlu ve nevresim takımı gibi eşyalar temiz tutulmalı; yüz her gün mutlaka birkaç kez yıkanmalıdır. Kaş piercinginin temiz tutulması için bebek şampuanı ya da antibakteriyel sıvı sabun kullanılabilir. Bu malzemelerle hem kaş piercingi hem kaş delim bölgesi nazikçe yıkanmalıdır. Diğer seçenek ise tuzlu sudur. Tuzlu su karışımı hazırlandıktan sonra pamuklu çubuk karışıma batırılır. Daha sonra kaşın çevresi nazikçe temizlenir. Kaş piercing delim bölgesi tamamen iyileşene kadar aynı piercing kullanılmalı, piercing değişiminden kaçınılmalıdır. Kaş piercing delim bölgesi iyileştikten sonra piercing değiştirilebilir. 


Kaş Piercing İyileşmesi Ne Kadar Sürer?


Diğer piercing türlerinde olduğu gibi kaş piercing deliminden sonraki iyileşme süresi de kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte kaş piercing iyileşmesi için ortalama 6 ila 8 haftaya ihtiyaç duyulur. Hassas cilt tipine sahip olan kişilerde bu süre 3 ayı bulabilir. Delim işleminden sonra, verilen tavsiyelere eksiksiz bir şekilde uymak kaş piercing delim bölgesinin iyileşmesini hızlandırabilir. 


Kaş piercing deliminden sonraki ilk 2 ay boyunca kaş piercing takısıyla kesinlikle oynamamak ve piercingi çıkarmamak gerektiği unutulmamalıdır. Eğer tam iyileşme gerçekleşmeden kaş piercingi çıkarılırsa bölgedeki deliğin kapanması söz konusu olabilir. Bu durumda kaş piercingi takmak için yeni bir piercing delim işlemi yapılması ihtiyacı doğar. 


Diğer yandan kaş piercing iyileşme süreci, tercih edilen kaş piercinginin türüne göre de değişiklik gösterebilir. Kaş piercingleri; dikey, yatay, spiral ve T-piercing olarak sınıflandırılabilir.  T-piercing ve spiral türlerinde ek giriş ve çıkış noktalarına ihtiyaç duyulması uygulamayı zorlaştırabildiği gibi iyileşme sürecinin uzamasına da neden olabilir.