Kaş Piercing İltihabı Nasıl Geçer? Nasıl İyileşir?


Tarz sahibi bir görünüm sergilemek isteyenlerin favori takılarından biri kaş piercingidir. Kaşın herhangi bir yerinde takılabilen kaş piercingi takısı son derece zengin bir model çeşitliliğine sahiptir. 


Tüm piercingler gibi kaş piercing deliminden sonra hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması için dikkat edilmesi gereken bazı kritik noktalar vardır. Bakım ve temizlik sürecinin doğru ve düzenli bir şekilde uygulanması enfeksiyon ve çeşitli komplikasyonların ortaya çıkması riskini azaltır. Bununla birlikte bazı kişilerde piercing deliminden sonra kaş piercing iltihabı görülebilir. Bu durumda “Kaş piercing iltihabı nasıl geçer?” sorusunun yanıtı önem kazanır. 


Kaş Piercing İltihabı Geçmesi İçin Ne Yapılmalı?


Kaş piercing deliminden sonra iltihap gibi çeşitli komplikasyonlarla karşılaşma riski vardır. Kaş piercing iltihabı olan bölgede şişlik, kızarıklık, irin ve hassasiyet gibi durumlar fark edilebilir. Kaş piercing iltihabı geçmesi için uygulanabilecek farklı yöntemler vardır.


Kaş piercing iltihabı olan bölge mutlaka temiz tutulmalıdır. Kaş piercing bakımı ve temizliği yapılmadan önce eller mutlaka temizlenmeli ve piercing bölgesine daha sonra dokunulmalıdır. Kaş piercing delim bölgesi sabun ve suyla nazikçe temizlenir, daha sonra steril bir gazlı bez ya da kulak temizleme çubuğu kullanılarak nazikçe kurulanır. Kaş piercing alanını temizlemek için tuzlu su çözeltisi ya da piercing delimini yapan uzmanın önerdiği antibakteriyel solüsyon tercih edilebilir.


Kaş piercing iltihabı uygulanan yöntemlere rağmen uzun süre devam eder ya da şiddetlenirse, vakit geçirmeksizin doktora başvurmak gerekir. Bu durumda doktor uygun gördüğü bir tedaviyi uygulayıp çeşitli ilaçları reçete edebilir. Reçete edilen ilaçların düzenli olarak kullanılması kaş piercing iltihabının geçmesi için çok önemlidir.


Kaş piercing iltihabı geçirilmeye çalışılırken yani tam iyileşme sağlanmadan piercing takısı çıkarılmamalı ya da değiştirilmemelidir. Aksi takdirde enfeksiyon riski artacak ve iyileşme süresi uzayabilecektir. Kaş piercing iltihabı geçip iyileşme tamamlanana kadar kaş piercing bölgesinin sıkışmasına ya da tahriş olmasına neden olabilecek kıyafetler tercih edilmemelidir. Yumuşak dokulu, rahat ve kolay giyip çıkarılabilen kıyafetler giymek piercing üzerinde baskı uygulanması riskini ortadan kaldıracaktır.