Kaş Piercing Nasıl Çıkarılır? Nasıl Takılır?


Yüzünde hoş ve dikkat çekici bir görünüme sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği aksesuarlar arasında kaş piercingi yer alır. Kaş piercingi kaşın herhangi bir yerine takılabilse de genellikle kaşın alt ve üst kısmı delinerek takılır. Kaş piercingi delim işlemi sırasında yaranın sağlıklı bir şekilde iyileşmesini sağlamak amacıyla özel tasarlanmış bir piercing takısı kullanılır. Kaş piercingini çıkarmak ve takmak için iyileşme sürecinin tamamlanması beklenmelidir. İyileşmemiş bölgedeki kaş piercinginin çıkarılması ve yeniden takılması yaranın yeniden açılmasına neden olan bir etken haline gelebilir. Bu aynı zamanda piercing delim bölgesinin enfeksiyon kapmasına yol açabilir. Kaş piercinginin iyileşme süresi normal şartlar altında 2 ila 3 ay sürebilir. Bu nedenle söz konusu süre boyunca, delim işlemi sırasında takılan kaş piercing takısı değiştirilmemelidir. Peki kaş piercing delim bölgesi tamamen iyileştikten sonra kaş piercing nasıl çıkarılır?


İyileşme süreci tamamlandıktan sonra kaş piercing takısı çıkarılmak istendiğinde baş ve işaret parmaklarının kullanılması gerekir. Bir elin parmaklarıyla aksesuarın toplu kısmı tutulur. Diğer elle ise öteki taraftaki top tutulur. Genelde kaş piercinglerin üst taraftaki toptan vidalandığı için üst taraftaki topu saat yönünde olmak kaydıyla ve yavaş hareketlerle  çevirerek vidayı açmak gerekir. Daha sonra piercing aşağı doğru çekilip çıkarılabilir. Yeni kaş piercinginin takılması için vidaları çıkarıp takmak ve topları saat yönünün tersine hareket ettirmek yeterlidir. Bu sayede vidaların sıkılması yoluyla kaş piercingi sabitlenir.


Kaş Piercingi Kapanır mı?


Kaş piercingin kapanıp kapanmayacağı kullanım süresine bağlı olarak değişebilir. Kaş piercingi delim işleminin üzerinden uzun zaman geçmemişse deliğin kapanmaya yakın olduğu unutulmamalıdır. Vücut piercingi henüz tam olarak kabul etmediği için erken dönemde kaş piercingini çıkarmak deliklerin kapanmasına neden olabilir. Ancak kaş piercingi uzun süre kullanıldığında süreç biraz daha farklı bir şekilde ilerler. Bu tür durumlarda cilt piercing kullanımına alışmıştır ve deliğin kapanması daha zor gerçekleşen bir durumdur. Kaş piercingi uzun süre takılmasa dahi delik bir piercingle nazik bir şekilde zorlanarak yeniden açılabilir.