Kaş Piercing Zararları Var mı? Yaptırmalı mıyım?


Özellikle gençler arasında son zamanların popüler trendlerinden biri olan kaş piercing zararları olup olmadığı en çok tartışılan piercing türleri arasında yer alır. Tüm piercing türleri gibi kaş piercing de alanında uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından yapılmalıdır. Her ne kadar yaygın ve temelde basit bir prosedür olsa da piercing delim işleminin belirli noktalar gözetilerek yapılmaması durumunda çeşitli risklerle karşı karşıya kalınması mümkündür.

Kaş Piercing Riskli mi?


Kaş piercing, kaş bölgesi delinerek takılan bir takı türüdür. Piercing takılan diğer vücut türlerinde olduğu gibi kaş bölgesinde delim yapılması da bazı riskleri beraberinde getirir. Bunlar arasında ilk sırada kaş delim bölgesine takılan bazı takıların, üretimlerinde kullanılan materyaller nedeniyle alerjik reaksiyonlara neden olması gelir. Bu nedenle sağlık açısından zararı olmayan ve alerjik reaksiyonlara yol açmayacak kaliteli materyallerden üretilen piercing modellerinin kullanılması tercih edilmelidir.


Kaş delme işleminden sonra uygulama bölgesinde şişlik, ağrı, kızarıklık ya da irin benzeri akıntılar görülebilir, bölge enfeksiyon kapabilir. Kaş piercing işleminin güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için mutlaka uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından, steril ortamlarda gerçekleştirilmesi gerekir. Yeterli uzmanlığa ve deneyime sahip olmayan kişiler tarafından yapılan kaş piercing delimi sonucu bölgedeki sinirler hasar görebilir, kaş düşmesi gibi çeşitli sorunlar yaşanabilir.


Kaş piercing delimi sırasında kullanılan ekipmanlar hijyenik olmalıdır. Aksi takdirde hepatit B, hepatit C, tetanoz ve HIV gibi kan yoluyla bulaşan hastalıklara yakalanma riski doğabilir. 

Kaş Piercinginden Sonra Nelere Dikkat Etmeli?


Kaş delme işleminden sonra hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması için standart bakım uygulamaları eksiksiz ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Kaş bölgesindeki cilt hassas bir yapıya sahip olduğundan pek çok farklı noktaya özen gösterilmelidir. Kaş piercing delim bölgesindeki kaşlar cımbız kullanılarak nazikçe alınabilir. Ancak bu bölgede ağda yöntemi kullanılmamalıdır.


İyileşme döneminde makyaj malzemeleri ve yüz bakım ürünleri dahil olmak üzere kozmetik hiçbir ürün delim bölgesiyle temas ettirilmemelidir. Saçlara sabitleyici sprey gibi ürünler sıkılacağı durumlarda mutlaka kaş piercing delim bölgesinin üzeri bir peçeteyle örtülmeli, sonra işlem yapılmalıdır.


Yaklaşık 2 ila 3 aylık iyileşme sürecinde denize ya da havuza girilmemelidir. Piercingle oynamaktan kaçınmalıdır. Aşırı sürtünme yaranın geç iyileşmesine ve cildin kaş piercing takısını reddetmesine neden olabilir. Kıyafetler giyilip çıkarılırken piercingin takılmamasına dikkat etmek çok önemlidir. Olası küçük bir kaza dahi kaş bölgesinin yırtılmasına neden olabilir. 


Kaş piercing delim bölgesi ortalama 6 ila 8 hafta içinde iyileşir. Ancak kişi özelinde iyileşme süresi değişiklik gösterebilir. Buna bağlı olarak kaş piercing delim bölgesinin iyileşmesi için birkaç aylık bir süreye ihtiyaç duyulabilir. Deliğin kapanmasını önlemek için iyileşme sürecinde kaş piercing takısı çıkarılmamalıdır.