Son yıllarda en çok tercih edilen doğal taşlardan biri olan kehribar taşı, milyonlarca yıl öncesinde oluşmuş ve binlerce yıldır pek çok medeniyette kullanılmış taşlardan biridir. Amber olarak da bilinen kehribar taşı, çam ağacı türlerinden birinin milyonlarca yıl boyunca fosilleşmesi yoluyla oluşan reçinesi olma özelliğine sahiptir. Süs eşyası ve takı yapımında sıklıkla kullanılan kehribar taşının açık sarıdan kızıla kadar çeşitli renkleri vardır. Yarı saydam ve kolay kırılabilen bir fosil olan kehribar taşı, gömüldüğü yerlerde ufak cisimleri kendine çekme özelliği kazanabilir. 


Kehribar taşının, parlaklık ve renk açısından hiçbir saydam taşla kıyaslanması olası değildir. Kehribara yapışan fosilleşmiş böcekler ve yabani bitkilerin fazla olması, diğer taşlarda görülen bir özellik değildir. İçinde böcek ya da bitki fosili olan doğal taşlar daha değerli olarak kabul edilmektedir.

Kehribar Taşı Özellikleri


Kehribar taşının gerek ruhsal gerek fiziksel olarak şifalı etkiler gösterdiğine inanılır. Kehribar taşının içeriğinde süksinik asit, karbon, hidrojen ve oksijen molekülleri bulunmakta olup %10 oranında tuz ihtiva etmektedir. Kehribar taşının sertlik derecesi 2 olduğu için son derece kolay zarar görebilecek, narin bir yapıya sahiptir. Kehribar taşının 150’den fazla çeşidi bulunur. Bunlar arasında damla kehribar, ateş kehribar, fosilli kehribar ve Baltık kehribarı sayılabilir.


Kehribar taşı su içinde batmadan durabilecek kadar hafif bir yapıya sahiptir. Isıtıldığı zaman ise manyetik ve elektriksel özellikleri açığa çıkmaktadır. Gerçek kehribar taşı yakıldığı zaman çam kokusu yayarken, sahte kehribar taşında böyle bir durum söz konusu olmaz. 


Huubay kaliteli ve doğal kehribar taşını en uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz bir platformdur. Siz de Huubay’ı 7/24 ziyaret edebilir, kehribar taşı ve diğer tüm doğal taşları güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.


doğal taş fiyatları

Kehribar Taşının Faydaları


Kehribar taşının ağrıyan yerlere koyulduğunda ağrıları hafiflettiğine inanılır. Kullanılan kehribar, ağrıyana bölgenin büyüklüğü kadar olduğunda etkisinin güçlenmesi söz konusudur. Migreni hafifletici etkisi bulunduğu düşünülen kehribar taşı aynı zamanda; soğuk algınlığı, guatr, bronşit, astım ve alerji tedavisi amacıyla boyun bölgesinde kullanılabilir. Ayrıca boğaz ve tiroid enfeksiyonlarının tedavisi konusunda da diğer taşlardan üstün olduğuna inanılır.


Sol elde bulunduğunda bedenin elektriğini toplayan kehribar taşı aynı zamanda nazara karşı koruyucudur. Stresi ve elektrik yükünü azalttığı için depresyona karşı fayda sağlar. Günlük olağan yaşantıyla, zihinsel ve ruhsal gelişim arasında denge kurulmasına yardımcı olan bir doğal taştır. 


Bereket taşı olarak da bilinen kehribar taşı, para getiren bir taş olduğu düşünüldüğünden sıklıkla kasalara koyulması tercih edilir. Yaşamın yük olduğunun düşünüldüğü ve sorumluluklar altında ezildiğinin hissedildiği durumlarda kehribar taşı, sahip olduğu şifa yüklü enerjiyle kişinin canlanmasını sağlar. Pozitif enerji verir. Yaşamın güzel yanlarını fark etme ve bu sayede kişinin içinin neşeyle dolmasını sağlama imkanı sunar.


Kehribar taşı son dönemlerde yeni doğan bebeklerde de sıklıkla kullanılan bir doğal taştır. Özellikle bebeklerin diş çıkarma döneminde büyük fayda sağladığına inanılır. Ağrı kesici özelliğe sahip olduğuna inanılan kehribar taşı, diş çıkarma sürecini kolaylaştırma etkisiyle dikkat çeker. Sakinleştirme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve salya azaltma özelliği bulunur. Bu sayede bebeklerin daha rahat ve daha uzun bir uyku deneyimi yaşamasını destekler. Mide ve bağırsak enzimlerini düzenleme özelliği sayesinde kolik ve gaz sorunlarında fayda sağlayan kehribar taşı, tüm bunların yanı sıra bronşit ve astım hastalıklarının tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.

Kehribar Taşı Ne İşe Yarar?


Çok eski zamanlardan beri “Tanrıların gözyaşları” olarak bilinen kehribar taşı, iyileştirici özellikleri dolayısıyla saygı görmektedir. Kehribar taşı beyin yarı kürelerini dengeler, sinir sistemini sürekli bir iyileşme durumuna yenilemeye yardımcı olur. Zihni ve bedeni doğuştan sahip olunan kendi kendini iyileştirme durumuna dengeler. Fiziksel ve zihinsel acının beyinden çıkarılmasına, aynı zamanda hastalıkları fiziksel olarak uzaklaştırmaya yardımcı olur. 


Kehribar taşı vücuttan toksinleri temizlemeye çalışan, bağışıklık sistemini uyararak ağrıları hafifleten doğal elektrik yükü bir taştır. Mukus zarını ve eklemleri güçlendirir. Mide, böbrekler, safra kesesi, dalak ve karaciğeri tedavi etmeye yardımcı olur. Boğazdan enerji salınmasına yardımcı olur. Bu sayede boğaz ağrısı, gırtlak, ses telleri ve diş ağrısı gibi sorunların tedavisi sürecini destekler. 


Kehribar taşının içinde hala DNA ve canlı organizma, böcek, bitki kalıntısı taşıdığı için kadim bilgelikle güçlü bir bağlantısı olduğuna inanılır. Bu nedenle ruhsal olarak ruhsal alemlere, geçmiş yaşamlara, ataların bilgeliğine erişerek yaşamı daha iyi anlamayı sağlayacak şekilde eski bilgeliklerden yararlanma amacıyla kullanılabilir. Kehribar taşı geçmişi daha iyi anlamaya ve kendini tekrar etmesine izin vermemeye, bireyi, toplumu ve dünyayı iyileştirmeye yardımcı olma amacıyla geçmiş deneyimlerden taşınan mesajları deşifre etmeye yardımcı olur.


Aynı zamanda kehribar taşı, taşıyan kişiyi şifaya ve içselleştirmeye yardımcı olmak amacıyla boyutlar arası mistik varlıklara bağlayabilir. Ayrıca içinde sevdiklerinin enerjisini barındırdığına inanılan cenaze sonrası yas tutan kişiler için de kullanılabilecek taşlardan biridir. Ölen kişiyle birlikte gömmenin, öbür dünyaya tam geçişe yardımcı olmak için ruhları koruduğuna inanılır. 


Kehribar taşı daha çok ovuşturunca aktif hale gelir. Kehribar taşının enerjisine erişmeyi sağlayan en etkili yol, pozitif ve canlandırıcı titreşimleri atmosferine salmak için kolye olarak kullanmak olarak bilinir. Sürtünme sayesinde kehribar taşının doğal enerjisi zihni sakinleştirir ve kaygıyı hafifletir.


doğal taş
 

Kehribar Taşının Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?


Kehribar taşının orijinal olup olmadığını anlamak için kullanılabilecek en etkili yöntem koku testidir. Gerçek kehribar taşı, sahte üretimlerde elde edilmesi pek de kolay olmayan belirli bir kokuya sahiptir. Gerçek Baltık kehribarı ısıtıldığı zaman, çam ağacı reçinelerinin özel hassas kokusunu yaymaya başlar.


Gerçek kehribar taşı, çam ağacı reçinelerinin kokusunu bırakana dek ovalanarak ısıtılabilir. Kehribar taşı özellikle cilalandığında gerekli sıcaklığa gelmesini sağlayacak şekilde ısıtmak zor olabilse de, en iyi sonucu avuç içinde ovulduğunda verir. 


Kehribar taşının gerçek olup olmadığını anlamak için uygulanabilecek diğer bir yöntem, birkaç damla alkolü taşın yüzeyine damlatmaktır. Yüzeyin yapışkan hale gelmesi ya da sıvı maddenin bal altın rengini alması, taşın doğal kehribar taşı olmadığını gösterir. Çünkü gerçek kehribar taşının zarar görmesi ve alkol altında çözünmesi söz konusu değildir. 


Ayrıca uygulanabilecek diğer yöntem, tuzlu su testidir. Bunun için iki bardak ılık suyla çeyrek bardak tuz bir kabuk içerisinde karıştırılır. Daha sonra tuz tamamen eriyene dek karıştırmaya devam edilir. Tuz tamamen eriyince taş solüsyona koyulur. Yüzeyde yüzmesi halinde taşın gerçek bir kehribar taşı olduğu anlaşılabilir. 


Çakraların her biri bir renge sahip olup bu sayede aynı frekanstaki doğal taşların çakraları aktive etmesi sağlanabilir. Kehribar taşı solar pleksus çakrasıyla bağlantılı bir doğal taştır. Solar pleksus çakrası söz konusu olduğunda kişi kendini ve başkalarını aşırı derecede eleştirebilir. Kendini güvensiz hissedebilir. Kehribar taşı ise solar pleksus çakrasını uyarır, kişinin empati ve şefkat duygularının gelişmesine yardımcı olur. Hedeflere ulaşmak için izlenmesi gereken yolu aydınlatır.