Kıkırdak Piercing Acısı Ne Zaman Geçer? Nasıl İyileşir?


En yaygın piercing türlerinden biri kulak kıkırdak piercingidir. Kıkırdak piercing taktırmak isteyenler arasında popüler bir soru olan “Kıkırdak piercing acısı ne zaman geçer?” sorusuna standart bir yanıt vermek doğru değildir. Çünkü bu noktada; kıkırdak piercing delim işlemini yapacak kişinin uzmanlığı, kişinin yapısal özellikleri ve hangi piercing türünün tercih edildiği gibi etkenler belirleyici olabilir. Buna bağlı olarak kıkırdak piercing acısının ne zaman geçeceği ve iyileşmenin ne zaman tamamlanacağı kişi özelinde değişebilir.  


Kıkırdak Piercing Acısı Nasıl Geçer?


Kıkırdak piercing delim işleminde iyileşme süreci, etli alanlara yapılan delim işlemine göre daha uzun olmaktadır. Burada dokunun zaman içerisinde kendini iyileştirme çabasından bahsetmek mümkündür. Yani iyileşmenin hem içeriden hem dışarıdan gerçekleşmesi gerekir. Bazen dışarıdan bakıldığında delim bölgesi iyileşmiş gibi görünse de iç katmanların hala daha iyileşmemiş olması ve acı hissedilmesi normaldir. Ayrıca bazı kişilerde kıkırdak piercing deliminden sonra enfeksiyon ve farklı komplikasyonlarla karşılaşılabilir.


Bu tür durumları önlemek için piercing delim bölgesine elle temas etmekten kaçınılmalıdır. Ellerin yeterince temiz olmaması piercing bölgesine bakteri taşınmasına neden olabilir. Kıkırdak piercing deliminden sonra piercing iyileşme süreci tamamlanmadan çıkarılmamalı ve değiştirilmemelidir. Ayrıca kıyafetlerin giyilip çıkarılması sırasında takılma ve tahriş gibi durumları önlemek için dikkatli olunmalıdır. Yara ve kabuklanma oluştuğunda, bu durumun doğal iyileşme sürecinin bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Bahsi geçen tüm noktalara dikkat etmek sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanmasını, buna bağlı olarak kıkırdak piercing acısının kendiliğinden azalıp kaybolmasını sağlayacaktır.


Kıkırdak Piercing Nasıl İyileşir?


Daha önce de belirtildiği üzere kıkırdak piercinglerinin sağlıklı bir şekilde iyileşebilmesi için eksiksiz ve düzenli bir kıkırdak piercing bakımı uygulanmalıdır. Kıkırdak piercing bakımı ve temizliği sürecinde delim bölgesi piercing bakım solüsyonları ve antibiyotik kremler kullanılarak steril tutulmalıdır. Kıkırdak piercing bakımı uygulanmadan önce ellerin iyice yıkanması, enfeksiyon gelişmesi riskini azaltan bir etken olarak öne çıkar. 


Kıkırdak piercing iyileşme sürecinde dar kıyafetler tercih etmemeye özen gösterilmelidir. Aksi takdirde kıyafetlerin giyilip çıkarılması sırasında yaşanacak en ufak bir aksaklık kıkırdak piercing delim bölgesine tahrişe ve buna bağlı olarak iyileşme sürecinin uzamasına neden olabilir.


Kıkırdak piercing bakımı ve temizliği sürecinde yoğun kimyasal maddeler ve alkol barındıran  ürünler tercih edilmemelidir. Agresif kimyasallar içeren spreylerin ve solüsyonların kullanılması, hassasiyetini koruyan piercing bölgesinin tahriş olmasına neden olabilir. Önerilen, piercing bölgesinin steril ya da tuzlu suyla günde bir kaç kez nazikçe temizlenmesi olmaktadır.


Piercing bakımı sürecinin nasıl olması gerektiği yapısal özelliklere ve çevresel etkenlere göre kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken temel noktalara uymak sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci için fayda sağlayabilir.