Kıkırdak Piercing Nasıl Çıkarılır? Nasıl Takılır?


Kişisel tarza benzersiz bir dokunuş yapmanın en şık yollarından biri olan kıkırdak piercing, son yıllarda giderek daha popüler hala gelen piercing türlerinden biridir. Kıkırdak piercing söz konusu olduğunda tıpkı diğer piercing türleri gibi dikkat edilmesi gereken çeşitli noktalar vardır. Bunların başında kıkırdak piercing delim işleminin alanında uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından yapılması gelir. Steril ortamlarda uzmanlar tarafından yapılan kıkırdak piercing delim işlemi, hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanmasında kritik bir unsurdur. 


Diğer yandan iyileşme sürecinin sorunsuz bir şekile tamamlanabilmesi için kıkırdak piercing delim sonrası bakım ve temizlik süreci aksatılmamalıdır. Doğru ve düzenli kıkırdak piercing bakımı delim bölgesinde enfeksiyon ve çeşitli komplikasyonlar gelişmesini önleyen bir etkendir.


Kıkırdak Piercing Nasıl Takılır?


Kıkırdak piercing takılmadan önce eller iyice yıkanmalı ve çalışma ortamının steril olduğundan emin olmalıdır. Kıkırdak piercing takısının takılacağı alan antiseptik solüsyonla temizlenip kurulanır. Seçilen piercing çubuğu, piercing deliğine nazikçe yerleştirilir ve yavaş bir itme hareketiyle takılıp cildin diğer tarafından çıkarılır. Kıkırdak piercing takıldıktan sonra arkasına ya da üzerine takılı olan top yerleştirilip sıkıca vidalanır. Piercingin yerinden çıkmaması için top doğru bir şekilde vidalanmalıdır. Kıkırdak piercing takıldıktan sonra piercing alanı antiseptik solüsyonla temizlenmelidir. Olası bir enfeksiyon gelişmesi riskini önlemek için piercing delim bölgesi bakımı ve temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.


Kıkırdak Piercing Nasıl Çıkarılır?


Kıkırdak piercing çıkarılmadan önce yine eller iyice yıkanmalı ve steril bir çalışma ortamı oluşturmaya özen gösterilmelidir. Kıkırdak piercinginin takılı olduğu alan antiseptik bir solüsyon kullanılarak temizlenir. İnce bir iğne ya da piercing tırnağı kullanılarak piercing takısının arkasındaki top çıkarılır. Bu işlemi yapmak için genellikle dışa doğru itme hareketinden faydalanılır. İğne ya da tırnak yardımıyla, kıkırdak piercinginin takılı olduğu çubuk delikten dikkatlice çekilir. Bu aşamada kıkırdak piercing takısının yavaşça ve kontrollü bir şekilde çıkarılmasına dikkat edilmeli, zorlanmaya neden olabilecek hareketlerden kaçınılmalıdır. Kıkırdak piercing takısı çıkarıldıktan sonra takının bulunduğu alandaki yabancı cisimler antiseptik solüsyonla temizlenir ve iyice durulanır.