Kırmızı akik taşı (karneol ya da karnelyan), özellikle kırmızı ya da kahverengi tonlarıyla tanınan bir doğal taştır. Kalsedon ailesine ait mineral olan kuvarsın türlerinden biridir. Oluşumu sırasında bölgeye etki eden şartlara ve tamamlayıcı unsurlara bağlı olarak pek çok farklı boyutta ve renkte olabilir. Yarı saydam mineralin en bilinen ve en çok görülen rengi ise ateş kırmızısıdır. Kırmızı ya da kahverengi tonlardaki kırmızı akik taşının beyaz ya da siyah desenler içermesi de mümkündür. 


Kırmızı akik taşı genellikle süs eşyası ve takı yapımında kullanılır. Tılsım ve sembollerle dolu bir enerjisi vardır. Metafizik inanç sistemlerinde; kişinin enerjisini dengelemeye, cesaretini artırmaya ve fiziksel dayanıklılığını güçlendirmeye yardımcı olduğuna inanılır. 


Astrolojiye göre kırmızı akik taşı, boğa ve koç burcu mensuplarının kullanımına uygundur. Bunun yanı sıra doğal taş terapisi, meditasyon ve enerji dengeleme amacıyla kırmızı akik taşı sıklıkla kullanılabilir.


doğal taş fiyatları

Kırmızı Akik Taşı Özellikleri


Kırmızı akik taşı, en popüler doğal taşlardan biri olma özelliğine sahiptir. Genellikle kırmızı ya da koyu kahverengi olan kırmızı akik taşının yüzeyi, çoğu zaman parlak ve pürüzsüz bir dokuya sahiptir. Mohs sertlik ölçeğine göre 6.5 ila 7 sertlik derecesi vardır. Yani dayanıklı ve çizilmeye dirençlidir. 


Kırmızı akik taşı; kolye ve bilezik gibi süs eşyalarında yaygın bir şekilde kullanılır. Ayrıca dekoratif eşyalarda da kırmızı akik taşının kullanımına sıklıkla rastlanır. Kırmızı akik taşının bedene temas etmesi ya da yastıklara yerleştirilmesi, enerjinin dengelenmesine yardımcı olabilir. 


Bazı doğal taş terapistlerine göre kırmızı akik taşı, kök çakranın dengelenmesine ve güçlendirilmesine yardımcı olan bir doğal taştır. Ayrıca kırmızı akik taşının bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan dolaşımını teşvik ettiği ve stresi azaltmaya yardımcı olduğuna inanılır.

Kırmızı Akik Taşı Faydaları


  • Kırmızı akik taşının, enerji meridyenlerini dengeleme ve bedendeki enerji akışını düzenleme faydası olduğuna inanılır. Bu nedenle pek çok kişi, bedeni ve zihni arasındaki uyumu sağlamak için kırmızı akik taşını kulanmayı tercih eder.



  • Kırmızı akik taşını kullanmak, kişinin cesaretini artırabilir ve içsel gücünün desteklenmesini sağlayabilir. Zorlu durumlarla başa çıkmak ve kendine daha fazla güvenmek isteyen kişiler kırmızı akik taşı kullanmayı tercih edebilirler. 


  • Fiziksel dayanıklılığı artırtmaya yardımcı olduğu düşünülen kırmızı akik taşı, özellikle bedensel dayanıklılık gerektiren durumlarla başa çıkmak isteyen kişilere fayda sağlar. 


  • Kırmızı akik taşının sakinleştirici etkileri bulunduğu, stresin azaltılmasına ve zihinsel rahatlamaya yardımcı olduğu düşünülür.


  • Kırmızı akik taşının odaklanmayı artırdığına inanılır. Zihinsel netliğin ve konsantrasyonun sağlanabilmesi için meditasyon ya da taşla temas yöntemleriyle kullanılması söz konusu olabilir.


  • Kırmızı akik taşının, negatif enerjilere karşı koruyucu bir kalkan oluşturduğu düşünülür.


  • Kırmızı akik taşının beden, zihin ve ruh arasında denge sağlamaya yarayan bir enerjisi olduğuna inanılır.


  • Genel olarak güçlü bir iyileştirici olarak kabul edilen kırmızı akik taşının terapi amacıyla kullanımına sıklıkla rastlanır. İçinde çeşitli mineraller barındırması sayesinde sağlık alanında şifa kaynağı olabilen bir doğal taştır. Bununla birlikte kırmızı akik taşının bedenle temas kurabilmesi için doğadaki enerji, özellikle güneş enerjisi taşın üzerinden geçmeli ve bedene ulaşmalıdır.


  • Kırmızı akik taşı, kullanan kişinin tehlikelerden korunmasına ve uyumsuzluklarının dengelenmesine yardımcı olabilir.


  • Uykusuzluk sorununu giderebilir, kötü rüyaları önleyebilir ve korkuların hafiflemesini sağlayabilir.


  • Kırmızı akik taşının, kişinin gerçekleri anlamasına yardımcı olduğuna inanılır.


  • Güçlü ve maskülen enerjisiyle bilinen kırmızı akik taşı, cinsel güç için olumlu etki sağlayabilen bir doğal taştır.


  • Bedende biriken olumsuz enerjinin boşaltılmasına ve stresin azaltılmasına yardımcı olur.


  • Sosyalleşmeyi teşvik eder, insanlarla daha iyi uyum sağlamaya yardımcı olur.


  • Korkuları yenmeyi sağlar ve taşıyan kişiye cesaret verir.


  • Kırmızı akik taşının, zihinsel gücü geliştirme potansiyeli taşıdığına inanılır.


    doğal taş

Gerçek Kırmızı Akik Taşı Nasıl Anlaşılır?


Gerçek kırmızı akik taşını ayırt etmek için bazı özelliklerinin göz önünde bulundurulması gerekir. Bunların başında taşın rengi ve deseni gelir. Gerçek kırmızı akik taşının rengi genellikle koyu kırmızı ya da kahverengidir. Ayrıca homojen bir rengi olmalıdır. Rengin çok soluk ya da çok parlak olması, taşın sahte olduğunu gösterebilir.


Gerçek kırmızı akik taşında doğal desenler bulunur. Bu desenler benzersiz ve düzensiz olmalıdır. Taş üzerindeki desenlerin mükemmel ve düzgün olması, taşın sentetik olduğunu kanıtlayabilir. 


Kırmızı akik taşının sertlik derecesi 6.5 ila 7 arasında değişir. Çizilmelere ve yıpranmalara karşı dayanıklı olması beklenen kırmızı akik taşının parlaklık derecesi değişebilse de, çoğunlukla hafif parlak ya da mat bir görünüme ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olması beklenir. 


Gerçek akik taşında, doğal olarak oluşan küçük delikler, çatlaklar ya da mineral inklüzyonları bulunabilir. Bu özellikler kırmızı akik taşının gerçekliğini destekleyebilir. Gerçek kırmızı akik taşı ele alındığında soğuk bir his verir. Ayrıca sahte taşlara göre daha ağır oldukları bilinir. Siz de gerçek ve kaliteli kırmızı akik taşı satın almak için Huubay’ı tercih edebilirsiniz.