Güneşin koç burcunu ziyareti kuzey yarım kürede ilk ve güney yarım kürede son baharın başlangıcıdır. Zodyak’ın ilk burcu ve ateş elementinden olan koç burcunun yönetici gezegeni Mars’tır. Eril enerjili bir burç olan koç burcunun mensupları 21 Mart ve 20 Nisan tarihleri arasında dünyaya gelir. Koç burcu vücutta baş bölgesini yönettiği için stres kaynaklı baş ağrıları, yüksek tansiyon, migren ve diş sorunları gibi rahatsızlıklara karşı dikkatli olmaları gerekir. 


Koç burcu mensupları doğal bir lider, cesur ve girişimci kişilerdir. Kimsenin başlama cesareti gösteremediği işlere kalkışan koç burçları; öz güvenleri ve inançları ile bunların üstesinden gelirler. Başka kişileri de yapacakları yeni başlangıçlara ilişkin olarak yüreklendirirler. Savaşçı özellikleriyle bilinen koç burçları aynı zamanda ne istediklerini tam olarak bilirler.


Harekete geçmek için koç burçları kimsenin onayını alma ihtiyacı duymazlar. Sabırsız ve aceleci bir yapıya sahiptirler.  Bu yönlerini dengelemeleri onlar için önemlidir. İçgüdüsel olarak hareket eden koç burçları dürüst, spontan ve açıktırlar. Özgürlükleri kısıtlandığında tüm kişiliklerinin baskılandığını hissederler. Saldırgan ve agresif bir yapıya bürünerek olumsuz bir ruh hali sergilerler. Ne istediklerini bildikleri için yönlendirilmeyi sevmezler. 


Koç burçları için aşk olmazsa olmazdır. Ancak oyunlardan ve dolambaçlı ilişkilerden rahatsız olurlar. Dürüst, açık ve net davranır, partnerlerinden de bunu beklerler. Cinsel anlamda baskın bir yapıya sahip olan koçlar, baskın karakterlerini dengeleyebilecek ve anlayışlı partnerlerle uyumlu ve uzun soluklu ilişkiler yaşayabilirler. Gezmeyi ve eğlenmeyi çok severler. İnsanlarla kolay iletişim kuran koç burçlarının ikna gücü yüksektir. 

Koç Burcu Doğal Taşları Huubay’da


Koç burcu mensuplarının üzerinde olumlu etki yaratan bazı doğal taşlar vardır. Bu doğal taşlar bir yandan koç burcunun neden olabileceği olumsuz özellikleri baskılar, diğer yandan burcun kişilere kazandırdığı olumlu özellikleri pekiştirir. Ancak doğal taşlardan en yüksek faydanın sağlanması için alınan doğal taşların gerçek ve kaliteli olduğundan emin olunmalıdır. Huubay’ı ziyaret ederek güvenilir satıcıların sizlerin beğenisine sunduğu birbirinden özel doğal taşları inceleyebilir, en uygun fiyatlarla satın alma ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.


doğal taş fiyatları

Yakut Taşı


Koç burcunun en önemli taşlarından biri yakut taşıdır. Kırmızı tonlarıyla ateşi simgeleyen yakut taşı, koç burcu mensuplarına hem iş hayatında hem kişisel hayatta şans getirir. Koç burcunu olumlu yönde etkileyen yakut taşı koç burçlarının sakinleşmesine ve sorumluluk duygusunun pekişmesine yardımcı olur. Yakut taşının en önemli özelliklerinden biri, tek başına kullanılmayı sevmesidir. 


Yakut taşı kişinin vücudundaki negatif enerjiyi atmasına ve dışarıdan gelen kötü enerjiye karşı desteklenmesine yardımcı olur. Zorlukları kolay bir şekilde aşma imkanı veren yakut taşı yorgunluğu ortadan kaldırdığı gibi genç kalmayı destekleme ve yaşlanmayı önleme özellikleriyle dikkat çeker.

Elmas Taşı


Koç burcu mensupları için en önemli doğal taşlardan biri olan elmas, güneşi simgeler. Lider bir taş olan elmas aynı zamanda “kazanan tarafın tılsımı” olarak bilinir. Elmas taşını kullanan koç burçları girdikleri her ortamda çekicilik kazanırlar. Ayrıca elmas taşının koç kadınlarını kıskanç ve kötü niyetli insanlardan koruduğuna inanılır. Elmasın enerjisini kullanan kişiye aktarması için tene doğrudan temas etmesi gerekir. 


Elmas beyin fonksiyonlarını ve kişilikteki blokajı yok etme özelliğine sahiptir. Bedeni temizler ve negatif güçleri ortadan kaldırarak fayda sağlar. Zihin, ruh ve bedeni birleştirici ve bütünleştirici gücü vardır. Elmas bolluğu, saflığı, masumiyeti, neşeyi ve sadakati sembolize eden bir doğal taştır. Taşıyan kişinin başarısını destekler ve cesaretlendirir. Aynı zamanda kişinin kabus görmesini önler ve sakinleşmesini sağlar.

Ametist Taşı


Hem kadın hem erkek koç burçlarının kullanması önerilen taşlardan bir diğeri ametist taşıdır. Özellikler erkek koç burçlarına önemli fayda sağlar. Öfkeyi ve saldırganlığı minimize ederek pervasız kararlara karşı korumayı başarır. Koç burcu mensuplarının iç huzurunu geri kazandırır, evde ve iş ortamında iyi ilişkiler kurma imkanı verir. Yaratıcı koç burçlarının taşı olarak da bilinir.


Ametist taşının sezgileri açmaya ve 6. hissi güçlendirmeye yardımcı olduğuna inanılır. Hormonların koruyucusu olarak bilinen ametist taşı, bağışıklık sisteminin ve organların iyileşmesine katkıda bulunur. Tansiyonu dengeler, baş ağrısını giderir. Sindirim sistemini düzenleyerek solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca ametist taşı aurayı temizleme etkisine sahiptir.

Safir Taşı


En yaygın rengi mavi olmasına karşın koç burçlarının sarı renkli safir taşını kullanması önerilir. Koç burcu mensuplarına sakinlik ve dinginlik kazandıran bir doğal taştır. Safir taşının diğer bir özelliği koç burcu mensuplarında eksik olan barışı ya da bilgeliği kazandırmasıdır. Özellikle yaşam tecrübesi az olan koçlar için en faydalı taşlardan biridir.


Safir taşının inancı güçlendirdiğine ve kişinin kendisine güvenmesini desteklediğine inanılır. Sezgileri güçlendirme, ruhsal yetenekleri artırma ve sinirleri sakinleştirme gibi özellikleri vardır. Konsantrasyonu artıran ve hafızayı güçlendiren safir taşı, bağışıklık ve sinir sistemini kuvvetlendirir. Göz hastalıklarını iyileştirme etkisi taşıdığı düşünülen safir taşı aynı zamanda aklı ve zihni temizler.


doğal taş

Jasper Taşı


Ateşi simgeleyen taşlardan biri olan jasper taşı genellikle kırmızı renklidir. Koç burcu da ateş grubu burçları arasında yer aldığı için jasper taşı koç burcuyla en uyumlu doğal taşlar arasında ilk sıralarda gelir. Sarı renkli jasper taşı özellikle okul çağındaki çocuklar açısından çok önemlidir. Konsantre olmaya yardımcı olan sarı renkli jasper taşı bu sayede çocukların entelektüel yeteneklerinin geliştirilmesine katkıda bulunur.


Karaciğeri, dalağı ve mesaneyi güçlendiren jasper taşı aynı zamanda sindirim sistemi ile safra kesesini kuvvetlendirme özelliği taşır. Bedenin toksinlerden temizlenmesine ve vücudun kan yapmasına destek olan jasper taşı, kişisel özgürlük için gereksinim duyulan yürekliliği ve cesareti sağlar.

Güç ve cesaret taşı olan jasper taşı ayrıca inanç, sevgi ve kararlılık sembolü olarak da bilinir. 

Hematit Taşı


Koç buru mensupları için en ideal taşlardan biri olan hematit taşı kırmızı renkli taşlardan biridir. Barışı temsil eden hematit taşı, koç burçlarının en zor dönemlerinde koruyucu etki sağlar. Koç burcu mensuplarına güç ve azim kazandırdığı gibi duygu durumlarının desteklenmesine katkıda bulunur. 


Enerji dalgalanmalarını düzenleme özelliği taşıyan hematit taşı bu sayede stresi, gerginliği ve endişeyi minimize eder. Taşıyan kişiye güç ve cesaret kazandırır. Aşırı endişe ve heyecan gibi duygu durum değişikliklerini azaltır. Zihni berraklaştıran ve daha net düşünmeye yardımcı olan hematit taşı, kişinin sinir sistemini düzenleme sürecini destekler. Kan dolaşımının düzenlenmesine katkıda bulunan hematit taşı tüm bunların yanı sıra romatizma ve eklem rahatsızlıklarında hafifletici etkiye sahiptir.

Kehribar Taşı


Kehribar taşı koç burcu mensuplarının evine huzur ve refah getirir. Bronşit ve alerji tedavisinde etkili olan kehribar taşı, migrene de iyi gelir. Koç burçlarına pozitif enerji verir, depresyona iyi gelir. Nazara karşı koruyucu özellikleri bulunduğuna inanılan kehribar taşı ayrıca kötü elektriğe karşı etki sağlar. Bereketi artırdığına inanılan kehribar taşı bağışıklık sistemini güçlendirme etkisine sahiptir. Ayrıca soğuk algınlığına karşı koruyucu özellikleri ile öne çıkan bir doğal taştır.