Köprü Piercing Bakımı Nasıl Yapılır ve Temizlenir?


Bireysel tarzı ve beğenileri yansıtmayı sağlayan piercing çeşitlerinden biri köprü piercingdir. Piercing deliminden sonra doğru ve düzenli bir bakım yapılması piercing iyileşme süresi üzerinde doğrudan etkilidir. Diğer yandan piercing delim bölgesinin özellikleri ve uygulamanın doğru yapılıp yapılmadığı piercing iyileşme sürecini etkileyen faktörler arasında sıralanabilir. 


Köprü piercing kulak kepçesinin sağ ve sol kenarlarından geçen bir piercing türüdür. Öncelikle iki ayrı piercing takılmakta olup iyileşme süreci tamamlandıktan sonra düz bar piercingle köprü tamamlanır. Köprü piercing iyileşme süreci genellikle 2 ila 6 ay arasında tamamlanır. Piercing bakımı iyileşme süresiyle doğrudan ilişkili olduğundan köprü piercing bakımı konusunda titiz davranılmalıdır. Böylece hem köprü piercing delim işleminden sonra çok daha az ağrı hissedilir hem daha sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanır. 


Delimden sonra doğru ve düzenli bakım uygulanmayan piercing bölgelerinde enfeksiyon ve kanama gibi akut komplikasyonlar gelişmesi riski doğar. Bu tür istenmeyen durumları önlemek ve sağlık açısından sorun yaratabilecek komplikasyonlarla karşılaşmamak için köprü piercing bakımı aksaksız bir şekilde yerine getirilmelidir.


Adım Adım Köprü Piercing Bakımı 


Piercing bakımı söz konusu olduğunda pek çok farklı adımın dikkatlice uygulanması gerekir. Bunun yanı sıra en önemli konulardan biri, piercing delim bölgesinin olası dış etkenlerden korunmasıdır. Köprü piercing delim işleminden sonra bölgenin belirtilen süre boyunca suyla temasından kaçınmak önemlidir. 


Köprü piercing bakımı rutininde kullanılan bakım spreyleri ile enfeksiyon gelişmesi riskini minimize etmek mümkündür. Bu tür ürünlerin kullanılması yoluyla piercing bölgesi temiz tutulabilir ve iyileşme süreci hızlandırılabilir. 


Köprü piercing takısı günde bir ya da iki kez ileri geri oynatmak ve bölgeyi temiz bir peçeteyle nazikçe kurulamak gerekir. Bu işleme başlanmadan önce ellerin yıkanması ihmal edilmemelidir. Fucidin, Thiocilline ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremlerin piercing bakımı sürecinde kullanılması söz konusu olabilir. Bu tür kremler piercing bölgesine günde bir ya da iki kez uygulanabilir. 


Köprü piercing yapıldıktan sonra kıyafetlerin giyilip çıkarılması sırasında dikkatli olunması gerekir. Dar kıyafetlerin tercih edilmesi giyip çıkarma sırasında köprü piercing delim bölgesinin tahriş olmasına neden olabilir. Köprü piercing delim bölgesinin tahriş olması ve hasar görmesi aynı zamanda iyileşme sürecinin uzamasına neden olabilen önemli bir faktördür. Köprü piercing deliminden sonra erken iyileşme döneminde piercing takılan kulağın üzerine yatmamaya özen göstermek gerekir. Bu sayede iyileşme sürecinin desteklenmesi ve hızlandırılması mümkün olabilir.


Köprü piercing delim bölgesi kremli, ıslak ya da nemli bırakılmamalıdır. Bunun için krem sürüldükten veya sprey sıkıldıktan sonra kalan ürünler nazikçe temizlenmelidir. Bakım rutini eksiksiz bir şekilde uygulandığı takdirde sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanabilir. İyileşme süreciyle birlikte bölgedeki kızarıklık, şişlik ve kaşıntı azalacaktır.