Köprü Piercing Zararları Var mı? Acıtır mı?


Kulak kepçesinin sağ ve sol kenarlarından geçen bir piercing türü olan köprü piercing takılırken öncelikle iki ayrı piercing takılır. İyileşme süreci tamamlanınca düz bar piercing takısıyla köprü tamamlanır. İyileşme süresi 2 ila 6 ay arasında değişen köprü piercinge uygulanan doğru ve düzenli bakım, iyileşme süresiyle doğrudan ilintilidir. Bu nedenle köprü piercing deliminden sonra bakım sürecine özen gösterilmelidir. Delimden sonra doğru ve düzenli bakım uygulanmayan köprü piercing bölgesinde enfeksiyon ve kanama gibi akut komplikasyonlar gelişebilir. Bunların yanı sıra tüm piercing türlerinde olduğu gibi bazı köprü piercing zararları da bulunmaktadır.


Köprü Piercing Zararları Neler?


Her piercing türünde olduğu gibi köprü piercing de enfeksiyon riski taşımaktadır. Delim işleminin steril bir ortamda profesyonel piercing sanatçısı tarafından yapılması, ayrıca köprü piercing alanına doğru ve düzenli bir bakım uygulanması enfeksiyon riskini azaltabilir.


Kıkırdak hassas ve yavaş iyileşen bir dokudur. Bu yüzden köprü piercing uygulanan alanda iltihaplanma gelişmesi söz konusu olabilir. Köprü piercing iltihap belirtileri arasında şişlik, ağrı, sıvı akıntısı ve kızarıklık sayılabilir. 


Köprü piercing deliminden sonra bazı kişilerde piercing bölgesinde keloid olarak adlandırılan anormal doku büyümesi görülebilir. Piercingin bulunduğu alanda kabarık, mor ya da kırmızı renkli olabilen keloidler bazı durumlarda ağrıya neden olabilir.


Köprü piercing delimi yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip olmayan kişiler tarafından yanlış bir şekilde yapılırsa kıkırdak hasarı meydana gelebilir. Yanlış açı, çok fazla basınç uygulanması ya da deliklerin yanlış hizalanması gibi durumlar kıkırdakta çatlaklara ve yırtılmalara neden olabilir.


Köprü piercing takılarında çubukların doğru uzunlukta olmaması ya da deliklere uygun şekilde yerleştirilmemesi halinde çubukların kıkırdak dışına çıkması ve kemiklere baskı yapması söz konusu olabilir. Bunun sonucunda kemik hasarı ya da deformasyonu meydana gelebilir. 


Köprü piercing bazı kişilerde uzun süreli ağrıya ya da rahatsızlık hissine yol açabilir. Çubukların ya da takının kulakta sürekli bir baskıya ya da sürtünmeye neden olması sonucu ağrı meydana gelebilir.


Köprü piercing delimi sırasında genellikle minimal bir ağrı hissedilse de her bireyin ağrı eşiğinin farklı olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.