Zodyak’taki on birinci burç olan kova burcu, sabit niteliklidir ve hava elementindendir. Yönetici gezegeni Satürn ve Uranüs olan kova burcunun mensupları 21 Ocak - 18 Şubat tarihleri arasında doğarlar. Özgür ruhlu ve bağımsız kova burçları, idealist yapılarıyla öne çıkarlar. Dahiler ve bilim adamları genellikle kova burcunun etkisi altında olurlar. Bağnazlığa ve tutuculuğa tahammül edemeyen kova burçlarının ilginç fikirleri vardır. 


Kova burcu mensuplarına göre tüm insanlık, herhangi bir ırk, sosyal ve kültürel ayrım söz konusu olmaksızın aynı yaşam standartlarına sahip olmalıdır. Önyargısız kova burçları toplumun her kesiminden insanla rahatlıkla iletişim kurarlar. Yönlendirilmeyi sevmeyen kova burçlarının başarılı olma olasılıkları, kendi işlerini yapmaları halinde daha yüksektir.


Kova burcu mensupları yüksek sorumluluk bilinçleri sayesinde her şeyle tek başlarına ilgilenmek isterler. Başkalarından yardım isteme konusunda kendilerini geliştirmeye ihtiyaç duyarlar. Aynı entelektüel ilgilere sahip oldukları ve düşünsel olarak sürekli gelişim içinde olacakları partnerlerle uyumlu ilişkiler yürütebilirler. Kıskanç ve sahiplenici olmayan kova burçları, ilişkilerinde eşitlik anlayışını benimserler. Değişikliklere açık, ufku geniş ve mantıklıdırlar. Duyguları söz konusu olduğunda ise daha çekingen bir tavır sergilerler. Modern görünümlerine karşın inatçı ve sabit fikirli olmaları olasıdır. 

Kova Burcu Doğal Taşları Huubay'da


Kova burcu mensupları, diğer burç mensuplarında söz konusu olduğu gibi burçlarının bazı olumlu ve olumsuz özellikleri ile karşı karşıyadırlar. Kova burcu doğal taşları olumsuz etkileri baskılarken olumlu etkilerin öne çıkmasına yardımcı olur. Kaliteli ve doğal kova burcu taşları Huubay’ın ürün çeşitliliği arasında yer almakta ve en uygun fiyatlarla sizlerin beğenisine sunulmaktadır. Siz de Huubay’ı ziyaret ederek kova burcu doğal taşları arasından dilediğinizi satın alabilirsiniz.


Akuamarin


Kova burcu doğal taşları arasında yer alan akuamarin taşı; öz güven, cesaret ve denge taşı olarak bilinir. Taşıdığı mineraller sayesinde sıklıkla gerginliğe ve strese karşı kullanılması tercih edilir. Sezgiselliği güçlendirdiğine inanılan akuamarin taşı genellikle bronşit, astım ve tiroid hastalıklarının tedavisini destekleme amacıyla kullanılır. Alerjiye iyi geldiği düşünülür.


Akuamarin aynı zamanda bereket ve uğur taşı olarak kabul edilir. Ruhsal doyuma ulaşmada faydalı olan akuamarin taşı, gündelik yaşamda huzuru artırır. Kişiye neşe verir, alkol ve sigara gibi maddelere olan bağımlılığın azalmasına yardımcı olur. Hem fiziksel sağlık hem beden sağlığı üzerinde iyileştirici etkisi olduğuna inanılan akuamarin taşı aynı zamanda parlak ve mavi görünümüyle beğenilerin odak noktasındaki bir doğal taştır. Akciğerler ve kalp gibi kanla ilişkili sorunları iyileştirme konusundaki destekleyici etkisiyle öne çıkar. Kişinin kötü enerjilerden arınmasını, zihnin ve ruhun canlanmasını sağlar.


doğal taş fiyatları


Ametist


Kova burcu doğal taşları arasında yer alan ametist taşı güçlü şifa ve arındırma özelliklerine sahiptir. Öfkeyi, kini ve korkuyu yatıştırır. Stresi gidererek pozitif enerji sağlar. Karar alma mekanizmasını çalıştırma özelliğine sahiptir. Sağduyu ve iç görü kazandırır. Fikirlerin hayata geçirilmesi noktasında netlik sunar. Ametist taşı uykusuzluğa karşı etkilidir. Karabasan ve kabus gibi kötü rüyaları önler. Rüyaların net bir şekilde hatırlanmasına yardımcı olur. 


Aynı zamanda ametist taşı hormonların koruyucusu olarak bilinir. Metabolizmayı uyumlandırır. Odaklanmayı güçlendirir ve zihinsel dağınıklığı giderir. Negatif elektrik yükü taşıdığı için bedendeki fazla elektrik yükünü toplar ve beyin gücünü yükseltme etkisi sağlar. Ruhsal farkındalığı teşvik eder ve kişinin psikolojik açıdan daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Yoğun günlerde taşıyan kişinin motivasyon düzeyinin yükseltilmesi amacıyla sık kullanılan bir kova burcu doğal taşıdır.


Amber (Kehribar)


Amber taşı kova burcu doğal taşları arasında en çok kullanılanlardan biridir. Ağrıları hafifletme etkisine sahip olan amber taşı, bebeklerin diş çıkartma döneminde sıklıkla tercih edilir. Ayrıca soğuk algınlığı, astım, guatr ve alerji gibi durumlarda kolye olarak kullanılabilir. Depresyona karşı faydasıyla bilinen amber taşı sol elde tutulduğunda bedenin elektriğini toplar. Zihinsel ve ruhsal dengeyi sağlama özelliğine sahiptir. Kova burcu mensupları sorumluluklar altında ezildiğini hissettiği vakitlerde, amber taşının şifa enerjisiyle canlandırabilir ve pozitif enerji yükleyebilirler.


Selenit (Melek Taşı)


Mistik taşlardan biri olan selenit taşı, şifa enerjisi en yüksek taşlardan biridir. Sevgi ve şefkat enerjisi yüklüdür. Melek özeliklerini temsil ettiği için melek taşı olarak da adlandırılır. Psişik kanalları açma, kabullenişi destekleme ve ruhsal aydınlatma konusunda fayda sağlama özelliğine sahiptir.


Mavi Selestit


Selestit taşı göz problemlerinin tedavisini destekleme amacıyla kullanılan taşlardan biridir. Sinir sistemi hastalıklarının ve işitme problemlerinin tedavisinde etkili olduğuna inanılır. Kas gevşetici ve regl döngüsünü düzenleyici etkileriyle bilinir. Kas - iskelet sistemini sağlıklı tutma ve kemik yapısını güçlendirme etkileriyle öne çıkan bir kova burcu doğal taşıdır.


Mavi Obsidiyen


Obsidiyen taşı karamsarlığa karşı kullanılan bir doğal taştır. Bilinçaltındaki olumsuz duygu durumlarını ortadan kaldırarak enerji dolu bir yaşam sürme imkanı sunar. Rahat bir uyku ve dinç bir uyanıklık sağlamasının yanı sıra sezgisel ve mesaj içerikli rüyalar görmeyi destekler. Mavi obsidiyen taşı kaygıyı azaltır, paniği ve heyecanı önler. Grip gibi virütik hastalıkların tedavisinde fayda sağlayan mavi obsidiyen taşının eril enerjiyi yükseltici güce sahip olduğuna inanılır. 


Boji Taşı


Kova burcu mensuplarının şimdiki zamana odaklanmasına yardımcı olan buji taşı, topraklanma taşı olarak da bilinir. Negatif anıları ve enerji tıkanıklıklarını iyileştirme, aurayı ve çakrayı dengeleme özelliğine sahip olduğuna inanılır.


Krisopraz


Umudu ve iç görüyü yükselten krisopraz taşı aynı zamanda yaratıcılık ve yetenek taşı olarak da bilinir. Kutsal parçanın bütünü olma hissini destekler. Bencillikten uzaklaştırma ve sadakate teşvik etme etkisine sahiptir. Ön yargılarla savaşmaya yardımcı olan krisopraz taşı, ideallerin davranışlarla uyumlu hale gelmesine yardımcı olur.


Krisopraz taşı affediciliği ve şefkati geliştirmeye yardımcı olur. Bağımsızlığı destekler, kötü rüyalar görmeyi önler. C vitamini emilimini artırdığına, mide problemlerine iyi geldiğine ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağladığına inanılır.


Florit


Kova burcu doğal taşları arasında yer alan florit taşı, bedende mükemmel işleyişten uzak olan şeyleri temizlemeyi ve yeniden düzenlemeyi sağlar. Tüm ruhsal enerjileri dengeleme ve bütünleştirme özelliğine sahip olduğu düşünülen florit taşı; bilgiyi organize eder, beceriyi ve öz güveni artırır. Sinüzit ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen florit taşı, lekelerin ve kırışıklıkların onarımını desteklemek için kullanılabilir. Libidonun artmasına yardımcı olan florit taşının mavi, yeşil, eflatun, berrak, mor ve sarı renkleri bulunabilir.


doğal taş


Labradorit


Metabolizmasyı ve kan basıncını dengeleyen labradorit taşının toksinlerden arındırıcı bir etkisi vardır. Omurga ve romatizma gibi eklem hastalıkları ile mevsimsel alerjileri şifalandırmak için labradorit taşından faydalanılabilir. Kova burcu doğal taşlarından labradorit taşının regl ağrılarını ve mide ağrılarını hafifletme, aynı zamanda depresyondan koruma etkisi olduğuna inanılır.


Ay Taşı


Regl döngüsünü düzenleme, yumurtalık, rahim ve meme gibi kadın üreme organlarını şifalandırma etkisi olduğuna inanılan ay taşı, doğumu kolaylaştırma amacıyla gebelerde sıklıkla kullanılır. Tokluk hissi vermesi nedeniyle diyet yapanların ilk tercihlerinden biridir. Metabolizmayı hızlandıran ay taşı, nazara karşı da kullanılabilir.