Kulak piercing deldirme işlemi alanında uzman, deneyimli ve profesyonel kişiler tarafından hijyenik ortamlarda gerçekleştirildiği takdirde güvenli ve konforlu bir işlemdir. Ancak; kulak piercing deldirme işleminden sonra hızlı ve sağlıklı bir iyileşme sürecinin yaşanması için dikkat edilmesi gereken çeşitli noktalar vardır.


Kulak piercing çeşitleri kullanıldıkları bölgelere göre farklılık göstermekte olup beğenilerinize ve kullanmak istediğinin bölgenin özelliklerine uygun modelleri Huubay’da bulabilirsiniz. Kaliteli ve sağlık açısından hiçbir zarar neden olmayan materyallerden üretilen  piercing çeşitleri, iyileşme sürecini de olumlu yönde etkiler. Huubay’in özenle seçilen üreticilerinin titizlikle tasarladığı piercing modelleri, kulak piercing iyileşme sürecinizin konforunu desteklemenize yardımcı olur.

Kulak Deldirdikten Sonra Ne Yapmalı?


Kulak piercing delimi işleminden sonra olası bir enfeksiyonu önlemek ve iyileşme sürecini kısaltmak için düzgün bir bakıma ihtiyaç duyulur. Bu süreçte eller yıkanmadan kulağa dokunmamak ve bakım işlemi haricinde küpeye temas etmemek önemlidir. Kulak piercinginin önü ve arkası günde 2 ila 3 kez salon solüsyonu püskürtme veya solüsyonla nazik bir şekilde silerek temizlemek gerekir.


Temizleme ve bakım işlemleri arasında kulak piercingi delim bölgesinde kabuk oluşursa, kabuklar nazik bir şekilde temizlenmelidir. Ardından yumuşak bir kağıt peçete ile nazikçe kurulanmalı, ıslak ya da nemli bırakılmamalıdır. Yastık kılıfını günlük olarak değiştirmek, havuza ya da denize girileceği durumlarda kulağı suya sokmamak dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Diğer yandan kulak piercingi, delim bölgesi tamamen iyileşene kadar yani 6 ila 8 haftalık süre boyunca kulaktan çıkarılmamalıdır. Peki kulak piercing iltihabı nasıl geçer?

Kulak Piercing İltihabı Olursa Ne Yapmalı?


Kulak piercing delimi işlemi sonucunda kulakta açık bir yara oluşmuş olur. Kulak memesi delindiğinde iyileşme ortalama 6 ila 8 hafta sürmekle birlikte kulak kıkırdağı deldirildiğinde bu süre biraz daha uzun olur. Ayrıca kulak kıkırdağındaki delim bölgesi enfeksiyon oluşumuna daha yatkın bir hal alır.


İltihaplanma süreci başladığı takdirde kolayca enfeksiyona dönüşme riski olduğu göz ardı edilmemelidir. Kulak deliğine ya da piercinge kirli ellerle dokunmak enfeksiyon kapmaya neden olabilir. Bunun yanı sıra kulak piercinginin çok sıkı olacak bir şekilde takılması ve yaranın nefes alamadığı için iyileşmemesi halinde de enfeksiyon oluşumu ile karşı karşıya kalınabilir. 


Kulak piercing delimi yapıldıktan sonra enfeksiyon kapıldıysa; şişkinlik, iltihap benzeri akıntı, ağrı, kızarıklık, yanma, kaşıntı ve hassasiyet yaşanabilir.


Kulak piercing delim bölgesinde oluşan enfeksiyonun tedavisi ihmal edilmemelidir. Aksi takdirde zor bir süreç meydana gelebilir. Kulak piercing delim bölgesinde enfeksiyon oluştuğunda acının yanı sıra yeşil, sarı ya da gri renkli akıntı oluşur. Delim bölgesine dokunulduğunda sıcak olduğu ya da rengin kırmızıya döndüğü fark edilebilir. 


Enfeksiyonun ilerlemesi halinde üşüme, ateş ve mide bulantısı görülmesi söz konusu olabilir. Kulak piercing deliminden sonra enfeksiyon oluşmamış olsa da bölgede keloid skar görülebilir. Deliğin çevresinin çıkıntılı görünmesine neden olabilen skar dokuya keloid adı verilir.


Keloid enfeksiyona bağlı olarak ya da kendiliğinden düşebilir. Herhangi bir riske neden olmasa da görünüm açısından rahatsızlığa neden olabilir. Kulak piercing bakımı için delim bölgesini ılık su ve antiseptik sabunla günde iki kez yıkamak gerekir. 


Bunun yanı sıra temizlik için su ve sabunun yanı sıra salin solüsyonu da kullanılabilir. Bu sayede piercing temizlenebilir ve delim bölgesi temiz tutulabilir. Elbette tüm bu noktaların yanı sıra dikkat edilmesi gereken diğer nokta sağlık açısından zararı olmayan materyallerden üretilen piercing modellerinin kullanılmasıdır. Söz konusu standartları karşılayan piercing modellerini, Huubay’in zengin ürün çeşitliliği içerisinden beğenilerinize uygun olarak seçebilirsiniz.