Her yaştan kadının ve erkeğin tarzını tamamlamak için kombinlerinde yer verebileceği pek çok farklı takı çeşidi vardır. Kolye, küpe, yüzük ve bileklik bu takılar arasında en çok tercih edilenler olarak bilinse de son yıllarda piercing modellerinin göz ardı edilemeyecek bir yükselişi olduğunu unutmamak gerekir. 


Piercing göbek, dil, burun, kaş ve dudak gibi farklı bölgelerde takılabilen, son derece popüler bir takıdır. Piercing kullanımının en çok tercih edildiği yer ise kulaktır. Bunun en önemli nedeni, kulak bölgesinin yapısında kıkırdağın ağırlıklı olması ve piercing kullanımı ile son derece şık, dikkat çekici bir görünüm elde edilebilmesidir. Kulaktaki farklı bölgelerde piercing kullanılıyor olması nedeniyle kulak piercing isimleri ve kullanılan piercing çeşitleri farklılık göstermektedir.

En Popüler Kulak Piercing İsimleri & Adları


Kulak piercing, kadın ve erkekler arasında kullanımına en sık rastlanan takılardandır. Bunun en önemli nedeni, kulak piercing modellerinin kullanılması için kulakta delik olması zorunluluğu bulunmamasıdır. Çünkü kulak piercinglerinin sıkıştırmalı versiyonları da vardır. Siz de kulak piercing modelleri arasından seçim yaparken tarzınızı, kullanım alışkanlıklarınızı ve beğenilerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Huubay’ın alanının önde gelen üreticileri tarafından özenle hazırlanan kulak piercing modelleri arasından istediğiniz modellere ulaşabilir, sıra dışı tarzınızı benzersiz dokunuşlarla tamamlayabilirsiniz.


Kulak piercing modelleri, şık ve farklı bir görünüm kazanmak isteyen kişilerin ilk tercihlerinden biridir. Ancak kulak piercing takmak isteyen kişiler için en önemli adım; kulağın hangi bölgesinde piercing kullanımı istediklerine dair karar vermektir. Farklı materyallerden farklı modellerde ve tarzlarda üretilen kulak piercinglerin sayesinde spor, günlük ve klasik kombinleri tamamlamak mümkündür.


Kulak piercing modelleri, spesifik türleri bulunmasına karşın 3 temel kategori altında sınıflandırılabilirler. Bunlar dış kulak piercingi, iç kulak piercingi ve lob piercingi olarak sayılabilir. 


Dış kulakta kullanılan piercing türleri, dış kulak piercinglerin olarak adlandırılır. Kulak memesi, kulağın farklı bir bölgesi olarak dış kulağın parçasıdır. Dış kulak piercingleri en basit şekliyle kulağın dış kenarına takılan piercigler olarak tanımlanabilir.


İç kulak piercingleri ise adından da anlaşılacağı üzere kulağın iç kısmında bulunur. Dış kulak piercinglerinin aksine iç kulak piercinglerin daha gizli bir bölgededirler. Sade bir şıklık yaratma amacıyla iç kulak piercinglerinin kullanımı ideal bir seçim olabilir.


Lob piercingleri en çok tercih edilen piercing türlerindendir. Hem takılması kolay olduğu hem de az acı verdiği için pek çok kişi lob piercingleri ile tarzını tamamlar.

Tragus


Tragus piercing son yıllarda giderek artan bir popülariteye sahiptir. Son derece zarif bir görünüm sağlayan tragus piercing; kulak kanalının hemen dışında yer alan küçük ve kalın kıkırdak parçasının üzerine takılır. İyileşmesi 6 ila 8 ay sürebilen tragus piercinglerinde enfeksiyon gelişmesi riski biraz daha fazladır. Ayrıca tragusun büyüklüğüne bağlı olarak delim işlemi sırasında acı ya da ağrı hissedilmesi söz konusu olabilir.

Anti Tragus


Tragusa bitişik olmak kaydıyla kulak memesinin üstündeki küçük kavisli alandaki kıvrımlı kıkırdağa yapılır. İyileşme süresi, bulunduğu yerden dolayı daha uzundur. Acı oranı diğer piercing türlerine göre fazla olabilir.

Helix Piercingi


Her zaman için en popüler piercing türlerinden biri olan helix piercingi, kulağın üst ve ince kıkırdaklı kısmına denilen tüm piercinglerin kapsar. İki tane alt alta delinmesi durumunda double helix piercingi olarak adlandırılır. Kulağın diğer kısımlarındaki kıkırdaklara göre daha ince bir yapısı olduğu için daha az acır.

Snug Piercingi


Kulak memesi sıkıştırıldığında lobun tepesinde anti tragus olarak isimlendirilen üçgen bir kıkırdak parçası olduğu görülür. Anti tragusu sıkıştırıp kulak kenarıyla iç kıkırdak arasındaki kıkırdak çizgisi takip edilirse, snug piercingin nereye takıldığı anlaşılabilir. Snug piercing bulunduğu bölge açısından son derece hoş bir görünüm sergilese de en çok acıtan üç piercingden biri olduğu kabul edilir. Deldirme sırasında yoğun ve keskin bir baskı hissinin oluştuğu delim işlerinden sonra en az 6 aylık bir iyileşme süresine ihtiyaç duyulur.


Rook Piercingi


İç kulağın en üst kısmına takılan rook piercingi güzel ve zarif bir görünüm için ideal seçimdir. Doğrudan kulağın üst kenarının altındaki kıkırdak kanadına boncuk uçlu küpe ya da küçük halka küpe takmak hoş bir görünüm sağlayabilir. Son derece titiz bir bakım gerektiren rock piercinginin iyileşmesi için ortalama 10 aya ihtiyaç duyulur.

Daith Piercingi


Kulak kepçesinin orta kısmında yer alan kıkırdak delinerek takılan daith piercingi sıra dışı bir tarza sahip olanların ilk tercihlerinden biridir. Son derece havalı bir duruş kazandıran daith piercingi, halka formlu küpeler kullanıldığında estetik görünümü destekler. En az 6 aylık bir iyileşme süresine ihtiyacı olan ve acı skalası orta seviyede bulunan bir bölgedir.

Lobe Piercing


Lobe piercing standart olarak küpe olarak bilinir. Kadınların ve erkeklerin en çok tercih ettiği takıların başında gelen lobe piercing, üçüncü delime yani kıkırdak yapıya yakın olarak yapılan delime kadar neredeyse hiç acı vermez. Yalnızca ufak ve ani bir delim acısı hissedilir. Çoğunlukla 6 hafta içinde tamamen iyileşir. Bu nedenle tüm kulak piercinglerin içinde en acısız olanıdır.

Conch Piercingi


En çok acı veren piercing türlerinden biri olan conch piercingi, estetik ve stil sahibi bir görünüm kazandırmasına karşın neden olduğu acı ve uzun iyileşme süresi nedeniyle herkes tarafından tercih edilmez. Kulağın orta kısmında yer alan conch piercingi, kulağın şekline göre delinip yerleşim yerinden dolayı kolayca kişiselleştirilebilir. 

Orbital Piercingi


Yan yana delinen iki delikten halka formlu bir piercing takılmasını sağlayan orbital piercingi, son derece sade ve farklı bir görünüm sağlar. Kulağın dış kısmındaki herhangi bir bölgeye uygulanabilse de genellikle orta kıkırdak bölgesinde kullanılması tercih edilir.

Endüstriyel Piercing


Endüstriyel piercing, helix piercinginin ikili delimi ve farklı bir aksesuar kullanılarak şekillendirilmiş haline verilen isimdir. Aynı anda hassas bir bakım gerektiren iki delim bölgesinin bulunduğu ve iki delik arasında köprü oluşturan endüstriyel piercingin iyileşmesi en az 9 ay sürer. 

Auricle Piercing


Auricle piercing için kıkırdak kısmının ortasında yer alan bölgenin deldirilmesi gerekir. Son derece estetik bir görünüm elde etmek için klasik model küpe ya da halka küpe kullanımı tercih edilebilir. 

Kulak Deldirmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler


Piercing bakımının eksiksiz yapılması kadar önemli olan diğer bir nokta, delim işleminin steril bir ortamda ve deneyimli kişiler tarafından yapılmasıdır. Steril ortamlarda yapılmaması galinde delim bölgesinin enfeksiyon kapması riski vardır. Delim bölgesi, kullanım sırasında zorlanmaya neden olmayacak şekilde seçilmelidir. Ayrıca piercing deliminin yapılacağı bölgenin neden olacağı acı ve iyileşme süresi değerlendirilerek karar verilmesi önemlidir.


Delim işleminden sonra bakım süreci doğru ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Piercinge dokunmadan önce eller temizlenmeli, mikrop kapmaya neden olabilecek durumlardan kaçınılmalıdır. Alerji riskinin ortadan kaldırılması için çelik, titanyum ve nikel gibi kaliteli materyallerden üretilen piercing modellerinin kullanımı tercih edilebilir. Keyifle kullanabileceğiniz, stilinizi tamamlayacak ve sağlığınızı olumsuz yönde etkilemeyecek kaliteli ve şık piercing modellerini Huubay’da bulabilirsiniz.