Son yıllarda hem kadınların hem erkeklerin sıklıkla kullandığı takıların başında piercing gelir. Özgün bir tarzın temsilcisi haline gelen piercingler kişisel beğenilere uygun seçim yapma imkanı veren çeşitlilikleri sayesinde giderek artan bir popülariteye sahiptir. Peki piercing nedir?


Cilt yüzeyinin alt kısmındaki yağ tabakası delinerek oluşturulan deliğe takılan bir takı olan piercingin, kıkırdak dokunun delinmesi yoluyla takılması da mümkündür. Farklı seçeneklere sahip piercinglerin en yaygın türlerinden biri kulak piercingleridir. Kulak piercing modellerinin kullanıldığı olası yerler arasında; kulak memesi, kulağın üst kısmındaki kıkırdak kıvrımı ile kulak kanalının hemen dışındaki kıvrımlar sayılabilir.


Kaliteli malzemelerden üretilmiş piercingler doğru tekniklerle takıldığı takdirde güvenli olmakla birlikte, olası bir komplikasyondan kaçınmak için kulak piercing modelleri dikkatli bir şekilde takılmalı ve hijyen koşullarına uygun olarak temizlenmelidir.


Siz de stilinizi en şık ve özgün şekilde tamamlamak için kulak piercing modellerine kombinlerinizde yer vermeyi tercih ediyorsanız, kaliteli ve insan sağlığı açısından hiçbir zarara neden olmayan ürünleri sizlere ulaştırmayı temel önceliği olarak kabul eden Huubay’ı ziyaret edebilirsiniz. Kulak piercing nasıl çıkarılır sorunuzun yanıtını ise sizler için hazırladığımız yazımızda bulabilirsiniz.

Kulak Piercing Takılıp Çıkarılırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Her yaş grubundan kadın ve erkeğin severek kullandığı kulak piercing modellerinin konforlu bir şekilde kullanılması, aynı zamanda herhangi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kalınmaması için takılıp çıkarılması sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Böylece cildin deforme olması ve mikrop kapması gibi istenmeyen durumlar yaşanması önlenebilir.


Kulak piercing modellerinin çeşitli nedenlerle zaman zaman çıkarılması gerekebilir. Kulak piercing takma çıkarma işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hijyendir. Bu nedenle piercinginizi çıkarmadan önce ellerinizi yıkamayı unutmayın. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra kolonya ya da dezenfektan yardımıyla ihtiyacınız olan hijyeni sağlayabilirsiniz.


Kulak piercinginizi çıkarırken topçuk olarak adlandırılan kısmı nazikçe çevirmeniz gerekir. Çoğu piercing modelinin tasarımı, topçuk kısmının saat yönünde çevrilecek açılmasını sağlayacak şekildedir. Ancak tercih ettiğiniz model özelinde farklılık olabileceğini unutmayın.


Kulak piercinginizi çıkardığınız sırada ani hareketler yapmaktan kaçının, yavaş ve kontrollü hareketlerle topçuk kısmını çevirmeye özen gösterin. Bu sayede piercinginizi taktığınız delik kısmında yırtılma ya da tahrişe bağlı yara oluşması riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Piercinginizin topçuk kısmını yeterince çevirdikten sonra kulağınızın ön kısmından görünen pim kısmından ayırın ve her iki parçayı hijyenik bir saklama ortamına yerleştirin. Kulak piercinginizi çıkardıktan sonra nemlendirici krem sürerek deliğin olduğu bölgeye yumuşatıcı bir bakım uygulayabilirsiniz.

Kulak Piercing Nasıl Temizlenir?


Piercing kendinizi ifade etmenin ve stilinizi vurgulamanın şık bir yoludur. Bununla birlikte kulağınızda, burnunuzda ya da farklı bir bölgenizde yer alan piercinglerin temizliğine önem vermek sağlığınız açısından temel önceliktir.


İlk kez piercing takıldığında, iyileşmesi zaman alan küçük bir yara oluşur. İyileşme sürecinin teşvik edilmesi ve enfeksiyon oluşumu riskinin azaltılması için kulak piercinginizi temiz tutmanız olmazsa olmazdır. Piercinginizin etrafındaki alanı temizlemezseniz; tahriş, enfeksiyon, yara izi ve granülom oluşumu gibi komplikasyonlar gelişebileceğini unutmayın.


Piercing bakımının doğru ve düzenli bir şekilde yapılması, iyileşme sürecini doğrudan etkileyen bir faktördür. Bakım ve temizlik işlemlerinin piercingin bulunduğu bölgeye uygun olarak yapılması, daha az ağrı hissetmek ve bölgede hızlı bir iyileşme sağlamak için dikkat edilmesi gereken kilit noktadır.


Piercing bakımınızı yaparken, piercingin uygulandığı bölgeyi dış etkenlerden korumalısınız. Delim işleminden sonra belirli bir süre boyunca piercing takılan bölge suyla temas ettirilmemelidir. Delim işleminden sonraki erken dönemde piercing bölgesini temiz tutmak, aynı zamanda sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşamak için piercing bakım spreyleri kullanabilirsiniz. Böylece enfeksiyon oluşması riskini minimize etme avantajına da sahip olabilirsiniz.


Piercinginizi günde birkaç kez hafifçe ileri geri oynatın ve bölgeyi nazik bir şekilde, yumuşak bir peçeteyle kurulayın. Elbette bu işlem öncesinde gereken hijyen standartlarını karşılamak için ellerinizi yıkamayı unutmayın.


Mucidin, Thiocilline ve Bactroban gibi antibiyotik içerikli kremleri günde bir ya da iki kez piercing bölgesine uygulayarak enfeksiyon gelişimine karşı önlem alabilirsiniz. Piercing takılan yani delim işlemi yapılan bölgenin nemli, ıslak ya da kremli kalmaması çok önemlidir. Bu nedenle piercing bakım spreyi sıktıktan ya da krem sürdükten sonra kalan ürünleri nazikçe temizlemelisiniz.


Kulak piercinginiz takıldıktan sonra kıyafetlerinizi giyip çıkarırken acele etmeyin. Aksi takdirde piercing bölgesinde tahrişe neden olabilirsiniz. Ayrıca delim işleminden sonraki birkaç gün boyunca kulağınızın üzerine yatmamanız, iyileşme sürecinizi destekleyen bir unsur olduğu gibi konforunuzun artmasını da sağlayacaktır.


Kulak piercing temizliği ve bakımı sırasında alkol ve yoğun kimyasal bileşenler içeren ürünlerin kullanılması önerilmez. Delim işleminden sonra halihazırda hassas olan bölge, bu tür maddeler dolayısıyla tahriş olabilir. Yapılması gereken piercing bölgesinin temizliği sırasında steril ya da tuzlu su kullanmaktır.


Kaliteli piercing modellerini tercih etmek, iyileşme sürecini ve cilt sağlığını destekleyen önemli bir unsurdur. Güvenilir satıcıların her biri titizlikle üretilmiş ürünlerini, en uygun fiyatlarla bir araya getiren Huubay’ı ziyaret ederek siz de hem şık bir görünüm hem konforlu bir kullanım imkanı elde edebilirsiniz.