Labradorit Taşı Nedir? Faydaları - Özellikleri Nelerdir?


Kahverengi, yeşil ve mavi yanar-döner renkleri bulunan bir doğal taş olan labradorit taşı ışığa göre renk değiştirir. Yapısındaki ışık ve renk oyunları sık tercih edilmesini sağlayan nedenlerden biridir. İsmini Kanada’daki Labrador sahillerinden alan labradorit taşı magmatik kayaçlar içinde meydana gelir. Alüminyum, sodyum ve kalsiyum silikatlerinden biri olan labradorit taşının sertlik derecesi 6 ila 6.5 arasında değişir. 


Labradorit taşı doğadaki en güçlü kristallerden biri olma özelliğine sahiptir. Labradorit taşını yanında ya da üzerinde taşıyan kişi bu taşın sahip olduğu güçlerden faydalanabilir. Göz alıcı bir kristal olan labradorit taşını kullanıcının dışında bir başka kişi kullanmamalıdır. Herhangi biri dokunduğu ya da taktığı durumlarda labradorit taşı arındırılmalıdır. 

Labradorit Taşının Faydaları Nelerdir?


  • Labradorit taşının göz sağlığına iyi geldiğine ve gece görüşünü güçlendirdiğine inanılır.

  • Labradorit taşının tansiyon hastalarına şifa sağladığı ve yüksek kan basıncını dengelediği düşünülür. 

  • Romatizma, eklem rahatsızlıkları, ağrı ve siğil gibi şikayetlerin tedavi süreci labradorit taşıyla desteklenebilir.

  • Labradorit taşının aşırı üşüme, kalsiyum eksikliği, mevsimsel alerji ve omurga rahatsızlıkları gibi durumlarda fayda sağladığı düşünülür. 

  • Hormonları düzene sokmaya ve sedef hastalığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

  • Metabolizmayı düzenlediğine, saman nezlesi ve buna benzer mevsimsel rahatsızlıkları geçirdiğine inanılır. Ayrıca labradorit taşı hücreleri yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu toksinlerden arındırmak, regl ağrılarını hafifletme ve gut hastalığının etkilerini azaltma özellikleriyle dikkat çeker.

  • Labradorit taşının safra kesesi, adrenal bezi ve karaciğeri iyileştirdiği söylenir.

  • Labradorit taşının konsantre olmayı kolaylaştırma etkisi vardır. Dikkatin odaklanmasını ve korunmasını kolaylaştırır. Sınavlara çalışma ve odaklanma gerektiren benzeri aktiviteler sırasında kullanılması önerilir.

  • Labradorit taşı yararları arasında bir diğeri kişinin ruhsal gelişimine katkıda bulunması ve sezgileri güçlendirmesidir.

  • Kişinin geçmişini yarıda bırakmasına ve takıntılarını aşmasına yardımcı olur.

  • Labradorit taşının kişiye psişik yetenekler kazandırdığına ve spiritüel anlamda güç verdiğine inanılır.

  • Labradorit aynı zamanda kişinin kendini daha güçlü hissetmesini, öz güveninin artmasını sağlar. Korku ve endişe gibi duyguları gidererek cesaret kazandırır. Anksiyeteye iyi gelme ve aurayı temizleme özellikleri vardır.

  • Labradorit taşıyla ilgili diğer bir görüş ise algılama yeteneğini geliştirdiği ve zekayı keskinleştirdiği şeklindedir. 

  • Motivasyon artırıcı, bereket ve bolluk getiren doğal taşlar arasında yer alır. 

  • Kişinin belirsizlik ve gelecek kaygısı gibi düşüncelerden arınmasına yardımcı olur. 

  • Ruhsal boyutta aydınlanma, manevi gelişim ve dönüşüm süreçlerini destekler.


    doğal taş fiyatları

Labradorit Taşı Nasıl Temizlenir?


Labradorit taşı kullanılmadan önce temizlenmelidir. Ayrıca düzenli aralıklarla temizlenmesi de ihmal edilmemelidir. Labradorit taşının temizlenmesi için tercih edilebilecek farklı yöntemler vardır.


Bunlardan ilki labradorit taşının tütsü yardımıyla arındırılmasıdır. Diğer bir yöntemde ise labradorit taşı toprağa gömülüp bir gece toprağın altında bekletilir. Labradorit taşının temizliği için ideal yöntemlerden biri de deniz suyudur. Deniz suyunda ya da tuzunda 10 dakika boyunca bekletilmesi, labradorit taşının arındırılmasına yardımcı olur. Ayrıca akan suyun altında 5 dakika boyunca bekletmek labradorit taşını temizlemenin diğer bir yoludur.

Labradorit Taşı Hangi Burçla Uyumludur?


Labradorit taşının uyumlu olduğu burçlar; yay burcu, terazi burcu, başak burcu, koç burcu, oğlak burcu, aslan burcu, ikizler burcu ve boğa burcu olarak sıralanabilir. Labradorit taşının uyumlu olduğu çakra ise vücutta bulunan çakraların tümü olarak bilinir. Bununla birlikte labradorit taşının kalp çakrayla yakından ilgili olduğu düşünülür. Taç çakra ve kalp çakra yönü ağır basan labradorit taşı, boğaz çakrasıyla çalışınca sesi destekler. Taç çakrayla çalışınca ise siniri ve stresi kontrol altına alır. Kalp çakrayla çalışması halinde ruhsal gelişim sürecini destekler. Labradorit taşı, kişiye farkındalık ve aydınlanma getiren bir doğal taştır. Kişinin ruh sağlığının güçlenmesinde ve öz güvensizliğini yenmesinde önemli bir rol oynadığı gibi kötü enerjilere karşı da blokaj oluşturur.


doğal taş

Labradorit Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?


Sahip olduğu renk ve ışıltı labradorit taşını özgün bir kristal haline getirir. Labradorit taşının renk değiştiren yapısı, taşın taklit edilmesini zorlaştırsa da sahte labradorit taşları da vardır. Huubay güvenilir satıcıların buluştuğu bir platform olarak kaliteli ve gerçek labradorit taşı almak için başvurabileceğiniz ilk adrestir. Labradorit taşı yarı saydam yapısıyla kendine özgü bir renk yansıması sağlar. Söz konusu yansıma, taş döndürülünce ya da taşa farklı açılardan bakılınca fark edilebilen yanardönerli mavi-gri şeritler oluşturan bir optik etki olarak tanımlanabilir. Sahte labradorit taşlarında ise görüntüden sahtelik kolayca fark edilir, her açıdan aynı görünüme sahip bir yansıma olur.


Gerçek labradorit taşının sert ve soğuk bir dokunuşu vardır. Bakır ve iğne kullanılarak yapılan çizik testlerinde doğal labradorit taşı zarar görmemelidir. Sahte ürünler ele alınınca yumuşak ve ılık bir his verir. Labradorit taşının kullanıldığı aksesuarlarda çoğunlukla bir ya da iki renk geçişi olurken, sahte taşlarda renkler fazla ve doğal olamayacak kadar parlak bir görünüm sunarlar. Huubay ürün çeşitliliği içerisinde doğal Labradorit taşlarına en uygun fiyatlarla erişebilirsiniz.