Dünyanın en eski doğal taşlarından biri olan lav taşı, aynı zamanda bazalt taşı olarak da bilinir. Çeşitli volkanik olaylar sonucu yeryüzüne ulaşan lav taşı, yanardağdan fışkıran sıcak sıvının kurumasıyla oluştuğundan, “yeniden doğuş taşı” şeklinde de adlandırılır. Kırmızı, siyah ve kahverengi renklerinde bulunabilir.


Pek çok eski kültürde kullanıldığı bilinen lav taşının, özellikle savaşa ve nazara karşı koruyucu olduğuna inanılır. Hint kültüründe ise toprakla olan bağından dolayı lav taşı, ruhu arındırmaya yönelik ritüellerde sıklıkla kullanılmıştır. Alternatif tıp alanında kullanılan ve son zamanlarda giderek popülerlik kazanan lav taşı, yarı değerli taş kategorisinde bulunur.


doğal taş fiyatları
 

Lav Taşı Özellikleri


Milyon yıllık bir zaman dilimi için volkanik patlamalar sonucu ortaya lavlar çıkar ve lavların aniden soğuması lav taşını meydana getirir. Lav taşının içinde demir, çinko, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller yer alır. İçerdiği mineraller dolayısıyla lav taşının yapısı son derece zengindir. Lav taşı volkanik olayların gerçekleştiği bölgelerde bulunur. Yüksek ısılar dolayısıyla birden çok minerali bir araya getirip eridiği ve daha sonra taşlaştığı için faydalı yapısıyla dikkat çeken doğal taşlar arasında yer alır.


Lav taşının en sık karşılaşılan kullanım alanlarından biri aromaterapidir. Lav taşı gözenekli yapısı sayesinde yağı emer ve uzun süre boyunca bünyesinde barındırmayı başarır. Böylece aromaterapi yağlarıyla birlikte kullanılması gündeme gelir. Güçlü enerjisiyle aromaterapi yağlarının bir araya gelmesi, ortaya çıkan etkiyi artırır. Stresli ve endişeli zamanlarda lav taşının limon ya da lavanta yağıyla birlikte kullanılması fayda sağlayabilir.


Lav taşı, başta kök çakra olmak üzere tüm çakralara iyi gelen bir doğal taştır. İçerdiği zengin mineraller sayesinde çakraları negatif enerjilerinden arındırır. Aynı zamanda lav taşı eski medeniyetlerde topraklama özellikleriyle öne çıkan doğal taşlardan biridir. Kök çakrayla birebir bağlantı kurmakta, taşıyan kişinin hayatta istikrarlı bir yol izlemesine ve kaygılarından kurtulmasına yardımcı olmaktadır. Lav taşının etkilerinden tam olarak faydalanabilmek için taşın cilde temas etmesine özen gösterilmelidir. Yeryüzünün derinliklerinden gelen güçlü bir şifa kaynağı olan lav taşının içindeki zengin mineraller, son derece güçlü titreşimler yaratırlar. Takı olarak üzerinizde taşıdığınızda, lav taşının faydalarından en iyi şekilde yararlanma imkanını elde edebilirsiniz.

Lav Taşı Faydaları


  • Lav taşı kişinin bilinçaltına yerleşmiş, istenmeyen duygularından kurtulmasına yardımcı olur.

  • Kişinin dingin ve daha huzurlu bir his içinde olmasını sağlar.

  • Gün içinde dinamik bir enerji kazandırır.

  • Duygusal ve ruhsal enerjiler arasındaki bağlantıyı dengeleme özelliğine sahiptir.

  • Negatif enerjiyi yok eder ve olumlu duygulara dönüşmesine yardımcı olur. 

  • Kin, öfke ve nefret gibi olumsuz güçlü duyguların serbest bırakılmasını teşvik eder.

  • Kişinin daha güçlü ve cesaretli olmasına katkıda bulunur. 

  • Lav taşı, ısıyı uzun süre barındırma özelliği sayesinde kas ağrılarının ve romatizma hastalıklarının tedavisi sürecini destekler. 

  • Damarların genişlemesini, buna bağlı olarak kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. 

  • Solunum yolu problemleri yaşayan kişilerin daha rahat nefes almasına yardımcı olduğuna inanılır.

  • Yara ve kesik gibi durumlarda hücre yenilenmesini hızlandırır. Bu sayede daha hızlı ve konforlu bir iyileşme süreci yaşanması mümkün olur.

  • Anksiyeteye ve strese karşı sakinleştirici etkisi olduğu düşünülür. 

  • Lav taşının sindirim sistemine iyi geldiğine inanılır.

  • Dengeleyici bir taş olan lav taşı, taşıyan kişinin doğayla olan bağlantısını güçlendirir. 

  • Değişim zamanlarında ihtiyaç duyulan güç ve dayanıklılık enerjisinin artmasını sağlar. Negatif enerjileri dönüştürerek kişiye cesaret kazandırır. 

  • Öz güveni artırarak kişinin seçim yapma sürecini kolaylaştırır. 

  • Güçlü koruyucu enerjilere sahip olduğundan taşıyan kişinin aurasını ve enerjisini korumaya yardımcı olur. 

  • Toprak elementiyle dengenin ve odağın taşı olarak bilinen lav taşı, sahip olduğu ateş elementiyle buna bağlı olarak tutku ve enerjiyle bağdaştırılmaktadır.


    doğal taş

Lav Taşı Nasıl Temizlenir?


Lav taşının en önemli özelliklerinden biri koruyucu ve spritüel enerjilere sahip bit doğal taş olmasıdır. Lav taşının özelliklerinden faydalanmak için lav taşının enerjisini düzenli olarak arındırmak önemlidir. Lav taşını temizlemek için tercih edilebilecek birkaç farklı yol vardır.


Bunlardan ilki lav taşını ılık su ve sabunla temizlemektir. Lav taşınızı az miktarda sabun kullanarak birkaç dakika ılık suyun altında yıkayabilirsiniz. Bu sayede taşınız negatif enerjilerden arındırılır ve yeniden kullanıma hazır hale gelir.


Lav taşı yanardağ patlamaları ve yüksek sıcaklıklar sonucu oluştuğundan, güneşi ve güneşin enerjisini seven kristaller arasında yer alır. Lav taşını güneş ışığının altında bir süre bekletmek, taşın enerjisini arındırmaya yardımcı olur. Güneşin güçlü enerjisi, lav taşını yeniden şarj eder.


Lav taşının doğayla bağlantısının son derece güçlü olduğu bilinir. Doğal kristaller toprakla temas ettiklerinde enerjilerinin hızla yenilendiği bilinir. Lav taşını toprağa gömmek ve gece boyu toprağın altında bekletmek, taşı temizlemenin en etkili yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. 


Siz de lav taşı ve diğer doğal taşları Huubay’ı ziyaret ederek satın alabilirsiniz. Güvenilir satıcıların buluştuğu platform Huubay’da gerçek doğal taşları ekonomik fiyatlarla satın alma ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.