Lobe Piercing Nedir? Farkları Nelerdir?


“Küpe” olarak adlandırılan standart takılar olarak tanımlanabilen love piercing hem kadınların hem erkeklerin en çok tercih ettiği aksesuarların başında gelir. Evrensel bir vücut aksesuarı olan lobe piercing kullanımı çok eski zamanlara dayanmaktadır. Çok yaygın kullanılan bir piercing türü olduğu için diğer piercing türlerinde olduğu gibi bakım yapılması gerektiği genellikle göz ardı edilir. Bunun bir nedeni de kulak memesine takılan lobe piercing takısının iyileşmesinin son derece kolay olmasıdır. 


Lobe Piercing Türleri


Lobe piercing en yaygın kulak delme türü olup nispeten az bakım gerektirmesi ve hızlı iyileşmesi önemli bir avantaj olarak kabul edilir. Kulak memesinin delinmesiyle takılan standart lobe piercing takısı orbital ve helix piercing gibi piercing türleriyel birleştirilerek farklı kombinasyonlar elde edilebilir. Standart lobe piercing delimi genellikle 14 ila 18 kalibre arasında bir iğne kullanılarak yapılır. 


Yatay lobe piercing ise kulak memesinin alt kısmına açılan iki delikle kullanılan bir piercing takısıdır. Bazen standart lobe bölgesinde de iki adet delik açılarak kullanılması söz konusu olabilir. Yatay lobe piercingde piercing topları kulak memesinin arkasında bulunmakta olup ön kısımda yalnızca yatay yapı görünür. Standart lobe piercinge göre yatay lobe piercing biraz daha fazla acıya neden olabilir. Kulak memesine uygulanan bir piercing türü olduğu için iyileşme süresi standart lobe piercing ile aynı olur. 


İki katlı lobe piercing türünde kulak lobu ikiye ayrılıp üst ve alt bölüme iki ayrı delik açılır. Üst ve alt lobların farklı boyutlardaki ya da tarzlardaki halkalarla süslenmesi sonucu göz alıcı bir görünüme elde edilebilir.


İçi boş lobe piercing türünde kulak lobunda daha büyük bir delik açılır ve takı için daha fazla alan elde edilir. İçi boş bir tüp şeklinde takıların kullanılmasıyla takının lobun içinden geçtiği şekilde bir efekt oluşturulur.


Düz ya da helix bağlantılı lobe piercing türünde kulak lobunu helix yani kulak kıkırdağı bölümüyle birleştiren bir ya da daha fazla delik açılır. Farklı lobe piercing türleri arasından kişisel beğenilere uygun seçim yapmak mümkündür. 


Lobe Piercing Bakımı


Lobe piercing delim işleminden sonra iyileşme sürecinin hızlandırılması ve enfeksiyon riskinin azaltılması çok önemlidir. Bunun için günde 2-3 kez lobe piercing bakımı ve temizliği yapılmalıdır. Bu aşamada tuzlu su çözeltisi ya da steril bir solüsyon kullanılabilir. Piercing delim bölgesi iyileşene kadar bölgeye dokunmamaya özen gösterilmelidir. Kirli ellerle piercing bölgesine temas edilmesi enfeksiyon gelişmesi riskini artırabilir. 


Lobe piercing tamamen iyileşmeden önce piercing takısı çıkarılmamalı ya da değiştirilmemelidir. Aksi takdirde delim bölgesinin tahriş olmasına neden olunabilir ve enfeksiyon gelişmesi riski artabilir. Lobe piercing takısı seçilirken sağlık açısından zararı olmayan materyallerden üretilen modellerin satın alınması olası bir alerjik reaksiyon gelişmesi riskini ortadan kaldırabilir.