Kuvars grubu taşları arasında yer alan mavi akik taşı, genellikle açık mavi veya beyaz gibi şeritlenen görünümüyle beğeni toplar. Akik taşları arasında en çok dikkat çeken ve kullanılan taşlardan biri olma özelliğine sahiptir. Mavi akik taşı hem zarif görünümü hem sağladığı faydalarla öne çıkar. 


Mavi akik taşının sertlik derecesi 6,5 ila 7 arasında değişiklik gösterir. Her ne kadar mavi akik olarak bilinse de yeşil, beyaz ve opak olarak da bulunur. Mavi akik taşı özellikle boğaz ve kalp çakrası kapalı olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Türkiye’nin farklı noktalarında çıkarıldığı bilinen mavi akik taşının dünya üzerinde en çok çıkarıldığı ve işlendiği yerler ise Hindistan, Çin ve ABD’dir. 


En çok ilgi gören akik taşı türlerinden biri olan mavi akik taşı, yarı değerli bir doğal taştır. Renk skalası mavinin tonlarından grinin tonlarına kadar değişebilir. Yarı saydam ya da opak yapılı mavi akik taşının üzerinde genellikle gri çizgiler vardır. Mavi akik taşının boyama işlemi uygulanmış türleri piyasada sıklıkla görüldüğünden, mavi akik taşı satın alınacağı zaman güvenilir satıcılar tercih edilmelidir. Güvenilir satıcıların buluşma noktası Huubay’ı ziyaret ederek siz de kaliteli ve gerçek mavi akik taşını en uygun fiyatlardan satın alma avantajını yaşayabilirsiniz.

Mavi Akik Taşının Faydaları Nelerdir?


  • Mavi akik taşı boğaz çakrasıyla güçlü bir uyuma sahiptir. Sakinlik ve huzurla ilişkilendirilir. Özellikle iletişimde çekingen bir tavrı olan kişilere cesaret verdiği bilinir. Hitabet ve diksiyon sorunları olan kişilerin kullanılması tavsiye edilen mavi akik taşı, hitabeti güçlendirerek toplum içinde rahatça konuşamayan kişilere fayda sağlar.

  • Genellikle denge sağlamaya yardımcı olduğundan kullanımı tercih edilen mavi akik taşının bilinen diğer bir özelliği nazara karşı koruma sağlamasıdır. Bebeklere nazar değmesini engellemek için mavi akik taşı sıklıkla kullanılır.

  • Mavi akik taşını hamilelik döneminde kullanmanın annenin ve bebeğin sağlığını desteklediğine inanılır. 

  • Kişiye öz güven ve cesaret kazandırır.

  • Mavi akik taşının kalp ve damar hastalıklarıyla birlikte tansiyonun dengelenmesine katkı sağladığına inanılır.

  • Uyku problemi olan kişiler mavi akik taşının kullanımından fayda sağlayabilirler.

  • İlham taşı olarak da bilinen mavi akik taşı özellikle sanatçılar arasında büyük ilgi görür.

  • Diş ve kemik yapısını olumlu yönde etkilediğine inanılan mavi akik taşı, küçük çocukların ağrısız bir şekilde diş çıkarmasına yardımcı olmak için kullanılabilir.

  • Mavi akik taşının diğer bir özelliği stres seviyesini düşürmesi ve bağışıklık seviyesini güçlendirmesidir.

  • Boğaz bölgesiyle ilgili her tür rahatsızlığa karşı iyileştirici bir etkisinin olduğu düşünülür.

  • Sindirim problemlerinin ve mide ağrılarının yatıştırılmasına yardımcı olduğuna, vücuttaki iltihaplanmayı azalttığına inanılır.

  • Gözlerdeki kızarıklığa ve ağrıya iyi geldiği düşünülen mavi akik taşı aynı zamanda kızarıklığa, tahrişe ve kaşıntıya neden olan cilt problemlerinin yatışmasını sağlar.

  • Mavi akik taşı duygusal açıdan kişiye pek çok fayda sağlayan bir kristal olma özelliğine sahiptir. Huzurlu ve sakin enerjisi sayesinde, stresi azaltma amacıyla en çok kullanılabilecek doğal taşların başında gelir.

  • Taşıyan kişinin düşüncelerini açık ve net bir şekilde ifade etmesine yardımcı olur.

  • Koruyucu enerjisinin yüksekliğiyle, yersiz öfkelerin ve dargınlıkların azalmasını destekler.

  • Aşk ilişkilerini güçlendiren mavi akik taşının, kişinin kendisini sevgi enerjisine açmasına yardım eden bir etkisi vardır.

  • Kişinin heyecan duygusunu bastırmaya yardımcı olan mavi akik taşı, öz güvenin ve olumlu düşünmenin taşı olarak bilinir.

  • Ağrı geçici etkiye sahip olan mavi akik taşını ağrıyan bölgeye temas ettirmek, ağrının kısa zamanda geçmesini sağlar.


    doğal taş fiyatları

Mavi Akik Taşı Nasıl Temizlenir?


Mavi akik taşı her ne kadar yumuşak ve narin bir görünüme sahip olsa da, sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu sayede fiziksel temizliği ve enerji temizliği son derece kolay bir şekilde yapılabilir. Mavi akik taşını temizlemek için tercih edilebilecek birden fazla yöntem vardır.


Mavi akik taşı sahip olduğu sertlik derecesiyle suya dayanıklıdır. Diğer bir deyişle suyla yıkanarak arındırılması mümkündür. Bu nedenle mavi akik taşınızı ılık ve sabunlu suyla yıkayabilir, fiziksel temizliğini ve enerji temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.


Mavi akik taşını ay ışığında bekletmek, taşın enerjisinin yenilenmesini sağlayacak etkili bir yöntemdir. Bunun için mavi akik taşı ay ışığının altına bırakılacak su dolu bir kapta bekletilebilir ya da ay suyuyla arındırılabilir.


Mavi akik taşının enerjisini sıfırlamak için kullanılabilecek en etkili yollardan bir diğeri ise tütsü ile arındırma yöntemidir. Doğal ve şifalı bitkilerden elde edilen tütsünün dumanında mavi akik taşını gezdirmek, taşın negatif enerjilerini temizler ve yeniden düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Mavi Akik Taşı Nasıl Kullanılır?


Mavi akik taşı ev dekorasyon eşyalarından çakra taşlarına kadar pek çok farklı alanda kullanılır. Mavi akik taşından yapılan herhangi bir eşya evin herhangi bir odasında bulundurulduğunda, taşın şifalı etkisini alana yaymak ve gergin enerjilerin temizlenmesini sağlamak mümkün olur. 


Mavi akik taşının etkilerinden faydalanmanın en önemli yollarından biri ise aksesuarlardır. Mavi akik taşından üretilen kolye, küpe, yüzük ya da bileklik kullanmak; mavi akik taşının etkilerini en yüksek seviyede hissetmeye yardımcı olur. Ayrıca taşıyan kişinin günlük yaşamda taşıdığı stresi minimize etmeye katkıda bulunur. Huubay’ın zengin ürün çeşitliliği içinde siz de beğenilerinize uygun mavi akik taşı takı ve aksesuarlarını bulabilirsiniz.


doğal taş

Gerçek Mavi Akik Taşı Nasıl Anlaşılır?


Mavi akik taşı nadir ve zor bulunan bir doğal taştır. Bu nedenle mavi akik taşının boyama yoluyla elde edilen pek çok sahte türüyle karşılaşılması olasılığı yüksektir. Mavi akik taşının gerçek olup olmadığını anlamak için uygulanabilecek farklı yöntemler vardır.


Saydam bir taş olması nedeniyle mavi akik taşı ışığı içinden geçirebilir. Ayrıca taşın içinde yeşil, gri ve mavinin soluk tonları geçişlerini görmek mümkün olabilir. Sahte mavi akik taşında ise genellikle opak bir görünüm vardır.


Mavi akik taşının gerçekliği hakkında en çok ipucu veren unsurlardan biri, taşın rengidir. Gerçek mavi akik taşında mavinin ve grinin farklı tonları bulunur. Mavi akik taşı doğal olmayan, çok canlı renklere sahipse; taşın sahte olması söz konusu olabilir.


Mavi akik taşı son derece sert bir yapıya sahip olduğu için kolay kolay çizilmez. Gerçek akik taşının bıçakla çizmenin imkansız olduğunu söylemek de mümkündür. Bu nedenle çizme testini geçemeyen ya da yüzeyinde çizikler barındıran mavi akik taşının sahte olma riski yüksektir.

Mavi Akik Taşı Hangi Taşlarla Kullanılır?


Tüm doğal taşlar gibi mavi akik taşının da diğer kristallerle birlikte kullanılması mümkündür. Birden fazla kristali kullanmak, enerjiyi artırabilir ve etki alanını genişletebilir. Kristal kuvars taşı herhangi bir kristalle kullanıldığında, o kristalin etkilerini artırabilir. Bu nedenle kristal kuvars taşı ve mavi akik taşı birlikte kullanılarak mavi akik taşının sahip olduğu enerjilerin ve şifalı etkilerin artması sağlanabilir.


Mavi akik taşı rahatlamak ve sakinleşmek için ametist taşıyla birlikte kullanılabilir. Birbiriyle uyumlu enerjileri sayesinde stressiz bir gün geçirmeye ve uyku kalitesinin artmasına yardımcı olabilirler.