Nipple Piercing Bakımı Nasıl Yapılır ve Temizlenir?


Hem erkekler hem kadınlar arasında giderek artan bir popülariteye sahip olan nipple piercing yani göğüs ucu piercingi ilgi çekici bir görünüm elde etmek için en iddialı seçeneklerden biridir. Adından da açıkça anlaşılacağı üzere göğüs ucuna takılan nipple piercing bakımı konusunda çok dikkatli olunması gereken piercing türlerinden biridir. 

Nipple Piercing Nasıl Yapılır?


Nipple piercing delimi diğer piercing türlerinde de olduğu gibi alanında uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından, mutlaka steril ortamlarda yapılmalıdır. Piercing delimiyle birlikte kullanılacak olan takının hijyeni ve kalitesi de dikkat edilmesi gereken noktalardandır. 


Nipple piercing tek ya da iki göğüs ucuna yapılabilir. Ayrıca yatay veya dikey olarak delim işlemi yapılabilir. Bahsi geçen konularda kararlar verildikten sonra göğüs ucuna boş bir iğne sokularak piercingin baş halkası oyuktan geçirilir ve göğüs ucuna doğru itilerek içi boş iğne göğüs ucundan çıkarılır.

Nipple Piercing Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?


Nipple piercing delim bölgesinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde iyileşebilmesi için nipple piercing bakımı titizlikle yapılmalıdır. Nipple piercing bakımı ve temizliğine başlanmadan önce eller ılık su ve sabunla yıkanmalıdır. Piercingin çevresinde kabuklu kısım oluştuğunda bu kısmın alınması için ılık suyun etkisinden faydalanılabilir. Kabuklu doku nazikçe soyulabilir ancak bu sırada cildin çekilmesinden kaçınılmalıdır. 


Daha sonra piercing delim bölgesine az miktarda kokusuz ve yumuşak sabun sürmek gerekir. Cildin tahriş olmasını önlemek için sabun 5 ila 10 saniye içinde ılık suyla, nazikçe durulanmalıdır. Nipple piercing bakımı, delim işleminden sonraki ilk 4 hafta boyunca ve günde 1 kez uygulanmalıdır. 


Sağlıklı ve hızlı bir iyileşme sürecinin desteklenmesi için piercing takısı günde birkaç kez deniz tuzu çözeltisine ya da tuzlu su solüsyonuna batırılabilir. İyileşme sürecinin desteklenmesi için geceleri steril bezler kullanılarak göğüs ucu kapatılmalı ve koruma altına alınmalıdır. İyileşme tamamlanana kadar bebe yağı, güneş kremi ve antibakteriyel kremler gibi antiseptik ürünler nipple piercing delim bölgesine temas ettirilmemelidir.


Delim bölgesi tamamen iyileşene dek piercing takısına temas edilmemeli, oynamaktan kaçınmalıdır. Nipple piercing bakımı ve temizliği yapılırken göğüs ucunda herhangi bir enfeksiyon belirtisi oluşup oluşmadığı konusunda dikkatli olunmalıdır. Şişme, ağrı, kızarıklık ve irin gibi belirtiler görülmesi halinde vakit geçirmeksizin doktora başvurulmalıdır. Söz konusu noktalara dikkat edilmesi, doğru ve düzenli bir bakım uygulanması halinde piercing delim bölgesi sağlıklı bir şekilde iyileşecektir.

Nipple Piercing Acıtır mı?


Göğüs ucu vücuttaki en hassas bölgelerin başında gelir. Bu nedenle nipple piercing delim işlemi bir miktar acıya neden olur. Nipple piercing delim işlemi diğer piercing delim uygulamalarına göre nispeten daha ağrılı olsa da, hissedilen ağrının kişi özelinde değişiklik gösterebileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Ağrı toleransı yüksek olmayan kişiler için nipple piercing delim işlemi biraz daha acı verici olabilir. 


Nipple piercing delim işlemi alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından yapıldığı sürece güvenli bir işlemdir. Göğüs ucundan sayısız sinir geçmekte olduğu için olası bir travmaya neden olunmaması, delim işlemini yapan profesyonelin deneyimine özen gösterilmelidir. Nipple piercing delim işleminden sonra herhangi bir sorun yaşamamak adına dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta, delim bölgesi tamamen iyileşene kadar dikkatli davranılmasıdır. Bu süreçte göğüs ucuyla oynanmamalı ve piercing takısı hareket ettirilmemelidir. Aksi takdirde delim bölgesi enfeksiyon kapabilir, ciddi cilt problemleriyle karşı karşıya kalınabilir. Ciltte yara izi kalması gibi istenmeyen durumlar da yaşanabilir.