Nipple Piercing Nedir? Nasıl Yapılır? 


Nipple piercing bireylerin kendi özgün tarzlarını ifade etmek için sıklıkla tercih ettikleri yöntemlerden biridir. Estetik ve sıra dışı bir görünümü destekledikleri için en çok tercih edilen piercing türleri arasında yer alır. Diğer yandan tüm piercing türlerinde olduğu gibi nipple piercing delimi ve bakımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki bu kadar yoğun ilgi gören nipple piercing nedir?


Nipple piercing son yıllarda hem erkekler hem kadınlar arasında popülaritesi artan piercing modellerinden biridir. Göğüs ucu piercing olarak da bilinen nipple piercing aslında çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Günümüzdeki popülaritesinin altında yatan temel neden ise, nipple piercing kullanımının pek çok ünlü isim tarafından tarzlarının bir parçası haline getirilmiş olmasıdır. Kendall Jenner, Rihanna, Bella Hadid ve Kristen Stewart gibi ünlü isimler nipple piercingleriyle öne çıkan isimler arasında sayılabilir.


Nipple Piercing Nasıl Yapılır?


Tüm piercing türleri için geçerli olan kural nipple piercing delimi sırasında da göz ardı edilmemelidir. Yani nipple piercing delimi alanında uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından yapılmalıdır. Aynı şekilde nipple piercing söz konusu olduğunda da tercih edilen piercing takısının hijyeni ve kalitesi en önede gelen konular arasında yer alır.


Tercihe ve beğenilere göre nipple piercing tek ya da iki göğüs ucuna, yatay ya da dikey olarak yapılabilir. Nipple piercing delimi için göğüs ucuna boş bir iğne sokulur ve piercingin baş halkasının oyuktan geçirilmesi gerekir. Daha sonra göğüs ucuna doğru iyilik ve içi boş iğne göğüs ucundan çıkarılarak nipple piercing delim işlemi tamamlanır. 

Nipple Piercing Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Nipple piercingler yani göğüs ucu piercinglerin sıra dışı ve özgün bir görünüm için idealdir. İyileşmeleri diğer pek çok piercing türüne göre daha uzun sürdüğü için sağlıklı ve hızlı bir iyileşme için titiz bir bakım yapılması gerekir. 


Nipple piercing deliminden sonraki ilk birkaç hafta boyunca aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar alınmamalı, aşırı kafein ve alkol içeren içecekler tüketilmemelidir. Aksi takdirde kanın incelmesi ve vücudun kanamayı önlemek için pıhtı oluşturması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir. 


Aynı şekilde, nipple piercing yaptıran kişi sigara içiyorsa sigara kullanımına da ara vermelidir. Nikotin vücudun iyileşme yeteneğini yavaşlatan sistemik bir etkiye sahip olduğunda iyileşme sürecinde içilmesi önerilmez. Eğer sigarayı bırakmak mümkün olmuyorsa en azından belirli bir süre boyunca azaltılması, nikotin bantları ya da elektronik sigara kullanılması tercih edilebilir. 


Göğüs ucu piercingleri tam olarak iyileşmeden deniz ve havuza girilmemelidir. İyileşme döneminde yapılan nipple piercing bakımı sırasında sabun ya da sert temizleyiciler kullanılmamalıdır. Sabun ve alkol bazlı temizleyiciler kullanılması cildin kurumasına ve çatlamasına buna bağlı olarak enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilir.


Nipple piercing delim bölgesi tam olarak iyileşmeden takılarla oynanmamalıdır. Bu süreçte takılarla oynamak mikro yırtıklar oluşmasına neden olabilir. Buna bağlı olarak zararlı bakterilerin oluşması ve yine enfeksiyon riskinin azalması söz konusu olabilir. Bu nedenle nipple piercing takısına mümkün olduğunca temas edilmemelidir. 


Nipple piercing yaptıran kadınların piercing bölgelerini olası bir tahrişten ve hasardan koruması için gündüzleri dolgulu ve geceleri spor sutyenler kullanması önerilir. Erkeklerin ise bölgeyi korumaya yardımcı olacak kalın, pamuklu atlet ya da fanilaları gece gündüz kullanması uzmanlar tarafından tavsiye edilir. 


Aynı şekilde nipple piercing delim bölgesi tamamen iyileşmeden piercing takısını döndürmemek, kaydırmamak ve bükmemek gerekir. Delim işlemini gerçekleştiren profesyonelin önerdiği kremler dışında hiçbir krem, merhem ya da yağ nipple piercing delim bölgesine uygulanmamalıdır. Aksi takdirde fistüllerin tıkanması, bakterilerin hapsedilmesi ve bir enfeksiyonun tetiklenmesi gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir.


Piercing takısı nipple piercing delim bölgesi tamamen iyileşmeden önce çıkarılmamalı ya da değiştirilmemelidir. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra ve delim işlemini yapan profesyonel izin verdiğinde piercing takısını çıkarmak ya da değiştirmek daha doğru bir adım olacaktır.

Nipple Piercing Ne Kadar Zamanda İyileşir?


Nipple piercing iyileşme süresi kişi özelinde değişebilir. Çünkü her bireyin cilt yapısı ve iyileşme süreci birbirinden farklıdır. Bu kapsamda nipple piercing taktıran kişilerin 3 ila 9 aylık bir iyileşme süreci olabileceğini göz önünde bulundurması gerekir. Nipple piercing delim bölgesinin iyileşmesi temelde bölgedeki şişliğin ne zaman azalacağı ile bağlantılıdır. Nipple piercing delim bölgesinde herhangi bir şişlik yaşanması halinde iyileşen fistüllere baskı yapmaması için gerekli önlemler alınmalıdır. Ayrıca uzun süreli basıncın, enfeksiyona neden olması olası nekroza diğer bir deyişle doku ölümüne neden olabileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. 

Nipple Piercing Yan Etkileri Nelerdir?


Nipple piercing taktıran kişiler işlem sırasında kısa bir süreliğine de olsa göğüs ucunun yandığını düşündürtecek bir sıcaklık ve yine kısa süreli bir ağrı hissedebilir. Bununla birlikte nipple piercing delim işleminin yan etkileri kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Ancak nipple piercing delimi alanında uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından yapıldığı süreci olası riskleri minimize etmek mümkündür.